Serik dengan Astro Go Shop !


Serik dengan Go Shop! Say NO to Astro Say NO to Go Shop!

This will be the first time and the last time deal dengan Go Shop! Panas hati dengan Go Shop ! 

Dah sebulan barang yg disalah hantar tak dapat lagi ! Sistem apa dorang guna ni. Haishhh.

Awal bulan haritu Aten ada buat tempahan utk Fitness Bike dari Go Shop. Mama yang nak beli bila tgk iklan kt Astro. Aten pun call utk order. Okay lahh dalam 2 hari orang Gdex datang utk hantar barang. Terkejut Aten barang smpai awal. Tapiii betapa kecewanya Aten bila bukak kotak tu bukan fitness bike tapi tupperware. Duit dah bayar okayyy. RM599. 

RM599 for TUPPERWARE. Like seriously Go Shop? Dekat invoice betul dah Fitness Bike tapi dalam tu tupperware? Rasa nak carut tu jangan cakap lah. Tinggal masa nak keluar je dari mulut tapi tahan jeee.

Kena buat report bagai apa semua. Dah buat dah hari yg sama. Katanya dalam masa 2 minggu boleh dapat dahh. Tapi ni dah masuk sebulan barang still tak dapat ! 

Tadi call Go Shop nak tau progress Fitness Bike ni, dia cakap kena tunggu lagi 3 minggu. What the heck? Siap suruh buat tempahan baru. Apakah? Aten dah bayar hokayyy. Jadah nak buat tempahan baru. Gila ke apa? 

Panas hati tak habis lagi ni. Huh! Pleaseee lah Astro please lah Go Shop. Masa nak beli barang bukan main awal lagiii. Bila nak hantar barang cakap proses tu proses ni, report sana report sini. Jangan sampai Aten serang Astro tu nanti! 

Harap Fitness Bike tu dapat lah by this week. Go Shop please cepat sikit buat keje. Jangan banyak alasan je kata dalam proses lagi. Hari tu call kata lagi 2 mgu. Harini call kata 3 mgu lagi. Kebangangan apakah ni?

Boleh dapat high blood pressure kalau nak kena call Go Shop hari-hari nak kena marah dorg. Kalau tak marah, kerja tak jalan, barang tak dapat. Duit dah bayar. Kalau tak bayar takde lah kesah sgt. Ni dah sebulan okayy.

Stresss!

