Movie Review | Central Intelligence (2016)


Sinopsis Central Intelligence:

Central Intelligence mengisahkan tentang seorang lelaki remaja (The Rock) yang dahulunya selalu dibuli kerana saiz badan yang gemuk. Selepas 20 tahun, The Rock kini merupakan ejen CIA yang sedang menyiasat satu kes besar dan melibatkan kawan lamanya dahulu sangat cemerlang yang kini bekerja sebagai akauntan. The Rock merangkap Bob Stone dengan tidak sengajanya telah membawak kawannya (Hart) turut serta dalam kesnya dan mereka bekerjasama untuk menyelesaikan kes yang mereka tengah hadapi. 

Trailer :


Review Aten : 

The Rock kot yang berlakon. Sooooooo, memang wajib tengok lah kan! Hahhaha Abang sado badan berketul-ketul. Fuhhh, kalau dia campak Aten, guna satu tangan pun boleh kot. Hahaha. Besar betul dia berbanding rakan dia dalam cerita ni. Hahahaha. Movie ni jadi kelakar bila The Rock yang badan sado tapi berpewatakan bodoh-bodoh tapi nampak comel. Kahkahkah. Penat gelak je dalam wayang haritu. Movie ni tak berapa heavy sangat lah. Ada satu part tu pandai dorang twist nak tau sape yang jahat sebenarnya. Movie ni dia buat korang tertanya-tanya sape yang jahatnya. So far penceritaan keseluruhan sangat mudah difahami. Aten bagi 4 dari 5 bintang. Hehehehe. Worth your money lah senang cerita. Go and book your ticket now! :D

1 comment... add one now

raihanah raihanah 21 June, 2016
mesti best ni, lakonan the rock