A DOG'S STORY

cerita nie bermula time tg dinner ng family aku . ttbe mak kau menyampuk , dy ckp , lps mkn nie mama nak teros solat n tgk cte a dog's story . aku tnye , best ke . then dy jwb , kwn mama ckp best . kt lua negara dah keluar kt cinema . aku pon berkobar kobar nak tgk . haha . masuk je azan maghrib , solat segale . then tgk la cte tu kt HBO . saje nak kongsi ngn korg (:

oke lah . cte nie camniee .....

pada suatu hari , hero cte nie , mr professor parker , org pnggil dy mr professor .  dy terjumpe sekor anak anjing nie . comel sgt . geram seyh . ble dy jmpe anak anjing tu , dy buat risalah , sape yg ade hilang anak anjing tu , call dy , nnt dy pulangkan . whoa . kalau kte , hmm , letak je kt mne2 hala . btol tak . isk3 ! dy layan baek gle anjing tu , bg rumah dy . mule2 , wife dy , Catie tak suke sgt . then , ade satu ari tu , ade org call family nie , dy ckp anak anjing tu dah ade org amek ke tak . mule2 dy ckp , belom ade . patu ble dy tgk suami dy syg gle kt anak anjing tu , dy tuka , dy ckp da ade org dah amek . dy g jmpe kwn baek dy . kwn dy nie org jepun . aku pon tak ingt dah name dy . anjing tu ade pkai rantai kt leher dy . kawan dy yang jepun tu ckp yg mksudnye hachi , maknenye number 8 . nombor bertuah org jepun . dy suro jaga2 leklok2 anak anjing tu . dy jaga lah sampai anak anjing tu dah besar . anjing nie anjing kerabat diraja . whoa .  en. professor nie g keje nek train . takde kete .patu , ble dah bsr , anjing nie ske ikot tuan dy g sampai tren . temankan tuan dy . ble tuan dy dah masuk train . anjing tu akan balik uma . en. professor nie blk keje kul 5 ptg . patu , anjing tu tunggu kt dpn tmpt train tu . hari2 dy buat cmtu . best nye kan . org2 kt area tu pon dah knl dy , siap bagi makan kt hachi nie . dy comel kot . anjing jepun . btahun tahun dy buat cmtu . sampai satu hari tu , dy tak nak ikot en. professor , hachi dpt rasekan sumthng akan blaku kt tuan dy . dy tak nak ikot . patu , ble tuan dy dah gerak , dy amek bola n kejar tuan dy . dy suro tuan dy baling bola dy n dy amek . hachi buat . sebelum2 nie tuan dy ajar , dy tak nak . tuan dy terkejut . then , tuan dy g la keje . tuan dy nie pemuzik , ajar ballet , ajar men piano . mse tu , dy ade kls piano , then dy duduk kt sebelah student , cerita2 , ble dy nak bgn tu , ttbe dy jatuh . macam biase hachi tnggu kt dpn stesen train tu tunggu tuan du kua . tp kali nie tak kua . dy tunggu sampai malam . tak kua jugak tuan dy . malam tu , anak  dy bwk balik hachi . tuan dy dah mati . dy sdey gle . lps tan dy mati , wife and anak dy jage . dy tak happy cam dlu . satu hari tu , anak tuan dy pindah rumah n dy ikut . tapi dy tak happy . lps tu anak en. professor lepaskan dy . aktiviti harian dy skg nie , malam tdo kt bwh train . siang2 dy akan tunggu tuan dy yg dah mati . pnye setia nye anjing nie . sume dah knl . then , ade 1 journalist nie ckp ngn org yg jaga stesen tu , dy amek gmbar hachi n tnye sgale bnde psl hachi . then hachi femes . cerita dy ade dalam paper . tiap hari , ade je org yg hantar duet suro org yg jaga duet tu belikan makanan utk hachi . ramai yg sk hachi . ramai yg dah knl dy . 9 thn dy buat cmtu lps tuan dy mati . then , hachi mati kt stesen tu . whoa . sumpah sedih gle cte nie . then , org yg jaga stesen tu , buat replika patung hachi .kt depan stesen train tu . cerita nie cte btol . sedih doe .

 kalau korg mase , tgk ah cte nie . g r kt HBO . rasenye ulangan ade ag . (:
aku still terbayang2kan hachi tu , pnye setia ngn tuan dy walaupun tuan dy mati  :'(
whoa . best lah cte nie .

oke cukup sampai kt sini . nak masak nasi grg . jap lagi adek aku blk .
tc tata ~
assalamualaikum (:
A DOG'S STORY

0 comment... add one now