Ramadan Set Promotion @ Grandmama's Pavilion KL

Selamat berpuasa semua! Cepat je dah 6 Ramadan kan :O

So, harini Aten nak share satu tempat best untuk korang bukak puasa. Pernah dengar restoran Grandmama's tak? Grandmama's merupakan restoran yang berkonsepkan kontemporari yang  menyajikan masakan tradisional Malaysia untuk membawa kita kembali ke zaman di mana kita makan masakan nenek kita semua. Walaupun simple tetap sedap kan makan bersama-sama. Rindunya! :')
Ni Grandmama's Pavilion. Korang boleh pilih sama ada nak makan di open space ataupun tertutup. Ruang pun luas. Takde la jalan2 langgar orang gitu. Staff semuanya friendly. Panggil sekali je zuppp sampai depan kita. Hahahha

Btw kalau korang nak tau,
Grandmama's juga tidak ketinggalan untuk buat promotion Ramadan. Meaning kita boleh bukak puasa di Grandmama's dengan pilihan menu Grandmama's.

Set B untuk 4-5 orang makan yang berharga RM168.00+
Set C untuk 6-8 orang makan dengan harga RM288.00++
 Crispy Butter Prawns
 Stir-Fried Mixed Vegetables
 Kerabu Mangga & Betik Muda
 Fish Head Curry Hot Pot
Kurma Dates & Traditional Kuih

MENU ALA CARTE GRANDMAMA'S
Lamb Shank Gulai Kawah
Aten dah cuba yang ni. Seriousss gulai kawah dia padu gilaaa. Rasa macam nak bawak balik kuah dia je makan cicah roti untuk sahur. Hahaha
Grandmama's Ikan Cencaru Sumbat Sambal
All time fav! Aten makan sorang je ikan ni. Sambal dia tak pedas sangat. Just nice gituew. Hehhehe
Ayam Masak Merah ala Kampung
Sedap! Favourite Aten di Grandmama's. Makan hari-hari pun takpe. Hahahah. Makan nasi putih dengan ayam masak merah ni pun boleh. Ayam dia lembut senang kunyah. Lagi best kalau sambal dia tu banyak. Ratah camtu pun Aten suka :D
Siakap Masak Tempoyak
I'm not a fan of masak tempoyak but tapi siakap masak tempoyak ni sedap! Tempoyak dia tak kuat sangat. Light je rasa. Hirup sup dia gitu pun sedap. Biasa guna ikan patin kan, ni guna ikan siakap. Not bad. Hehehe.
PENTING!
Hidangan Ramadan yang set dan ala carte ni hanya ada di Grandmama's Pavilion dan Intermark Mall sahaja. 

Untuk Grandmama's branch Genting dan KLIA hanya disediakan individual set. Korang boleh refer gambar kat bawah ni untuk tau makanan apa yang ada.
Untuk Genting punya branch, Grandmama's hanya hidangkan Individual Set sahaja.
Untuk KLIA punya branch, Grandmama's hanya hidangkan Individual Set sahaja.

Overall Aten memang berpuas hati dengan hidangan Ramadan yang disediakan di Grandmama's Pavilion KL. Harga dia affordable dan sangat bersesuaian dengan rasa dan portion yang diberikan. Boleh lah bawak mama ayah datang sini. Makanan dia pun ala kampung. Memang Aten akan recommend sini kalau ada sesapa tanya nak buka puasa kat mana :D

Untuk maklumat lanjut mengenai makanan untuk berbuka puasa di Grandmama's, klik link bawah ni je k? :)

0 comment... add one now