{ 106 comments.. read them below or add one }

Jueliza Jamani Jueliza Jamani 10 February, 2015
fuhh kalo jue memang kena maki berjabu2 la dekat orang astro.. giler betulll
KiD KiD 10 February, 2015
alahai ciannya.... kena setel cepat tu...
Eny Abdullah Eny Abdullah 10 February, 2015
hari tu igt nak order jugak bike tu, isshhh teruklah go shop! marketing mcm bagus, servis hampeh!
innanie innanie 10 February, 2015
so far mak ayah akak order go shop Alhamdulillah takde masalah lagi. maybe salah box kot... sabar aten!
✿ pink velvet ✿ ✿ pink velvet ✿ 10 February, 2015
hadoiii takutnyer dgr service mcm ni, huhu~
Wan Din Wan Din 10 February, 2015
Memang hampeh go shop dan produk dia. Ari tu oder gak bike tu.. Barang dah sampai dan betul... Yang jadi masalahnya, kayuh tak sampai 3km.. Dah bunyi macam².. Katanya takde bunyi.. Senyap konon.. Dah return blk bike tu.. Tapi sampai skrg lom dpt refund lagi.. Kena tunggu 14 hari bekerja katanya.. Xpe.. Kita tunggu lagi 2-3 hari
Aku Penghibur Aku Penghibur 10 February, 2015
so bad service... ishhh sedih perkhidmatan mcm tu
mummy qiqilala mummy qiqilala 11 February, 2015
Go shop mmg problem pun..sy order 2 barang..sampai skang xdapt..gdex pembohong je update status no one at home..call go shop complain..tapi xde pape tindakan..ape hak customer!! Percaya bulat2 je status gdex tu
Fatin Bella Fatin Bella 11 February, 2015
kannn. Haishhh. Dah sebulan barang still tak dpt. Rasa nak serbu je go shop tu. Huh!
Fatin Bella Fatin Bella 11 February, 2015
alahaii sabar je lahh. jgn tak dpt balik sudah lahh. Huhu
Eraz Fadli Eraz Fadli 11 February, 2015
nasib baik setakat ni tak pernah tergerak hati nak beli kat go shop..
Julia Johari Julia Johari 11 February, 2015
ermmmm akak baca pun rasa cm apa sebulannnnnnn dik atin tunggu...ishhh akak ni kalau dh masuk seminggu barang x sampai mula laaa meroyannnnn....grrr...xper akak cuba plak cmne...pastu kalau perangai teruk haaaaaaaa tggu akak up entry
Nadri Mohd Nadri Mohd 11 February, 2015
Sya dah 2 kali beli dkt astro go shop..dpt on time jugak..Mgkn barang kecik diaorg cepat hantar kot..Tp klu lambat sgt mmg blh naik minyak..
Mas Zull Mas Zull 11 February, 2015
assalamualaikum fatin....takut juga nak beli kat astro go ni....ada saja yg x kena nyer kn..:)
Hidayah LimanHidayah Liman 13 February, 2015
Elak tekan 118 ��
AnonymousAnonymous 13 February, 2015
Sis, sy xde pglmn beli brg dgn go shop. Dgn servis gdex tu ada. Sy letak alamat rumah. Tp gdex x anta pun brg sy kt rumah. Dorg p anta kt tmpt keje lama sy. Kbtulan kwn kt tmpt keje lama tu nmpk nme sy dlm delivery schedule gdex ni. Gdex pun trus letak brg sy kt situ. Pd hal sy dh resign dkat 5 bln. Mujur kwn sy bg tau. Sy complain kt cust service gdex. Katanya dorg call sy tp xde org angkat. Bengang sy. Asyik kena pass je phone call. 2nd time sy beli brg, sy letak lg alamat rumah. Dorg update status, alamat xleh jumpa. Padahal sblm ni dorg anta kt tmpt keje lama, mmg kena lalu rumah sy pun. Geram x leh nak ckp cmne. Last2, kakak sy tlg ambikkan consignment kt office gdex tu sndiri. Sy pun bkn sje2 nak guna gdex. Mmg tu je yg ada. Skg ni, still pakai gdex jgk. Tp sy letak alamat office sy skg ni. Baru ok. Kalau tidak, habis kredit call cust service gdex duk tanya cmne brg sy. Brg pun bkn puluh ringgit. Cecah ratus jgk. Nasib bos sporting phm sy yg suka beli brg ni haa..
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 13 February, 2015
Huish teruknya. Hmm nsb baik i mmg tadak astro n opkos tadak astro go shop jugak.
Hannah Aziz Hannah Aziz 13 February, 2015
Aduhai.. lemah betul kalau beli online beli jadi gini. leceh. Akk pernah beli online, barang xsampai2 sebab stuck kat courier service. Bengang giler.. Hari-hari call courier tanya benda yang sama. dekat seminggu ke 2 minggu cenggitu baru barang sampai.. Sabor je la aten..
AnonymousAnonymous 25 February, 2015
kalau nak laju kena tambah rm150. jimmy hantar sdiri dlm 3 hari. kalau x topup rm150 gdex hantar, tapi tunggu stok dtg dari korea
AnonymousAnonymous 09 March, 2015
Saya pun dah kena. Gdex update kat website kata no one at home padahal saya ada je sehari suntuk kat rumah haishhh!
AnonymousAnonymous 05 April, 2015
Orang MELAYU jangan membodohkan orang MELAYU dan orang MELAYU jangan di bodohkan oleh orang bukan MELAYU kerana DUIT...DUIT...DUIT.......
AnonymousAnonymous 05 April, 2015
Please DON'T ever buy anything ONLINE anywhere in the world.Buy direct from the DEALER and Inspect for defects before you pay MONEY even though the PRICE is slightly HIGHER.Orang kata PUASHATI LOL....
DUNIA sekarang DUNIA PENIPU dan ORANG2 zaman sekarang ada lah kategorinya. You ada baca ta APA2 sahaja TERM & CONDITION (perjanjian) hampir semua HAK berpihak kepada MEREKA. Yang jadi MANGSA adalah KITA (penguna). SIAPA yang akan MEMBELA KITA kalau berlaku sesuatu PENIPUAN dalam T&C itu yang kebanyakan tidak di BACA tapi SIGN BUTA sahaja.
Gadis Silent Gadis Silent 07 April, 2015
Alhamdulillah .. setakat ni sy beli barang dari GO SHOP tkde pape masalah . Smua barang smpai ikut time . Mybe dorg tersalah kotak kot . Tu yg jadi mcm tu . Saya just kongsi pengalaman jew bkan nak backup dorg yee .. hehee
Afinur Za Afinur Za 11 April, 2015
sy beli brg dg goshop xpernah ada masalah..dah 6 kali beli dan saya xpernah bayar dulu..sy buat cod.. so klu jadi kes mcm awak sy x acept lah brg tu..xde lah rugi..so, for next time beli lah cod..
AnonymousAnonymous 26 April, 2015
sabar ye dik and konsisten menuntut hak anda.memang x patut astro buat camtu.astro kena perbaiki la aftersales service dia.benda2 camni yg buat orang takut nak online shopping.tapi alhamdulillah akak de beli 2 brg dgn goshop xde mslh.tpi mmg x puas hati sikit astro guna servis gdex,coz dgn gdex mmg de few problems before this,cth dpt notis kata not at home padahal tgk masa dan tarikh tu mmg ada kat rmh tercongok dpn tv.pernah skali cek order kata delivered padahal blom,terus call company,ptg tu gak dpt...huhu kalau x call gamaknya diperam smpi bila.anyway as customer kita mmg kena tegas dgn hak sebagai pengguna.jangan give up
AnonymousAnonymous 28 April, 2015
Sy beli sharp 39 inch LED semasa promosi bersama hadiah.... tp atas kesilapan pihak go shop hadiah tidak diberikan.... utk dptkan hadiah kena order satu lagi tv 39 inch dan return balik order pertama duit akan di refund kembali dlm masa 2 minggu atau sebulan .... manisnya ayat promoter so sy pun membuat order ke2 dgn bayaran COD ... TAPI sehingga hari ini dh dh hampir 3 bulan....... tiada apa2 respon, bila call balik custemer service.... kena tunggu lagi sebulan utk refund duit balik.... apa sudah jadi..... sudah lebih 2 bulan... ini boleh mendatangkan marah.... mmg servis cam hampeh.... dh la hantar barang tak cukup...kita plak kena tunggu sbb kesilapan dan kelemahan mereka..... mmg 1st n last la go shop oiiii....
Diya Batrishia Hishammuddin Diya Batrishia Hishammuddin 07 May, 2015
GO SHOP PENIPU!
Q Steam yg saya beli Rosak dan tiada refund. . akan buat aduan bagi pihak pengguna.

Hishammuddin
Diya Batrishia Hishammuddin Diya Batrishia Hishammuddin 07 May, 2015
GO SHOP PENIPU!
Q Steam yg saya beli Rosak dan tiada refund. . akan buat aduan bagi pihak pengguna.

