Short Semester vs Long Semester



Short semester lagi susah dari long semester!

Kenapa pulak?

Yelaaaa. Long sem 6 bulan, short sem 3 bulan je! 3 bulan je wehh. Mmg lah bagi korang seronok kejap je belajar 3 bulan je tak lama. 

Tapi bila cakap pasal coursework, carrymark. Hurm. kelam kabut wehhhh! yela bukan 3 bulan tepat2 punn. 7 minggu je yg belajar. Carrymark 60% kena buat. fuhhhh! banyak tuuuuu. Ni pun dah habis 2 minggu belajar sem 3 nihh. ada lagi 5 minggu. Carrymark still kosong lagi sebab takde lagi assignment nak kena buat. 

Walaupun 3 subject je, tapi susah2 wooo. Start mgu depan ni, dah start busy lah. Lecturer dah start bagi assignment, test, presentation. Hope tak lah susah and boleh buat. Hewhew. 

Do or Die? Do! yepp, kita mesti maintain kan CGPA kita. Chaiyok2 guyss! Wish me luck! :)

0 comment... add one now