Kempen Bebas Beg Plastik dan Polistirena Bermula 1 Jan 2017

Hi korang!
Nak habaq mai sikit ni.
Haritu Aten ke Econsave untuk beli barang nak masak kat rumah. Lepastu masa nak bayar kat cashier ternampak notis dia tampal yang mengatakan mulai 1 Jan 2017 ni takkan ada plastik dah. Fuhhhh! Susah jugak kan takde plastik tapi takpelah, demi nak menjaga Bumi, kita sediakan je la apa yang patut. So, kalau korang nak plastik jugak, korang kena bayar :3

Soooo, buat reminder kat mana-mana, kalau nak shopping ke apa, jangan lupa bawak beg ke kotak ke apa. Tu pun kalau korang taknak bayar untuk plastik lah. Hehehe. Aten memang dah get ready satu beg besar punya letak dalam kereta tu. Senang dahh. Jimat tak perlu dah bayar untuk plastik :D

Mari sama-sama ingatkan orang lain dan sayangi Bumi kita <3

3 comments.. read them below or add one

International Directory Blogspot International Directory Blogspot 04 January, 2017
Hello ! just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
Register in comments: blog name; blog address; and country
All entries will receive awards for your blog
cordially
Chris
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Nur Zahirah Nur Zahirah 04 January, 2017
langkah yang baik untuk elakkan lagi segala jenis pencemaran dan lebih menjimatkan
Absolute Yana Absolute Yana 05 January, 2017
Yeap yeap! I also already have a recycle bag on standby in my car..it is a good motive...hopefully it helps the environment