Pickup Line Raya


Hey you nak pasang pelita? I rasa tk payah kot coz you're enough to brighten up my day

You are like kek gulung. Because whenever i see you, you look manis apabila bertudung

damn bae, you put the DAANNGG
in rendang

are u a rendang? cause u make my heart bergendang-gendang

Ketupat selalu makan dengan rendang
Girl you look so masha'allah with that selendang

I dont need mercun because you dah cun melecun!

"Awak pakai hensem hensem raya ni awak nak pergi mana?"
"Nak pergi masuk dalam hati awak la"

"Nanti raya saya ingat nak salam ayah awak, testing cemana feel akad nikah"

"Raya nanti awak jangan main mercun tau, putus jari susah saya nak sarung cincin nanti"

"Baju raya takyah warna warni, awak pun dah cukup mewarnai hari saya."

Hari raya, makan rendang. Bila pandang you, hati I senang

Cik adek: Abang nak try ikat tengah ke tepi? 
Me: Abang nak ikatan yang sah, dek.

"Girl, you're like duit raya, you keep me asking for more."

I think my seluar raya's too long, I just trip over it and fell for you.

You are like bunga api, your beauty just sparkle

I thought rendang was hot till i saw you

Boy are u a mercun? Cos you're the bomb

Are you fitri? Because you sure do look like my aidil partner

"Girl, we're like two coconut palm leaves and I'm just dying to let our destiny entwine each other like a ketupat."

Ibarat rendang yg sentiasa ada di sisi lemang melengkapkan lagi juadah raya, begitulah jua kiranya awak dan saya.

I thought my sambal was hot
Until you came

Dengar lafaz takbir raya pun awak dah happy, apatah lagi dengar lafaz akad nikah nanti

Tengok anak bulan rasa macam nak raya, tengok awak rasa macam nak kahwin je

“Awak ibarat poket baju melayu di bahagian dada kiri saya”
“Eh kenapa pula?”
“Sebab awak sentiasa berada di hati saya”
😄😉 :pSo?" "So let's say goodbye to dates and let's get married"

Hey you nak pasang pelita? I rasa tk payah kot coz you're enough to brighten up my day

You are like kek gulung. Because whenever i see you, you look manis apabila bertudung

damn bae, you put the DAANNGG
in rendang

are u a rendang? cause u make my heart bergendang-gendang

Ketupat selalu makan dengan rendang
Girl you look so masha'allah with that selendang

I dont need mercun because you dah cun melecun!

"Awak pakai hensem hensem raya ni awak nak pergi mana?"
"Nak pergi masuk dalam hati awak la"

"Nanti raya saya ingat nak salam ayah awak, testing cemana feel akad nikah"

"Raya nanti awak jangan main mercun tau, putus jari susah saya nak sarung cincin nanti"

"Baju raya takyah warna warni, awak pun dah cukup mewarnai hari saya."

Hari raya, makan rendang. Bila pandang you, hati I senang

Cik adek: Abang nak try ikat tengah ke tepi? 
Me: Abang nak ikatan yang sah, dek.

"Girl, you're like duit raya, you keep me asking for more."

I think my seluar raya's too long, I just trip over it and fell for you.

You are like bunga api, your beauty just sparkle

I thought rendang was hot till i saw you

Boy are u a mercun? Cos you're the bomb

Are you fitri? Because you sure do look like my aidil partner

"Girl, we're like two coconut palm leaves and I'm just dying to let our destiny entwine each other like a ketupat."

Ibarat rendang yg sentiasa ada di sisi lemang melengkapkan lagi juadah raya, begitulah jua kiranya awak dan saya.

I thought my sambal was hot
Until you came

Dengar lafaz takbir raya pun awak dah happy, apatah lagi dengar lafaz akad nikah nanti

Tengok anak bulan rasa macam nak raya, tengok awak rasa macam nak kahwin je

“Awak ibarat poket baju melayu di bahagian dada kiri saya”
“Eh kenapa pula?”
“Sebab awak sentiasa berada di hati saya”
Goodluck! :p

2 comments.. read them below or add one

Eraz Fadli Eraz Fadli 19 June, 2017
Sempat ber pickup line untuk raya ni.. Tips mengorat pun blh ni.. Hehe..

----
ERAZ FADLI | Bagi Hadiah Raya Aidilfitri 2017

http://www.erazfadli.com/2017/06/eraz-fadli-bagi-hadiah-raya-aidilfitri.html
Sue Izza Sue Izza 20 June, 2017
ada laaa yg praktikkan raya ni nanti hehhehe