Eczema Lotion Moogoo Troubled Skin Kit Review

Hey guys!
Siapa kat sini yang ada masalah eczema ataupun masalah kulit yang kering? Tak kisah dekat diri sendiri ataupun dekat baby korang. Well, Aten nak share dengan korang 1 kit yang sangat wow! Aten sendiri ada masalah kulit yang sangat kering. Kalau kering sangat, kat tepi bibir Aten ni dia boleh luka and sangat pedih. Ammar pulak ada eczema since dia 3 bulan and sekarang dah 18 bulan masih lagi tak sembuh. Aten dan Feeq pun dah buntu dengan eczema. Dah cuba pelbagai produk tapi takde yang serasi. 

One day, Aten pergi event dekat IOI City Mall, ada booth Moogoo. Aten cerita masalah kulit Ammar and dorang suruh Aten cuba Troubled Skin Kit yang baru je dorang keluarkan. Korang boleh dapatkan Moogoo Troubled Skin Kit di Farmasi Caring, Big Pharmacy & Alpro Pharmacy.

Actually, masa Ammar mula-mula kena eczema which is masa dia umur 3 bulan, ada kawan Aten suggestkan guna Moogoo. But then, bila Aten sapukan ke kulit Ammar, dia macam lagi naik flare lepastu Ammar nanges. Gelabah wehhh. Mungkin kulit dia nipis kan. Terus dah tak berani nak pakaikan lotion Moogoo. My mom and dad suggestkan pakai minyak kelapa la minyak argan la but still dia masih menggaru. Lagi-lagi bila waktu malam, Ammar akan extra menggaru pakej dengan menangis. Mungkin tak selesa. Mummy and daddy Ammar memang jadi panda la kejap tidur kejap bangun nak tenangkan Ammar.

Then, bila Ammar dah 18 bulan ni Aten try balik Moogoo yang dorang suggestkan. Moogoo Troubled Skin Kit. 
Moogoo Troubled Skin Kit ni satu kit yang mengandungi 3 produk Moogoo iaitu 
Milk Wash(mandian) , Irritable Skin Balm dan Soothing MSM Moisturizer.

Moogoo Natural Milk Wash
  • Mengandungi pembersih semula jadi ringan yang diperoleh daripada bahan kelapa dan glukosa, menjadikan kulit bersih dan berbau segar tanpa kehilangan kelembapan kulit.
Moogoo Irritable Skin Balm
  • Alternatif semulajadi untuk krim steroid yang direka untuk melegakan kulit yang bermasalah. Ia adalah krim rawatan yang cukup ringan untuk bayi dan kanak-kanak, namun berkesan dalam menyediakan penyelesaian jangka panjang untuk kulit bermasalah.
Moogoo Soothing MSM Moisturizer
  • adalah pelembap berkhasiat ringan untuk kulit yang bermasalah/rengsa. Ia mengandungi organic sulphuryang membantu meredakan dan menenangkan kulit bermasalah dan mengekalkan kulit sentiasa lembab dan lembut.
Eczema Ammar attack paling teruk kat siku dan pergelangan kaki. Bila cuaca panas ke berpeluh sikit ke mesti dia garu kaw kaw punya then lead to berdarah. Kesian sangat. Kecik-kecik lagi dah kena hadap masalah kulit ni. Sejak ada Moogoo Troubled Skin Kit ni, Aten tak pernah miss sapu dekat kaki dan siku Ammar. Every day. Kalau kulit dia kering je Aten sapu. Sebab taknak bagi dia menggaru. Bila dah start menggaru nanti lagi teruk. So Aten sangat aware dengan kulit dia. Kering je sapu losyen Moogoo ni. Aten dah guna Moogoo Troubled Skin Kit almost 1 month. Tapi sekarang baru berkesempatan nak update blog share dengan korang. Ni pun dah masuk kotak kedua. Harga Moogoo Troubled Skin Kit  pun sangat reasonable. Boleh tahan dalam 2-3 minggu bergantung kekerapan korang guna. The result is surprisingly WOW! Ce tengok kat bawah ni :
Yessss, I am very happy dengan kulit Ammar sekarang. Eventhough tak fully recover but Moogoo Troubled Skin Kit helps kurangkan eczema Ammar. No more luka berdarah. Ammar pun dah kurang menggaru and kulit dia pun dah tak sekasar sebelum ni. Thanks Moogoo!

Korang boleh dapatkan Moogoo Troubled Skin Kit  di Farmasi Caring, Big Pharmacy & Alpro Pharmacy. 

Harga Moogoo Troubled Skin Kit : RM149

Untuk maklumat lanjut mengenai Moogoo, klik

0 comment... add one now