Ceritera Hamil : Pengalaman Hamil 3rd Trimester

Pejam celik pejam celik Aten dah masuk trimester ketiga! OMG tak lama dah Aten akan jumpa #LittleFF :D

Perasaan nak jadi mak orang?
Mixed feeling. Mampu kah? Reti kah? Macam-macam soalan ada dalam kepala. Tengok je macam happy kan tapi nervous dia lain macam. Hehehe

Trimester ketiga ni tak banyak kerenah sangat bagi Aten.
Macam biasa #LittleFF banyak tendang perut Aten main-main dengan Aten. Teman Aten bila Feeq pergi shooting. Craving makanan memang banyak gilaaaa sebab tau masa pantang nanti tak boleh makan apa dah. Hahaha. Trimester ketiga ni kena time bulan puasa. Mula2 tak yakin boleh puasa takut nanti #LittleFF lapar ke apa kan. Tapi Mama cakap okay je kalau nak puasa. Masa sahur tu makan benda berat macam nasi nak bagi energy sampai bukak puasa nanti. Yang paling sedih, dua kali nak pergi bazaar ramadhan dua kali tak dapat pergi sebab hujan. Dah sampai kot bazaar time tu. Wuwuwuwu. Masa tidur Aten malam-malam pun dah tak selesa. Perut dah besar kan. Kejap kiri kejap kanan. Kadang-kadang tengah malam terjaga sebab lapar. Hahaha

Orang kata anak pertama lambat keluar. Maknanya lebih dari due date pun  ada sampai kena induce. Fuhh! Jadi, Aten pun merajinkan diri buat yoga dan berjalan-jalan di shopping mall untuk memudahkan proses bersalin Aten. Hehehe

Alhamdulillah #LittleFF well behave sampai dah nak due date pun taknak keluar lagi. Punya seronok dalam perut mummy dia. Hehehe. Esok Aten akan serah diri dekat hospital. Doakan semua dipermudahkan ye gais. XOXO

0 comment... add one now