Oh My English Season 3 ~ ^.^ ~

Assalamualaikum!
hai uolssss. 

fuh! fuh! dah bersarang dah belog ni. takde masa nak hupdate. busy memanjang. 



tajuk tu?

nak cerita sket pasal shooting Oh My English ( OME ) season 3 nihh :3

aku ni mmg berminat seni2 bagai ni. tak kisah la nyanyi berlakon menari. so, bila ada peluang, aku akan grab. hehehe.

alkisah satu hari tu, kak caca bgtau aku psl oh my english shoot kt city campus, good opportunity la kann. tak ksh la extra ke pe. nak carik pengalaman baru. so, aku pun agree je lah. nak tgk jgk cemana dorg2 shoot ni. hihi. 

Day 1
kak caca dtg amek kt rumah aku, then peg city campus ( CC ). bwk la 2 3 baju dorg suruh. time tu dah ada group Oh My English Talent. sape sorg pun aku tak kenal. mirul ngn kak caca je kenal. kuikui. peg la bistro sebelah sblh CC tu. tulis nama bg details semua then breakfast. wahhh belum pape lagi dah dpt makan. best kann. then duduk la kt meja yg dorg sediakan. mmg sape sorg pun aku tak kenal. duduk2 senyum2 tu je lah mampu. hahaha. lps makan tu, sesi fotografi. Kak En jd photographer. sorg2 dia pgl. lain2 pose la memasing. yg tak tahan, Kak En pgl aku cikgu posing. hahha. tak ingt cemana boleh jd cikgu posing. hbs semua org dia suro aku tlg bg pose kt dorg :'D laki ke perempuan sama je. hahaha. then group by group dorg pgl utk shoot ngn retis2 OME. then benti lunch semua then sambung shoot blk. dah petang2 sket dah makin mesra ngn talent OME yg lain. hihi. sempat sembang ngn Presiden UniKL siap belanje Domino's 10 kotak. Dominos tu tak smpai 15mins hbs ktorg makan. hahah. benda org belanja kannn, mmg sedap. dah tu makan ramai2. time ni dah rapat. yg buat ktorg rapat is MONOPOD. hhaha then memasing blk. day 1 ni syafiq kyle n juzzthin yg dtg. heee :)

Day 2
hari sabtu. yg dtg juzzthin n zhaf. wahh. mcm biasa makan breakfast semua dlu. kena jadi cikgu posing utk talent yg baru join. aherher. then sembang2 ngn mmber baru, selfie ngn monopod semua. tgu turn pgl shoot. then lunch, sambung shoot. hari kedua semua dah bising. yelaaa memasing dah kenal kann. ada 4 org from unikl mfi : oman, farah, alan, rifdi . sepatutnye tiz zaqyah dtg shoot tp dia ada hal. soooo, nnt ada lagi shoot. sepatutnye 2 hari je. hewhew. takpe lah layankan je lah. day 2 shoot ni blk ptg. scene tak byk. tiz tak dpt dtg. then blk. dah hbs day 2 semua pun dah strt bising. group whatsapp pun bising dah. hahhaha

then one day, dinner ngn dorg kt HR Steak house. rindu katanya. gila tak rindu dorg. dorg mmg havoc..havoc..havoc..havoc :D

ada satu hari ahad tu. kena kumpul CC. kena setting tmpt yg sama mcm haritu. wahhh sbb esok hari tu shooting ngn tiz. tolonglaaaaaaaaaa smpai ptg then peg stadium bukit jalil tgk final hockey unikl vs sapura. sblm balik tapau mekdi dlu. nak dekat kul 10 jgk smpai rumah. lps makan terus tdo. hhaha dahsyatttt.

Day 3
kena pkai baju sama mcm day 2. hahaha senang lah. takya pkir byk2. lmbt sket ktorg shoot. kul 11 lebih berkumpul then makan lunch. makan best punye. mkn ramai2 ngn bebudak OME, production crew, retis OME, bebudak hoki. then amek gmbar ngn tiz, zhaf semua bagai. pstu start shooting. then lepak sembang makan tgu turn shooting. cmtu je lah. gossip2 semua. then ptg balik lah. heee

Ahhhhh. serious rindu dorang. walaupun baru kenal tp sembang mcm dah lama kenal :'D 

nahh share gmba sket :p


Juzzthin


crew production


umie the director


with kak jue.



one of the crew


w pretty kak sarah



dinner at HR Steak House


Selfie w zhaf n syafiq kyle





with juzzthin. rambut dia comel. kbaii hahaha


while waiting our turn, posing dlu :p


zie, zhaf, me


Oman :p


me n tiz zaqyah



me, mirul, zie



unikl ambassador ^^


me, mello, zie


kaki selfie semuanya :p



new friends





robot unikl :P


nur penuh diwajah semua orang. hahahah


me, ain, zie , ain2, farah



abam2 sado :p




selfie dimana2 :p 



selfie w sporting president unikl :D


last day :)



leisure time : hafal step menari ;D


w hefny.


sebenarnya byk gambar lagi. tp ckup la byk tu. hahaha

conclusion programme ni :

  • MONOPOD yg rapatkan ktorg. hahahah penting nihh tu yg first dlu :p
  • dapat new friends dari MIIT, MFI :D
  • dapat pengalaman baru.
  • confidence level dlm diri bertambah
  • dapat lah jumpa retis2 OME
ckup lah :p well, I miss them already :'D you guys mmg awesome, havoc, sporting, gorgeous semua2 lah. bila nak jumpa lagi ni? :*

you guys yg takde benda nak buat tu, meh tgk meh OME season 3. kalau ttbe nmpk aku, roger2 aku okayy :p hihi

okayy, terlebih panjang entry kali ni. jumpa next entry. love uolsss :*






3 comments.. read them below or add one

aeja wina aeja wina 20 May, 2014
episod bape yang kat unikl kak reen? tak zabarrr nihhhhh. ;p
fatinfuentebella fatinfuentebella 20 May, 2014
heee episod 20 kalau tak salah XD
Nazim Nasri Nazim Nasri 21 May, 2014
congrats sbb dpt jadi extra hehe.

rindu dengan semua crew OME3. sbb sy juga jadi crew haritu. hehe.


instagramL @NazimNasri