Movie Review | Love, Rosie ( 2014 )

Sinopsis Love, Rosie :

Alex dan Rosie berkawan rapat sejak dari kecil. Apa-apa pun mereka akan bersama-sama. Satu hari, Alex dapat sambung belajar ke Harvard dan Rosie tak jadi ikut Alex kerana sebab tertentu. Walaupun mereka berjauhan tapi mereka masih lagi berhubung. Persoalannya, adakah mereka akan terus bersahabat?

Genre: Komedi | Romance
Director : Christian Ditter
Writer : Cecelia Ahern (novel), Juliette Towhidi (screenplay)
Stars: Lily Collins, Sam Claflin, Jaime Winstone, Tamsin Egerton, Suki Waterhouse, Art Parkinson, Christian Cooke, Lily Laight

Trailer Love, Rosie :


Review Aten :

Best gilaaaaaaaaaaaa! Serioussss sgt best! Greg sado ada six packs! Hahahaha. Ada part lawak2, romantik2. Sangat relaks sangat santai. Aten bagi 9.5/10. Takde part yang boring ke, takde part yg slow. Jalan cerita yang best. Yang mengantuk pun boleh hilang mengantuk lah. Pelakon utama sangat cun dan hensem. Overall, memang best. Must watch movie! Rasa macam nak tgk lagi sekali :D

2 comments.. read them below or add one