Hishammuddin
Nadia Idzharuddin Nadia Idzharuddin 20 May, 2015
Hi, I'm Nadia, student from UiTM Shah Alam. I'm currently doing a research study regarding of the impact of TV Shopping: Astro Go Shop. Minta tolong jawabkan survey ini https://docs.google.com/forms/d/1DO0y0ta39WtzRb-1horQ8RXeLBMzEBZDI3qJ1U9FYac/viewform?c=0&w=1 TQ so much! Your help is much appreciated :)
Nadia Idzharuddin Nadia Idzharuddin 20 May, 2015
Hi, I'm Nadia, student from UiTM Shah Alam. I'm currently doing a research study regarding of the impact of TV Shopping: Astro Go Shop. Minta tolong jawabkan survey ini https://docs.google.com/forms/d/1DO0y0ta39WtzRb-1horQ8RXeLBMzEBZDI3qJ1U9FYac/viewform?c=0&w=1 TQ so much! Your help is much appreciated :)
Nadia Idzharuddin Nadia Idzharuddin 20 May, 2015
Hi, I'm Nadia, student from UiTM Shah Alam. I'm currently doing a research study regarding of the impact of TV Shopping: Astro Go Shop. Minta tolong jawabkan survey ini https://docs.google.com/forms/d/1DO0y0ta39WtzRb-1horQ8RXeLBMzEBZDI3qJ1U9FYac/viewform?c=0&w=1 TQ so much! Your help is much appreciated :)
keymee 2231 keymee 2231 31 May, 2015
Baek bli kt lazada sya beli dh beratus brang tp xda masalah mcm nie....astro astro bila nk bankrup ntah @STRUK
fariza rahman fariza rahman 11 June, 2015
saya pun terkena jugak...
tolong belikan kakak shimono vacuum tapi sebab takut ada problem, so pilihlah bayar COD...
GDEX hantar kat bangunan pentabiran apartment, so ofcourselah tak ada orang nak accept sebab belum bayar... tapi GDEX tak ada pulak nak call saya, suruh ambik padahal saya ada je duk tunggu kat bilik.

