GT Mobile GT-888 Review

Hi korang!
Buat apa tu?
Harini Aten nak share dengan korang satu smartphone yang baru keluaran GT Dollar. Alhamdulillah Aten diberi kepercayaan untuk me-review satu lagi smartphone. Quite baru jugak lah smartphone ni. Nama smartphone ni GT-888 . Nama pun dah smart kan? Engkorang kena baca sampai habis kalau nak tau apa yang best mengenai phone ni. Mesti tak rugi punya. Jom tengok spesifikasi GT-888 ni. Mesti korang akan WOW punya :D
SPESIFIKASI GT-888
Model
GT-888
Colour
Metal Grey / Silk White
Dimensions
158.9x77.5x8.6mm
Weight
160g
Operating system
Pre-install Android 5.1 Lollipop
CPU
64 Bit MTK MT6735P Processor Quad Core 1.0GHz CPU
GPU
Mali T720-Mp1 600 Mhz
RAM
2GB / 1GB
ROM
16GB
Battery
2550mAh
Charger
Quick Charging
Size 
5.5 inch
Resolution
HD1280*720pixels
Type 
IPS OGS [New 2.5D Arc Screen]
Material
Gorilla Glass 3
Rear Camera
8.0MP 4th Generation Camera OV8865
Front Camera
5.0MP [OV5648]
Video
1080P, 2K, 4K
SIM
Dual sim standby, Micro Standard SIM
Bluetooth
Bluetooth 4.0
Positioning
GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass, Hall Effect Sensor, Gravity Sensor, Ambient Light Sensor

Apa yang menarik dengan GT-888 GT Dollar :
Harga 
RM1580.
 Harga memang berbaloi dengan spesifikasi yang diberikan dalam smartphone ni.
Where to buy 
Review GT-888 :
Aten dah pakai smartphone ni 1 minggu lebih. Aten suka bila GT Dollar dah lengkapkan dalam kotak tu casing phone ni dan jugak screen protector. Kreatif! Tak perlu dah carik kat kedai ye dak? Smartphone ni pun quite baru so mesti susah nak carik. Settle satu masalah. Hehehe. Aten suka dengan saiz smartphone ni. Tak terlalu besar dan tak terlalu kecik. Just nice je kalau nak tengok video. Dalam phone ni dah ada siap apps GT Dollar dan GT Watch. Senang je lepas ni nak shopping! Aten sebenarnya teringin nak cuba HotKnot yang ada dekat dalam smartphone ni. Just sentuh je 2 smartphone then automatically transfer gambar/lagu/file. Smartphone ni ada 2 sim. Senang satu sim untuk personal dan satu lagi untuk urusan kerja. Takde lah bercampur aduk. Lebih teratur dengan menggunakan 1 phone je. Handbag pun takde lah berat sangat. Yeayy! So far takde lagi yang buruk pasal phone ni tapi kalau ada, Aten akan update kat korang okeh? ;)

0 comment... add one now