Cara Mudah untuk Sihat dan Kurus dengan Kopi Hijau Alana

"Gundah Gelana Tanpa Alana"
Aten sure mesti ramai yang pernah dengar tagline ni bila naik kereta dan akan keluar iklan di corong-corong radio. Betul tak? Impossible lah kalau korang tak pernah dengar sebab kebanyakan dari kita kalau nak pergi mana-mana mesti naik kereta, ye dak? 
Kali ni Aten nak share dengan korang apa yang menariknya dengan Kopi Hijau Alana ni. Apa yang mengejutkan Aten mengenai Kopi Hijau Alana ni ialah lebih 400,000 unit Kopi Hijau Alana terjual sehingga harini. Wehh gila hebat penangan Kopi Hijau Alana ni! Baru-baru ni dorang ada keluarkan packaging baru yang lebih cantik dan eksklusif. Sejuk mata memandang gituew. Hehehe. Yang paling penting, telah memanfaatkan ramai pengguna dengan khasiatnya.
Rasa kopi Hijau Alana ni berbeza dengan kopi yang lain kerana menggunakan kopi hijau yang belum dipanggang yang membuatkan ianya rasa berlemak dan enak. Kopi Hijau Alana mempunyai bahan-bahan yang elok untuk tubuh badan kita seperti kopi hijau, chia seed dan habbatus sauda. 
  • Kopi hijau - Fungsi utama dalam pelangsingan adalah meningkatkan sirkulasi darah dan proses metabolism dalam tempoh yang sangat singkat. Oleh itu, ia mampu untuk mencapai kesan pembakaran lemak dengan cepat.
  • Chia Seed - Pengambilan biji chia seed juga amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah kita disamping dapat melawan rintangan bagi insulin yang telah terikat dalam peningkatan pada lemak perut (belly fat).
  • Habbatus Sauda - Membantu melancarkan buang angin, ini kerana kandungan senyawa di dalam habbatus sauda dapat bersifat karminatif.
Kebaikan Kopi Hijau Alana :
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Membakar lemak yang berlebihan dengan cepat
  • Badan menjadi lebih segar, cergas bertenaga
  • Meningkatkan metabolisme badan
  • Boleh mengenyangkan, mengawal selera makan
  • Tinggi antioksidan untuk awet muda
  • Buang toksin dalam badan
  • Melancarkan sistem penghadaman
  • Sesuai untuk lelaki & wanita
  •  Feedback 1 minggu turun 2kg
To be honest, Aten tak berapa suka sangat minum kopi. So, Aten tak berapa tahu sangat mengenai rasa kopi ni. Tapi husband Aten coffee lover, semua jenis kopi dia dah minum lagi-lagi kopi hijau. So, bila Aten jamu dia Kopi Hijau Alana,  terus dia cakap 'Sedapnya kopi ni bb, lain dari yang lain!' Berbunga-bunga hati dengar Feeq puji minuman yang Aten buat walaupun hanya tuang air panas je. Hehehe. Dia cakap bila minum kopi ni takde rasa lapar sangat. Memandangkan dia seorang photographer, dia memang jenis tido lewat. So, bila dia amalkan minum Kopi Hijau Alana ni, rasa letih dia tak teruk macam dulu. Seronok bila dia tengok aktif bekerja takde rasa lemau-lemau. Terima kasih Kopi Hijau Alana! *.*
Cara penyediaan Kopi Hijau Alana :
  1. Bancuh 1 sachet ke dalam cawan
  2. Tuangkan air panas dan kacau
  3. Sedia diminum
  4. Minum pagi sebelum sarapan
Harga sekotak - 15 sachet (setiap sachet 20gm)
RM42.90 (semenanjung) 
RM52.90 (Sabah Sarawak)

Jangan lupa dapatkan Kopi Hijau Alana di semua pengedar sah seluruh Malaysia. Aten gerenti korang takkan menyesal punya! :D

Untuk maklumat lanjut mengenai Kopi Hijau Alana, klik:
Facebook | Website 
Contact :
6018-355 7010 (Ika)

6018-236 6332 (Ema)

1 comment... add one now

Ainun Kalisah Ainun Kalisah 08 January, 2018
Boleh try kalau nak kurus haha