Komplain kat GoShop dapat jawapan copy/paste... tak menjawab langsung soalan...
gurl-gurl gurl-gurl 16 June, 2015
Setakat ni beli brg kat Go Shop ok...tapi yg cm haram jadah GDex tu....macam haram service yer...
AnonymousAnonymous 03 July, 2015
Teruknya...sama la sy..dah berbulan still x dapat refund lg..ada sesiapa ke yg pernah dpt refund..mmg penipu go shop ni
muhammad azhan ismail muhammad azhan ismail 14 July, 2015
sy dapat. lain kali pilih cara byr tu byr masa sampai brg..huhu
Ummi Uzzamiah Mahamud Ummi Uzzamiah Mahamud 23 July, 2015
Sya bru make order ngn go shop..saya bt pymnt via maybnk2u trnsfer. Sya x review dulu cmmnt2 atas. Sbb.saya beli go ahop sya tgok anak buah sya beli brng xde problem. Saya ni dh lah duk area hutan bt 10 1/4 Gombak..agak2 gdex nk ke masuk...huhuhu
Ummi Uzzamiah Mahamud Ummi Uzzamiah Mahamud 23 July, 2015
Sya bru make order ngn go shop..saya bt pymnt via maybnk2u trnsfer. Sya x review dulu cmmnt2 atas. Sbb.saya beli go ahop sya tgok anak buah sya beli brng xde problem. Saya ni dh lah duk area hutan bt 10 1/4 Gombak..agak2 gdex nk ke masuk...huhuhu
DazzlingVitamin DazzlingVitamin 28 July, 2015
My Grandpa beli Hurom Juice tu dah lebih 7 bln xdpt2 lagi barang..credit card beliau dah potong selama 7 bln jg..report dah buat pada Go Shop tapi sampai sekarang xdak penyelesaian. Beliau dah maklumkan pada bank dan pihak bank bagitau pembayaran telah mereka buat pada pihak Go Shop..now my grandpa tengah prepare dokmune untuk submit pada KPDNKK n pihak2 lain yg terlinat...dah macam kes penipuan je ni
Diiva Larr Viiva Diiva Larr Viiva 30 July, 2015
Family saya bleh dikatakan , loyal cust goshop jgak . And so far tkd masalah . Mungkin certain barang je kot yang susah . And hari tu abang Gdex tu ada cakap . Lambat or cepat ikot kawasan . Contoh saya dduk kelantan , dia cakap laju sampai sebab ramai cust yg beli beli kat goshop ni dari klntn . So once (im not sure van ke apa) penuh . Dia akan terus hantar . Tempat lain if org tk ramai order . Dia akan tunggu van dia tu penuh dulu . Baru dia akan proceed hantar . "Tu ikot apa yg dia ckp laa " but so far apa yang my family and i order , paling lambat pun 3 hari sampai laa . Biasanya 2 hari je da sampai da .
Ahmad Fareez Ahmad Fareez 09 August, 2015
cash on delivery. bayar masa sampai.
Moon Couture Moon Couture 02 September, 2015
Saya beli online..Web problem.duit dah amik.brang tak sampai.GO SHOP kene refund kakanya dulu baru boleh order balik..tapi sampai sekrg REFUND pun tak diterima dari APRIL 2015..Email asyik bgtau dari 2 minggu ke 2 minggu..last2 no refund juga
ms rafi ms rafi 04 September, 2015
saya pn alami masalah yg sama, 2 hr sekali sy kol follow up, janji tggl janji, sy pn dah buat aduan pd kpdnkk tgk mcmne dorg respon plk.
AnonymousAnonymous 08 September, 2015
Assalam..saya dh 2x beli dgn Goshop, saya guna term COD, 1st barang, Gdex antar 2x sebab barang 2 kotak berasingan - Trio Steemer (saya dh biasa guna, belikan utk kawan2), 2nd barang, Gdex call, saya belum cashkan duit, so gi ambik sendiri, so far ok je la... byk bersabar, semua jadi ada hikmah dia...
Suriani suria Suriani suria 09 September, 2015
saya beli ok je..xda masalah pun..brg pun dpt awal dr masanya..
AnonymousAnonymous 24 September, 2015
Br2 nie... Sy beli shimono vakum.. Baru 2 hr guna dah lingkup... Apa kes nie... :@
Moon Couture Moon Couture 29 September, 2015
Yang boleh bersabar..sila sabar ..cakap mema g sedap..tapi kalo dari APRIL belum dapat apa2 lagi..bagus betul boleh sabar..Ingt RM10 ke barang GO SHOP ni..Hikmahnya NO MORE GO SHOP after this
AnonymousAnonymous 18 October, 2015
Hi sis..dpt x brg nye..sbb sy br smlm order brg dr goshop..risau jugak dgn komen2 ni smua..bole cancel ke
mex neey mex neey 26 October, 2015
Ok tak barang dekat go shop ?
mex neey mex neey 26 October, 2015
Barang dia ok tak ? Risau la nak beli bila dah baca komen2
hamidihamid hamidihamid 29 October, 2015
memang btol la go shop kencing... saya buat pmulangan smpi skg pn xdpt dari 26 ogos 2015
Selendang Merdeka Selendang Merdeka 07 November, 2015
Sy punya lexpa fitness bike dah 2 minggu x dapat2.Kata 2 hari smpai.Bila
call dia kata bukan gdex hantar tp dia pun x tahu.Payah btollah xkan nk tunggu smpai sebulan.
Nurul Hasanah Nurul Hasanah 07 November, 2015
Entah nak percaya or tak..yg pasti nya 4 barang yg saya order.alhamdulilah tak de masalah..smpai kat rumah dlm masa 2 hari..org gdex yg hantar tu pon sporting,siap sembang lagi.so far ,servis bagos.n lagi satu saya bayar secara COD..senang siket..tq
Yatt daus Yatt daus 12 November, 2015
As slm, sy dah lbh 10x bli brg dgn go shop..kali ke 11 problem, sblm ni mmg bli COD, tp mstu dorg ada wat promo bli melalui debit kad/kredit kad dpt diskaun..sy order total excore fitness dari bulan 8,2015 sampai skrg bulan nov 2015 xdpt brg lgsg,duit dorg da dpt..minta pulang bukan main ssh pass sne pass sni, da smpi kwgn la tp xde jugak refundnye..dah email buat aduan lbh 10x, ayt yg sm dia copy paste tp masih xselesaikan mslh sy..yg plg bengang persnel go shopper yg angkt phone tu kurang ajar, blh dia ltk phone bile tny nm siapa...mnggu ni call kate tggu jumaat dpn,smpi jumaat call lg org lain plak kate mggu dpn, brp x jumaat dah..bile minta nm n ctc person in charge xblh bgla,bygkn,stpmx call bukan org yg sm angkat call,jadi stp x tu la kna tggu, bile nk abisnya,lgsg xbertanggungjawab go shop ni...sgt bengang,lps tu mmg da xde bli brg go shop..
Yatt daus Yatt daus 12 November, 2015
As slm, sy dah lbh 10x bli brg dgn go shop..kali ke 11 problem, sblm ni mmg bli COD, tp mstu dorg ada wat promo bli melalui debit kad/kredit kad dpt diskaun..sy order total excore fitness dari bulan 8,2015 sampai skrg bulan nov 2015 xdpt brg lgsg,duit dorg da dpt..minta pulang bukan main ssh pass sne pass sni, da smpi kwgn la tp xde jugak refundnye..dah email buat aduan lbh 10x, ayt yg sm dia copy paste tp masih xselesaikan mslh sy..yg plg bengang persnel go shopper yg angkt phone tu kurang ajar, blh dia ltk phone bile tny nm siapa...mnggu ni call kate tggu jumaat dpn,smpi jumaat call lg org lain plak kate mggu dpn, brp x jumaat dah..bile minta nm n ctc person in charge xblh bgla,bygkn,setiap kali call bukan org yg sm angkat call,jadi setiap kali tu la kna tggu, bile nk abisnya,lgsg xbertanggungjawab go shop ni...sgt bengang,lps tu mmg da xde bli brg go shop..
Yatt daus Yatt daus 12 November, 2015
Macammane buat aduan ke KPDNKK?
Yatt daus Yatt daus 12 November, 2015
Dah terkena nanty baru u pecaya..sy dah bli 10 x sume ok, kali 11 problem,problemnye kalau minta refund mmg ssh nk dpt..
Intan Roziana Al-Habsyi Intan Roziana Al-Habsyi 25 November, 2015
Ya allah nasib baik... semalam buat order guna debit card tak lepas.. tadi baru je submit order tp tergerak hati tekan cod... bila order completed baru google cara goshop cod barang terus jumpa blog ni...byknye masalah....pergi je report kat pejabat pengguna tu...nak lg best pakat2 tulis review kat website diorang
Intan Roziana Al-Habsyi Intan Roziana Al-Habsyi 25 November, 2015
Buat online

http://eaduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2
Intan Roziana Al-Habsyi Intan Roziana Al-Habsyi 25 November, 2015
Sapa2 yg ada masalah.. sila buat aduan ke kpdnkk... biar astro kene...

