Rebut Peluang untuk Menang Wang Tunai dengan hanya Membeli Produk Nestle di PG Mall

Salam Ramadan ke 19 semua!
Cepat je kann dan 19 Ramadan. Rasa macam baru je berpuasa haritu. Macam mana puasa korang? Ok ke? Puasa kali ni Aten rasa ok gilaaaa sebab dah lama dok rumah sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni dilancarkan, takde rasa penat bekerja masuk ofis dan berjalan sana-sini. Kerja pun dari rumah. Alhamdulillahh ada banyak masa untuk luangkan masa dengan Feeq dan Ammar. Siapa sangka hujung bulan ni Ammar dah 2 tahun. Dah 2 tahun Aten jadi mummy gais! Memula dulu macam tak confident. Tapi kalau tak cuba taktau kann. Dengan bantuan suami, parents dan kawan-kawan, semua dipermudahkan. Hehehehe
Tadaaaaaa! 
Ni merupakan benda wajib ada dalam fridge seorang Aten! Cereal koko krunch, cornflakes, susu kotak full cream nestle, milo kotak dan milo serbuk. Yepp thats truee! Produk Nestle merupakan salah satu brand yang sentiasa dekat dyngan hati Aten since Aten kecik. Ingat lagi time nak pergi sekolah pagi-pagi, mesti wajib minum 1 kotak susu full cream ataupun 1 milo kecik. Bila masuk ke kolej duduk rumah sewa pulak, wajib yerr beli kotak besar dan kotak kecik koko krunch. Kalau kotak besar tu Aten buat makan pagi-pagi sebelum pergi kelas. Kalau yang kotak kecik pulak Aten buat bekalan dalam kelas. Rindunya nak belajar balik! Korang pun tau kan pengambilan sarapan pagi sangat penting untuk membekalkan tenaga sepanjang hari untuk lebih cergas dan produktif. Bila dah kawen ni, Aten berjaya hasut Feeq untuk minum susu full cream Nestle ni. Hahahhaha! Pelik tau orang yang tak suka minum susu ni, susu ni sedap gila weiii. Banyak khasiat pula tu. Bukan untuk budak kecik je, yang dewasa pun boleh minum tau.  Elok untuk kesihatan kita dan  ketahanan tulang dan gigi kita.  Susu boleh disamakan dengan dua keping sandwic ayam dan sesuai bagi menggantikan menu untuk sarapan. Nak lagi sedap, campur susu Nestle Full Cream sejuk dengan koko krunch. Fuhhh! Bertambah makan wehh. Bila dah ada anak ni, lagi la takde masa kan. Mana nak jaga anak, mana nak makan. The best solution semestinya makan cereal dari Nestle ni. Mudah dan mengenyangkan! Sekarang ni pun Aten dan Feeq sahur makan cereal Nestle dengan susu full cream. Kenyang sampai berbuka! 

Cuba korang share dekat ruangan komen bawah ni, apa yang korang dah buat sepanjang PKP ni? Mesti banyak gilaaaaaaaaaaa kan! Sama lah macam Aten. Apa benda yang viral je mesti cuba.
Dalgona Nescafe

Ni salah satunya! Hhahahhaha air dalgona viral. Husband Aten paling semangat nak cuba. Almaklumlah, dia jenis cepat terpengaruh dengan benda-benda baru ni. Kat rumah Aten takde pun nescafe serbuk. Bila air dalgona ni viral, susu dan serbuk nescafe ni terus beli online tau sebab takleh keluar PKP punya hal, kalau keluar pun jenuh beratur tunggu turn. Beli barang rumah online je mudah, jimat masa dan jimat duit sebab ada diskaun. Hehehe. Selalu Aten beli kat PG Mall je sebab laman web dia sangat straight forward dan user friendly.
Hari hari makan nasi pun jemu jugak. Lagi2 Aten. Bukan jenis yang selalu makan nasi. Nak jaga kesihatan diri. Hhehehe. Dapat berbuka dengan minum air milo sekotak kecik tu dengan koko krunch campur susu pun dah kenyang! 

Ni bila dah nak raya ni, mula pikir pasal kuih raya walaupun tak boleh raya sangat tahun ni. Kuih raya mesti ada jugak kan sebagai pelengkap raya. Dulu takpelah boleh keluar mencarik kuih raya. Tahun ni raya Aten plan nak buat kuih raya sendiri yang simple2 je. Contoh macam cornflakes madu, dan cornflakes coklat. Mudah sangat nak buat! Sedap pun sedap. Fav Aten dua ni. Sambil tengok TV pun boleh habis sebalang. Hahaha. 
PG Mall x Nestle Top Spender Campaign
PG Mall dan juga Nestle sekarang tengah ada campaign best gaiss! Korang hanya perlu untuk jadi top spender untuk barangan nestle seperti milo, koko krunch, cornflakes dan korang berpeluang untuk mendapat wang tunai dari PG Mall! Ya, mudah je. Lagi banyak korang beli produk Nestle di PG Mall, lagi besar peluang korang untuk dapatkan wang tunai. Ada pemenang mingguan (RM100 x 2 pemenang) dan juga pemenang bulanan (RM130 x 2 pemenang). Kalau korang bernasib baik, dapat dahh duit raya. Hehehe. Btw guys, kempen ni akan berakhir pada 4 June 2020 tau. Jangan lupa rebut peluang ni!

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini, korang boleh layari sosial media dorang kat bawah ni okayyy :

4 comments.. read them below or add one

RAIHANAH AHMAD RAIHANAH AHMAD 15 May, 2020
oo banyak juga tu boleh menang. nanti nak riki2 la produk nestle di pg mall
Eiza GreenAppleKu Eiza GreenAppleKu 15 May, 2020
Ada peraduan rupanya. Sambil beli sambil join peraduan. Manalah tahu rezeki menang peraduan nanti.
iena eliena iena eliena 15 May, 2020
This comment has been removed by the author.
Wawa Ashihara Wawa Ashihara 16 May, 2020
Bestnya shopping kt pg mall leh menang peraduan nestle ni.. Nanti nak try la join kot2 ada rezeki leh menang juga kan..