IMilky, Bubble Tea Wajib Rasa di Melaka!

Sekarang ni memang trend gilaa kannn semua orang nak merasa bubble tea. Di semua media social semua dok post pasal bubble tea. Aten pun berkesempatan jugak untuk join the trend. Jadi blogger ni kena la up-to-date ye dak? Hehehe

Haritu Aten & family ke Melaka untuk short escape berjalan-jalan. Memandangkan Feeq nak buat video makan dia tu, kawan Aten suggest IMilky di Kota Laksamana, Melaka. 
Dia punya lokasi tu nice gila wehhh. Bila keluar kereta jeee, melambai-lambai tudung Aten sebab angin kuat gila. Tak terasa panas pun. Ammar pun suka berjalan-jalan kat area IMilky ni sebab luas, banyak parking dan berdekatan dengan pusat bandar.
 IMilky MY di Melaka ni menggunakan konsep minimalist. Meja kerusi yang disusun sangat teratur dan ‘instagram worthy’. IMilky siap bukak kerusi meja kat luar untuk memenuhi permintaan pelanggan yang ingin merasa IMilky. Masa kedai ni baru bukak jeee, dah ada orang dah ready nak beli minuman dorang. Punya la sedap IMilky ni.


Jom tengok menu signature dorang :D
Tadaaaaaaaaa!
Ni merupakan 5 signature drink dari IMilky. Tengok je pun dah terliur kann? Lagi-lagi bila cuaca sekarang ni tak menentu. Panas lagi. Tak cukup satu wehh.
Taro Milk, Grapefruit Juice & Green Tea, Brown Sugar Bubble Milk, Strawberry Milk, Matcha Milk dan banyak lagi pilihan yang korang boleh dapatkan kat sini. Yang dapat permintaan ramai dari IMilky ni mesti lah Brown Sugar Bubble Milk. Aten bila dapat je air ni, mesti la ambik gambar dulu. Untuk kenang-kenangan. Hehehe. Lepas ni kalau pergi Melaka lagi boleh singgah lagi.  
Taktau nak pilih yang mana? Jangan risauuu. Staff IMilky sangat friendly dan tak lokek senyuman, korang tanya je dorang. Dorang mesti mana yang terbaik.

Review IMilky :
Kalau Aten, Aten suka Strawberry Milk. Aten nampak cemana dorang buat Strawberry Milk ni. Strawberry fresh baru keluar dari fridge di-blend campur ais dan susu. Memang perfect combination.
Apa yang Aten suka mengenai minuman dari IMilky ni ialah mereka menggunakan natural ingredient. Susu dari Australia which is tak manis. So, bila dia campur dengan brown sugar dia jadi nice gilaaaa. Tak manis sangat, tak tawar. Kira tak rasa bersalah sangat la minum ni walaupun Aten tengah diet. Hahaha. The price is affordable. Berpatutan dengan kualiti yang dibuat. And lagi satu, dorang akan seal kita punya air minuman sebelum bagi kat kita. So, bila kita nak goncang-goncang tu takde la tumpah dan kotor. Iloikeeeee!

Tips minum Brown Sugar Bubble Milk IMilky : Goncang 15 kali ye guyss :D

So guys, orang Melaka dan mereka yang bercuti ke Melaka, korang wajib singah IMilky ok? Aten sangat recommend untuk korang cuba.


IMilky MY
Lokasi IMilky :
No 6, Jalan KLJ 9, Tmn Kota Laksamana Jaya, 75200 Melaka
Business hour : 12pm to 1am
Contact : 011-17583668

4 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 09 August, 2019
Bestnya... Blh la g nanti
Nisa Kay Nisa Kay 13 August, 2019
Memang sedap pun brown sugar bubble milk dia. memang tak manis sangat. just nice!!! grapefruit juice dia walaupun pahit pahit masam, tetap sedap! refreshing!
Mrs FaRa Mrs FaRa 13 August, 2019
Sedap wakkk.. kena rasa semuaaaaa
Tqa London Tqa London 17 August, 2019
The next time I visit Malacca, this would be in my to-go list.