Kalau tak buat mcm ni sampai bila2 diorang tak improve tau.... kesian makcik2 kat kg yg tak tau tu asik kene tipu

http://eaduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2
Intan Roziana Al-Habsyi Intan Roziana Al-Habsyi 25 November, 2015
Buat online

http://eaduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2
Intan Roziana Al-Habsyi Intan Roziana Al-Habsyi 25 November, 2015
Ya allah nasib baik... semalam buat order guna debit card tak lepas.. tadi baru je submit order tp tergerak hati tekan cod... bila order completed baru google cara goshop cod barang terus jumpa blog ni...byknye masalah....pergi je report kat pejabat pengguna tu...nak lg best pakat2 tulis review kat website diorang
Unknown Unknown 25 November, 2015
hi kak,my mom pun baru je order berapa hari lepas.still waiting hmm x tau lah dapat ke tidak
Murni Murni 27 November, 2015
Sblmni 2 kali bli ok Alhamduliilah...yg ke3 ni sy order lexpa bike pd 2hb10 dia ckp dlm mse 14 hari bekerje brg smpai..bila ckp 14 hari xsmpai2 pon berkali2 call baru dpt brg tu pon htr brg rosak mmg xboleh guna langsung!! Bile call dia ckp akan tukar brg baru kne tggu lgi 14 hari bekarje tggu lagii.. dh cukup 14 hari xsmpai pon call lgi dia ckp kne tggu lgi dlm 5 hari..sampai bile nk kne tggu...dh lbh 1 bln nk msk 2 bln ok!!!! Still tggu lgi lah...mmg serik lah lpsni...😕
Murni Murni 27 November, 2015
Sblmni 2 kali bli ok Alhamduliilah...yg ke3 ni sy order lexpa bike pd 2hb10 dia ckp dlm mse 14 hari bekerje brg smpai..bila ckp 14 hari xsmpai2 pon berkali2 call baru dpt brg tu pon htr brg rosak mmg xboleh guna langsung!! Bile call dia ckp akan tukar brg baru kne tggu lgi 14 hari bekarje tggu lagii.. dh cukup 14 hari xsmpai pon call lgi dia ckp kne tggu lgi dlm 5 hari..sampai bile nk kne tggu...dh lbh 1 bln nk msk 2 bln ok!!!! Still tggu lgi lah...mmg serik lah lpsni...😕
Murni Murni 27 November, 2015
Sblmni 2 kali bli ok Alhamduliilah...yg ke3 ni sy order lexpa bike pd 2hb10 dia ckp dlm mse 14 hari bekerje brg smpai..bila ckp 14 hari xsmpai2 pon berkali2 call baru dpt brg tu pon htr brg rosak mmg xboleh guna langsung!! Bile call dia ckp akan tukar brg baru kne tggu lgi 14 hari bekarje tggu lagii.. dh cukup 14 hari xsmpai pon call lgi dia ckp kne tggu lgi dlm 5 hari..sampai bile nk kne tggu...dh lbh 1 bln nk msk 2 bln ok!!!! Still tggu lgi lah...mmg serik lah lpsni...��
Murni Murni 27 November, 2015
Sblmni 2 kali bli ok Alhamduliilah...yg ke3 ni sy order lexpa bike pd 2hb10 dia ckp dlm mse 14 hari bekerje brg smpai..bila ckp 14 hari xsmpai2 pon berkali2 call baru dpt brg tu pon htr brg rosak mmg xboleh guna langsung!! Bile call dia ckp akan tukar brg baru kne tggu lgi 14 hari bekarje tggu lagii.. dh cukup 14 hari xsmpai pon call lgi dia ckp kne tggu lgi dlm 5 hari..sampai bile nk kne tggu...dh lbh 1 bln nk msk 2 bln ok!!!! Still tggu lgi lah...mmg serik lah lpsni...��
AnonymousAnonymous 07 December, 2015
Go shop punye pekerja is so saitan .. Promoter si pompuan tu binatang cakap x serupa bikin.. i bayar and tunggu tapi x sampai lagi , sialan betul , i harap company go shop bankrupt ..
ikarazzi ikarazzi 27 December, 2015
Adoi.sy bru nk refund balik set tilam angin yg bli mggu lpas.penutup dy patah.dyorg suh tggu 5 hri bru bleh refund.smpi hari ni hr ke 7 dyorg xcall lg.cmner ek.klu pulang balik tkut xdpt yg baru.
ikarazzi ikarazzi 27 December, 2015
Adoi.sy bru nk refund balik set tilam angin yg bli mggu lpas.penutup dy patah.dyorg suh tggu 5 hri bru bleh refund.smpi hari ni hr ke 7 dyorg xcall lg.cmner ek.klu pulang balik tkut xdpt yg baru.
AnonymousAnonymous 29 December, 2015
