Cetaphil Baby with Organic Calendula Range Review

Ibu mana yang tak risau bila baby dia ada masalah kulit. Lagi-lagi yang baru lahir dan sekarang dengan cuaca tak menentu dan di zaman pandemik ni, memang kita ibu-ibu mesti akan risau. Termasuklah Aten. Masa Ammar dulu 4 bulan dan kena eczema. Tidur malam memang tak pernah cukup. Sebab Ammar sikit-sikit menggaru badan dia yang ada eczema. Kadang-kadang tu sampai berdarahlah. Malam pun kerap nanges sebab tak selesa. Aircond pulak memang sentiasa pasang sebab taknak bagi dia berpeluh dan trigger eczema dia. Aten tanya parents yang dah ada anak, mostly akan recommend Cetaphil. Dah 3 tahun Aten guna dan adik Ammar, Afiq pun Aten bagi dia guna Cetaphil jugak sebab badan dia naik bintik2 merah. Menggaru sampai calar balar la badan. Kita tengok ni yang kesian T.T

Korang tau tak Cetaphil ada mengeluarkan range baru untuk kegunaan bayi kita? Namanya Cetaphil Baby with Organic Calendula Range. Since Afiq pun ada masalah kulit jugak, terus Aten gunakan range ni untuk mengawal masalah kulit dia. And guess what? It works wonder untuk kulit Afiq!

Cetaphil Baby with Organic Calendula Range ni terdiri daripada 3 iaitu
  • Cetaphil Baby Wash & Shampoo with Organic Calendula

  • Cetaphil Baby Daily Lotion with Organic Calendula

  • Cetaphil Advanced Protection Cream with Organic Calendula

Cetaphil Baby Wash & Shampoo with Organic Calendula
Sabun dan syampu yang diformulasikan dengan ekstrak calendula organik yang menenangkan, berasal dari bunga marigold dan digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan kulit kering dan sensitif. Ia membantu meningkatkan penghidratan kulit, melindungi kulit daripada iritasi dan juga membantu proses penyembuhan kulit. Range ni juga disyorkan oleh pakar pediatrik. Sesuai untuk bayi baru lahir dan diperakui untuk menjaga kulit bayi anda lembut dan lembut.

Cetaphil Baby Daily Lotion with Organic Calendula
Losyen ni diformulasikan untuk menenangkan dan menyuburkan sambil melindungi kulit bayi dari kekeringan. Ia membantu meningkatkan penghidratan kulit, melindungi kulit daripada kerosakan oleh perengsa dan juga membantu proses penyembuhan kulit.

Cetaphil Advanced Protection Cream with Organic Calendula
Krim serbaguna lembut yang diformulasikan untuk menenangkan & melindungi kulit halus bayi dari kekeringan & kerengsaan. Dengan calendula organik, allantoin dan shea butter untuk replenish skin’s moisture barrier  dan menguatkan kulit. Mengandungi 0% Paraben, 0% Mineral Oils, dan 0% derivatif Haiwan untuk memastikan kulit bayi dilindungi dengan baik dari sebarang bahan berbahaya.

Review  Cetaphil Baby with Organic Calendula Range: 
Overall Aten sangat berpuas hati dengan range ni. Sangat-sangat membantu Aten merawat masalah kulit Afiq. This range macam 3 step skincare regime (Membersihkan > Melembapkan > Melindungi). Bila dia start menggaru je terus pakaikan losyen kat dia. Antara ketiga-tiga ni, Aten paling suka Cetaphil Advanced Protection Cream with Organic Calendula! Memang ajaib gilaaa. Lepas sapu je dia takde garu dah. Lega gila ada this range untuk kegunaan Aten dan anak-anak.

Untuk maklumat lanjut mengenai this range, korang boleh layari media sosial mereka di bawah ni :

Post a Comment

0 Comments