Tarte Cosmetics kini di Sephora.my !


Korang pernah dengar dengan Tarte Cosmetics? Sekarang ni makin femes dah Tarte Cosmetics. Yela, Tarte Cosmetics merupakan makeup semula jadi berprestasi tinggi.  Diperbuat menggunakan superfruit dan ekstrak tumbuh-tumbuhan, vitamins, minerals, essential oils dan bahan semula jadi yang lain. Tarte Cosmetics dibuat daripada bahan semulajadi yang sangat sihat tanpa menggunakan bahan kimia yang berbahaya. Percaya atau tidak, semua produk dari Tarte Cosmetics dirumuskan tanpa parabens, mineral oil, phthalates, sodium lauryl sulfate, triclosan, synthetic fragrances dan gluten. Itu yang membezakan Tarte Cosmetics daripada produk yang lain. Kira kalau korang guna, memang akan rasa selamat.

Bila Aten bukak je parcel dari Sephora.my , terus Aten jatuh cinta dengan packaging Tarte Cosmetics ! Combination purple dan pink memang sangat perfect ! Berbunga-bunga je hati bila pakai Tarte Cosmetics ni :D hehehe. Oh lagi satu, dorang menggunakan barang-barang yang boleh dgunakan semula untuk membantu mengurangkan environmental waste. Terbaik !

Jom kenal dengan lebih rapat apa yang ada di Tarte Cosmetics ni : 


Tartelette in Bloom Clay Palette


Gunakan dengan berus eyeshadow untuk kelihatan lebih berani yang sangat sesuai untuk apa-apa majlis. Ia termasuk campuran liner, lid and crease shadow shades dan menggunakan panduan tartelette yang diberikan untuk menghasilkan smoldering, versatile looks! 

Tarteist™ Lip Crayon


A 2-in-1 lip crayon that helps prime and line a perfectly contoured pout in 10 coordinating colors. 


Tarteist™ Creamy Matte Lip Paint


Formula mesra vegan ultra-berpigmen datang dalam pelbagai warna yang berani yang menghasilkan sophisticated looks ! Gunakan lip paint dengan liputan penuh ini, longwearing liquid lipstick with a lightweight, mousse tekxtures dan tidak mengeringkan.

Tarteist™ Clay Paint Liner & Brush


A revolutionary, first ever squeezable cream liner with a unique blending tip inspired by the ease of an artist’s palette.  Includes our angled bamboo liner brush to seamlessly create all of the liner looks you love.   


Sunflower Stare Looks 

Macam Aten, Aten suka makeup yang  tidak terlalu nampak atau obvious. Yela, pergi kelas takkan tak makeup kan. Mesti makeup sikit bagi berseri sikit muka Aten ni. Hehehe. So, bila pakai Tarte Cosmetics, rasa macam tak pakai makeup. Sangat light yet beautiful. Hehehe. Yang lagi best, katanya Tarte Cosmetics tahan sampai 12jam tapi bila Aten pakai lepas 12 jam pun masih lagi makeup ni bertahan walaupun peluh cemana pun Aten. Suka suka suka ! :D


Best kan?
Haaa, korang boleh dapatkan Tarte Cosmetics di Sephora.my tau ! Beli online je. Senang cerita. Jimat duit minyak jimat tenaga. Hehehe. Jom check laman web Sephora.my untuk Tarte Cosmetics yang lain. Confirm akan buat korang rambang mata dengan makeup yang ada. Sangat tempting !


BE-YOU-TIFUL 
muah ciked xoxo :* 

{ 14 comments.. read them below or add one }

Emily Emily 07 April, 2016
I've not heard of Tarte Cosmetics before, to be honest. Now that I've read your review, I'd look out for it.
Anis Farhana Anis Farhana 08 April, 2016
Yup yup Tarte memang best! I especially love bila dia keluarkan Xmas special. Hihi ni yg nk pergi Sephora ni.
Syafiera Yamin Syafiera Yamin 08 April, 2016
Tarte memang Best but I tak pernah ada lagi koleksi ni hahah
Syafiera Yamin Syafiera Yamin 08 April, 2016
Tarte memang Best but I tak pernah ada lagi koleksi ni hahah
wernling tan wernling tan 08 April, 2016
Gosh, the colour palette! Im so gonna check this out in Sephora! :D
cindyrina cindyrina 08 April, 2016
I never heard about this brand. I kind of like their palette. Nice shades!
GengQian GengQian 08 April, 2016
love your makeup effect. Good to know that Sephora is now available online. good for me!
Ivy Kam Ivy Kam 09 April, 2016
Didn't know about this brand until I read your post, thanks for the info sharing :)
Sharon Lee Sharon Lee 10 April, 2016
Cantiknya the palette! Now we can get more cosmetic we want in Sephora, it will make me broke T^T haha
Linda Linda 10 April, 2016
I haven't heard of this brand before. Hope the price is not too expensive.
Hanniz Envato Hanniz Envato 10 April, 2016
Love the pastel shades but I've got so much makeup still not used!
Shini Lola Shini Lola 11 April, 2016
I love Tarte cosmetics and I received them from Sephora as well. Nice to use =)
Sunshine Kelly Sunshine Kelly 11 April, 2016
The Bloom Clay Palette is so pretty and versatile, the color is suitable for everyday wear.
Aliza Sara Aliza Sara 11 April, 2016
WAH cantiknya awakkk niii. hehe. kita pun suka kat tarte