sebab dah ramai komplen pasal go shop, sayapun nak tumpang komplen jugaklah. kali ni pasal telekung siti khadijah yang harganya rm139 tuh. isteri saya order sebab berkenan dengan iklan yang disebut oleh promoter tu. kononnya telekung tu nanti akan sampai dengan anak tudung dan begnya sekali. bila sampai, yang ada hanya telekung dan anak tudung sahaja. begnya mana? katanya beg itu akan diberi sebagai hadiah jika buat pesanan ketika iklan produk itu keudara. dah betul dah, isteri saya call customer service ketika sedang elok je promoter perempuan itu bercakap dalam tv. customer service boleh check masa dan hari dimana pesanan isteri saya dilakukan. bukan susahpun. tapi sebab ada aktiviti tidak amanah dalam pembekalan produk yang dipesan maka hak pengguna sebagaimana yang dijanjikan dalam iklan telah dicabul. satu lagi, kepada penggemar2 shopping online termasuklah go shop. beli belah online jika disediakan transaksi cod sahaja. say no to bank transfer, kredit kad atau seumpamanya yang boleh menyebabkan kita sesak nafas barang tak sampai tetapi duit dah lebur!!! biar nampak kolot tapi hati tak sakit....
tania tania 31 December, 2015
sama lah tidak spt diiklankn,useless...dah beli nk buat cammana..susah nk iron baju pun tetap kedut
tania tania 31 December, 2015
sama lah tidak spt diiklankn,useless...dah beli nk buat cammana..susah nk iron baju pun tetap kedut
Abdul Halim Abdul Halim 10 January, 2016
This comment has been removed by the author.
Abdul Halim Abdul Halim 10 January, 2016
This comment has been removed by the author.
Abdul Halim Abdul Halim 10 January, 2016
This comment has been removed by the author.
Abdul Halim Abdul Halim 10 January, 2016
This comment has been removed by the author.
AnonymousAnonymous 10 January, 2016
Slm, saya tergerak utk kongsi masalah saye agar tak berlaku kat bakal-bakal pelanggan yg lain. Bende yang hampir same berlaku kat saya. 29-12-2015 saya try la nk tgok mcm mane servis gosho ni yg janjinye bukan main lg. Nak test water org ckp, try beli gomdori chopper rm70 kaler putih. So ptg tu status order berubah kpd delivered order. Mati-matilah saya ingat yang barang tu dh pos. Aleh-aleh esknye 30-12-2015 org gomdori chopper tu call ckp stock kaler putih xde. So saye tnye kalo stock kaler putih xde kenape kat gosho bleh order kaler putih siap accept bayaran smua. Kenape x update kat website yang stock xde. Pstu bru tau yg produk saya beli ni bkn directly under gosho tp dr company yang bernaung bawah gosho. Sbb tu diorg susah nk update stock sbb xde direct access kpd website gosho trus. So org gomdori ni mntk sye tukar order kaler lain. Saye ckp la yg order dh setel, duit dh bayar, mne bleh cancel dan buat bru. Kalo buat order bru kene la bayar bru. Sye mntk tukar trus kaler la lg senang urusan, tp die ckp x bleh. So at the end kene call gosho utk refund. Pas wat report refund die ckp akan setel paling lambat 14 hari. Janji manis lagi. Pas 8 hari bekerja, saye try call lagi, aleh2 customer services yg rude tu ckp "Encik kene sabar la cik, arini ari ahad org x keje"...cmtu ha ckp kat pelanggan,sye call nak tnye status refund sye, tu je, bkn nk suruh ko time tu jgak bg balik duit haku. Die ckp report encik ni diterima pd 4/1/2016...30-12-2015 report, 4-1-2016 bru dpt ke, ape korg hantar report dlm bagunan gosho tu pkai krete lembu ke ape, apekehalnye slow sgt. Aleh2 tbe2 die ckp dlm tempoh 5 hari dr waktu tu kami akan call. Pastu saye tnye skrg ni dh lbih dr 5 hari blum. Die ckp sudah. Pastu yg ko suruh aku sabar tu apasal plak. Skrg ni pihak gosho yg lambat uruskan refund. Memang saye basuh cs tu, very rude pd pandangan saya bile bercakap ngan pelanggan cmtu. Kalo x bleh uruskan dengan cepat pehal yg gi ckp bkn main profesionalnye 5 hari bagai. Baik ckp dlm tempoh setahun kami akan kontek encik. Sepatutnye mntk la maaf sbb lambat. Ni gi tinggi-tinggi suare suruh sabar. Bile cek2 online rupenye ramai dah mangse gosho ni. Indah kabar dr rupe. Nasib2 bleh dpt barang, tp klo nasib x baik nk uruskan refund tu bkn main susah. After sales services gosho sangat teruk pada pandangan saye jika dibandingkan dengan pengalaman membeli barang online ngan website lain. Pada sye baik jauhkan dr berurusan dengan diorg ni. Sebab bile beli barang online ni yang paling penting ialah after sales services. Kalo kedai fizikal mudah je nak jumpe kalo ade produk ade masalah. Tapi kalo kedai online ni mmg kene call.Bile call mmg die suruh sabar n tunggu je. Mmg xde mende lain dah cs tu ckp.

TLDR; Jauhkan dari beli dr gosho ni, layanan teruk.Janji refund tu janji manis je. Tunggu la sampai berkulat nk dpt balik duit refund. 14 hari tu nk tunjuk kat media je, realitinye dekat sebulan pun kes refund masih x selesai.

Btw, spe2 yang rse x puas hati dengan servis gosho ni jangan berdiam diri...WAT ADUAN KAT SINI...

http://eaduan.kpdnkk.gov.my/eaduan/aduanbaru.php?lang=2

Nak tergelak bile tgok tv yg gosho nk luaskan lg jualan bagai, customer services pun lintang pukang.
AnonymousAnonymous 15 January, 2016
Alamak! DAh order 8/1/2016.. sekarang 15/1/2016.. Belum samapai lagi?
nurul aziyana nurul aziyana 25 January, 2016
alhamdulillah so far beli xde mslh
miss lawang... miss lawang... 28 January, 2016
Sy baru je order 24jan baru ni... Kt e-tracking gdex x de status pon.. X update le tu... Harap2 le sampai cepat, tgh semangat nk kemas rumah ni.. Huhuhu
miss lawang... miss lawang... 28 January, 2016
Sy baru je order 24jan baru ni... Kt e-tracking gdex x de status pon.. X update le tu... Harap2 le sampai cepat, tgh semangat nk kemas rumah ni.. Huhuhu
Aiman Syazwan Aiman Syazwan 29 February, 2016
Saya baru sahaja beli Hommy Air Sofa atau lebih dikenali sebagai intex lounge chair....
Saya order hari ahad 27/2/16... Brg sampai hari ini isnin 29/2/16 pada pkol 3pm tadi... Saya buka kotak dan keluarkan sofa itu... Setelah isikan angin dan rasa seronok dan sedap duduk diatasnya...alhamdulillah.. Tiba2 kegembiraan saya bertukar menjadi sngt kecewa dan marah kerana sofa telah bocor pada pkol 8.30pm tady... Tak sampai 12 jam lagy saya terima barang tersebut tetapi dh rosak... Anda semua juga mengalami masalah seperti saya??? Sedih betul... Saya bayar RM199 untuk pembeliannya... Saya dh bt report pada khidmat talian bebas tol go shop... Pihak go shop kata barang saya akan diambil semula dalam masa 2 hari... Dan mereka akan menghantar semula yang baru setelah diperiksa kerosakan yang berlaku terjadi akibat kekurangan kualiti barang bknnya kesilapan kita dalam masa 2 minggu... Harap2 saya tidak ditipu... Tolong doa2 kan okay untuk saya.... Insyaallah.. Sekian assalamualaikum...
Aiman Syazwan Aiman Syazwan 29 February, 2016
Harap2 kita semua tidak ditipu oleh pihak go shop.... Kalau go shop menipu saya akan viralkan di facebook... Habis lah kau go shop.... Kasi habes la kalau kau menipu kami....
Nur Nada Wafirah Zainal Nur Nada Wafirah Zainal 29 April, 2016
Viralkn aje..mmg go shop penipu! Adik sy bli tab new bee hanya dpt tab shja..charger pun xdpt...penipu...
DMS360 DMS360 10 May, 2016
Saya beli vakum...kecik tuuu...rupa2..
Hancur...tak boleh sedut sampah langsung..
DMS360 DMS360 10 May, 2016
Saya beli vakum...kecik tuuu...rupa2..
Hancur...tak boleh sedut sampah langsung..
pinky scarf pinky scarf 02 June, 2016
Dah dapat ke Hommy air sofa tu?
AnonymousAnonymous 20 June, 2016
tapi kat tvkan die tunjuk leh angkat bola boling...angkat beras bagai...adakah itu semue trik saintifik semate2 sebab saye penah tgok kat utube org guna vakum pnjt bangunan..hahaha
Unknown Unknown 13 July, 2016
Saya baru ni beli quick clean magic foam. Hampehhh.. tk bersih seperti mana yg diwar2kn kt TV. Dhlah beli 169. Mahal.tk hilang kotor langsung..Nipu.. Aku spray2 sampai habis 1 botol dlm sehari pun kekotoran tak hilang..frust betul.
Sudahnya aku basuh toilet aku taruk clorox. CPt je hilang kotornya..jgn beli produck ni.harapkan mahal je.
Unknown Unknown 06 August, 2016
Uish...baru2 ni beli telekung siti khadijah tu..o.klah..barang hantarcepat
Unknown Unknown 06 August, 2016
Uish...baru2 ni beli telekung siti khadijah tu..o.klah..barang hantarcepat
Unknown Unknown 10 September, 2016
Barangan go shop ni ada kedainya tak...
Unknown Unknown 10 September, 2016
Barangan go shop ni ada kedainya tak...
Theresa Theresa Theresa Theresa 01 November, 2016
Adakah anda seorang ahli perniagaan atau perempuan? Jika dalam apa-apa masalah kewangan atau memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Jika anda membayar bil-bil atau hutang untuk menyelesaikan, atau adakah saya memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan ia sukar bank-bank tempatan / modal mencari untuk mendapatkan gadai janji daripada institusi kewangan yang lain? Adakah anda memerlukan pinjaman atau pembiayaan untuk apa-apa sebab, jika anda suka,

* Pinjaman Kenderaan
* Pinjaman Harta Tanah
* Pinjaman Perniagaan
* Lain-lain Pinjaman
* Kredit
* MasterCard

Sila hubungi kami melalui e-mel: Saya Theresaloancompany@gmail.com
Nota: Pinjaman menyediakan kadar faedah tahunan sebanyak hanya 2%. Harap anda akan diberi kredit dalam mana-mana negara di dunia harus kediaman.

Apa-apa keperluan pelanggan, kami perlu menyediakan maklumat berikut untuk membuka fail pemprosesan pinjaman.

1. NAMA PENUH: ...............................
2. ALAMAT: .............................. .. ...
3. KERJA: .....................
4. NEGERI: ........................
5. SYARAT: ........................ ..
6. Bandar: ...........................
7. SEX: ............................
8. Umur ........................... ..
9. BILANGAN TELEFON BIMBIT: ............ ..
10. BILANGAN KREDIT DIKEHENDAKI: ..........
Pendapatan 11.Monthly ..................
12.DURATION daripada: ..................... ..
13. PINJAMAN TUJUAN ...............

Terima kasih atas kerjasama anda
Theresa SYARIKAT PINJAMAN
ALAMAT E-MEL: Saya Theresaloancompany@gmail.com
Henny Silalahi Henny Silalahi 18 December, 2016
Hello, nama saya Henny Silalahi, dari Indonesia, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman perlu berhati-hati kerana banyak syarikat pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih merupakan syarikat pinjaman palsu asal.
Beberapa bulan yang lalu, saya adalah dari segi kewangan tegang dan terdesak, saya menjadi mangsa penipuan oleh beberapa syarikat pinjaman dalam talian, kerana saya memerlukan syarikat pinjaman yang jujur.

Saya hampir berputus asa, tidak sehingga saya mendapatkan nasihat daripada rakan yang kemudian mengarahkan saya untuk pinjaman pemberi pinjaman yang sangat handal MORISS CERULO LOAN FIRM, yang memberi pinjaman pinjaman tidak bercagar 750 juta dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan atau tekanan kepada kadar faedah yang lebih rendah daripada 2%. Saya amat terkejut apabila saya memeriksa akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah pinjaman yang saya digunakan secara langsung dipindahkan ke akaun bank saya tanpa apa-apa kelewatan atau kekecewaan, kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang ramai boleh mendapatkan pinjaman mudah tanpa tekanan.

Saya mahu anda menjadi pasti dan yakin bahawa ini adalah yang asal kerana saya mempunyai semua bukti yang memproses pinjaman ini termasuk kad id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kerja kertas. Saya percaya Puan Joy Wilson sepenuh hati kerana dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman apa-apa jenis, sila hubungi syarikat melalui e-mel: (morissceruloloanfirm@gmail.com)
Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya di (hennysilalahi35@gmail.com) jika anda mendapati sukar atau mahu prosedur untuk mendapatkan pinjaman
Unknown Unknown 23 December, 2016
alamak 1stime beli kat gshop nih,barang dah smpai kat kedai mlalui gdex lah tu sebb die ade col semalam,arini advance dah masuk ingat nk pegi ambil barang arini..tapi ade kawan ckap dlam kotak,banyak complain hmm takut pulak kalau dh bayar barang x ok..(beli melalui cod)..kang minta refund susah plak xdapt2..rase xnak pegi ambil plak barang tu hm saye dlm kemkompiusan
adlu rahman osman adlu rahman osman 15 February, 2017
Assalamualaikum...nasib baik x order lg.
Barang Promosi Barang Promosi 02 March, 2017
Kunjungi website kami yaa http://lawph.com/wiki/Barang_promosi423 terimakasih
Phillip Aldrick Phillip Aldrick 07 April, 2017

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang daripada 24 jam
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
dari awak.

Hubungi syarikat ini sah dan berlesen, yang diberi kuasa
untuk memberi bantuan kewangan kepada orang
Maklumat dan permohonan pinjaman lebih bentuk

emel: cashfirmarena@gmail.com


Selamat sejahtera
Sir Joel Williams
FIRM TUNAI PINJAMAN SYARIKAT
Ketua Pegawai Eksekutif
Tel: +601111850392
Email: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com
Richardson McAnthony Richardson McAnthony 13 April, 2017
We are a Finance Industry Company professionals with over 15 Years Experience and a focus on providing Bank Guarantee and Standby Letter of Credit from some of the World Top 25 Prime Banks primarily from Barclays, Deutsche Bank, HSBC,Credit Suisse e.t.c.

FEATURES:
Amounts from $1 million to 5 Billion+
Euro’s or US Dollars
Great Attorney Trust Account Protection
Delivered via MT760, MT799 and MT103 Swift with Full Bank Responsibility
Brokers Always Protected

Purchase Instrument of BG/SBLC : 32%+2% Min Face Value cut = EUR/USD 1M-5B
Lease Instrument of BG/SBLC : 4%+2% Min Face Value cut = EUR/USD 1M-5B

Interested Agents/Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.


We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600
2. Currency : USD/EURO
3. Age of Issue: Fresh Cut
4. Term: One year and One day
5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)
6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2
7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties
8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c
9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760
10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103
11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier


Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.



Name:Richardson McAnthony
Contact Mail : intertekfinance@gmail.com
Ronald Rajnesh Gounder Ronald Rajnesh Gounder 24 April, 2017
Dear Sir/MA

We are international financier, trust Consultant of worldwide development prime lending's.We are Specialist of funds, loans, bank guarantees. We are working with large lending's affiliated to a corporate consortium group operators and providers of Bank Financial Instruments. Through this large lending's,Trade group consortium, we can arrange the following services as their trust consultant.
Worldwide project financing, Loans,BG,SBLC,MTN,POF,LC,SKR Discounting,Project Funding,Letter of credit, and lots more for investors
If you are interested contact us immediately by Email


Thank you
BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!
Regards,
Rajnesh Gounder
Email: grounesh.advisory1@gmail.com
Skype ID: grouneshadvisory14@gmail.com
GURU BESAR SK ULU YAM BHARU GURU BESAR SK ULU YAM BHARU 12 May, 2017
This comment has been removed by the author.
rebecca williams rebecca williams 14 August, 2017
Kami adalah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu orang yang memerlukan
Bantuan seperti bantuan kewangan. Jadi, jika anda melalui kewangan
Masalah, jika anda mempunyai masalah kewangan dan anda memerlukan dana
Memulakan perniagaan anda sendiri atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau membayar
Bil, mulakan perniagaan yang bagus atau anda merasa sukar
Dapatkan pinjaman modal dari bank tempatan, hubungi kami hari ini melalui e-mel
Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

 "Jadi, jangan biarkan peluang ini berlalu,
Anda dinasihatkan untuk melengkapkan dan mengembalikan butiran di bawah ..

Nama awak: ______________________
Alamat anda: ____________________
Negara awak: ____________________
Tugas anda: __________________
Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
Jangka masa pinjaman: ____________________
Pendapatan bulanan: __________________
Nombor telefon: ________________
Adakah anda memohon pinjaman sebelum: ________________
Jika anda telah memfailkan pinjaman terdahulu, di mana anda dilayan dengan jujur? ...

Bertindak cepat dan keluar dari tekanan, kekacauan, dan cabaran kewangan
Hubungi FIRM PINJAMAN REBECCA WILLIAMS hari ini melalui e-mel:
Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com