Ephyra Skincare Series


Hi korang!
Apa khabar kulit muka korang harini? Sihatkah?

Isnin gini mesti monday blues kan? Jejomsss baca entry Aten mengenai satu set penjagaan kulit dari Ephyra ni. Pernah dengar jenama Ephyra tak? I'm pretty sure kebanyakan reader Aten kt sini tau mengenai Ephyra. Hehehehe.

Aten mula-mula kenal dengan Ephyra masa kemunculan produk minuman kolagen dorang dan Aten masih minum sampai sekarang tau. So far, minum kolagen yang kena dengan tekak Aten ialah produk minuman Ephyra. Setiap pagi mesti wajib Aten minum. Ni time puasa, kalau malas nak makan, Aten minum produk minuman dorang ni je. Simple. Hehhehe.

Ehhh, lari tajuk pulak ni. Entry kali ni Aten nak kongsi dengan korang produk terbaru mereka yang semakin mendapat tempat di hati customer termasuk Aten :D


Ephyra Skincare Series adalah set penjagaan wajah terkini daripada Ephyra selepas kejayaan mereka untuk produk minuman kolagen Ephyra.  Melalui produk terkini mereka iaitu pelembap muka Ephyra Skin Snow, Ephyra Skincare Series adalah sesuai kepada semua jenis kulit termasuk lelaki dan wanita. 

Set ini mengandungi : 
  • Ephyra Skin Bar (sabun cucian muka) 
  • Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum (Serum dengan Nano Teknologi) 
  • Ephyra Skin Snow Advanced White Repair (Pelembap wajah dengan Geno White Teknologi)

EPHYRA SKIN BAR  
Ephyra Skin Bar adalah sabun pencuci muka yang diformulasi 100% dengan bahan semulajadi dan tanpa sebarang bahan kimia terlarang. Dengan gabungan khasiat Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolagen, Ephyra Skin Bar adalah antara “HOT SELLING PRODUCT” untuk jenama Ephyra. Hebakkkk!

KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR 
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Mencerahkan wajah secara semulajadi 
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam (yep! Testimoni berjaya seorang Aten)

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM (dengan Nano Technology)
Serum untuk kulit yang sangat power dan telah dipatenkan oleh SWISS NANO TECHNOLOGY yang berfungsi untuk menjadikan kulit korang cantik dan berseri. Serum ni tak melekit dan tak berminyak serta sangat mudah meresap ke dalam kulit ini untuk membaiki struktur sel kulit dari luaran sehingga ke lapisan kulit yang paling dalam. Bila pakai, rasa macam tegang je muka. Rasa macam pakai botox pun ada. Hahahaha #Ehh

Gabungan bahan antioksida seperti Glutathione, Vitamin E dan Vitamin C memberi manfaat kepada kulit untuk memulihkan, memperbaharui dan melindungi kulit dari radikal bebas dan pencemaran. Serum ini juga sesuai untuk menghilangkan masalah jeragat yang degil. 

KELEBIHAN SERUM EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM 
  • Menghilangkan jeragat degil dan parut jerawat
  • Memperbaiki tona kulit tidak sekata
  • Menganjalkan, menegangkan dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Mencerahkan kulit kusam 
  • Menghilangkan lebam bawah mata serta sunburn 

EPHYRA SKIN SNOW  ADVANCED WHITE REPAIR  (dengan teknologi Geno White) 
Ephyra Skin Snow adalah pelembap wajah berteknologi Geno White yang digunakan selepas menggunakan serum Ephyra Skin Nano.  Kesan penggunaan seawal 9-14 hari.  Sesuai digunakan oleh semua jenis kulit tak kira lelaki & perempuan. Takde paraben, takde hydroquinone ataupun merkuri. Pelembap ini tak melekit, tak berminyak dan sangat mudah meresap ke dalam kulit. 

KELEBIHAN EPHYRA SKIN SNOW ADVANCED WHITE REPAIR 
- Melembapkan dan mengekalkan kelembapan wajah 
- Mencerahkan kulit seawal 9 -14 hari
- Menggunakan teknologi Geno White (teknologi yang mengawal pengeluaran melanin) 
- Menambahkan agen perlindungan kulit (UV protection) 
- Membantu mengurangkan minyak berlebihan pada kulit yang menjadi punca jerawat
- Mengurangkan kesan-kesan penuaan (garis halus & jeragat)
- Menambahkan keserian kepada wajah untuk kekal muda & bersih.



4 gambar kat atas ni merupakan cara untuk semak QR Code & Hologram yang ada di setiap produk Ephyra. Ia adalah ciri-ciri keselamatan dan jaminan ketulenan produk Ephyra. Hebattt! 


Casing eksklusif dari Epyhra untuk letak Epyhra Skin Bar. Cantik kan? Harga asal RM10 tapi kalau korang purchase with purchase hanya RM5 je tau. Jangan lupa dapatkan sekali tau! :D



Harga Ephyra Skincare Series (set) :
RM 140 (SM) dan RM 150 (SS) 

Sekiranya beli secara loose, harga adalah berbeza iaitu : 

EPHYRA SKIN BAR : RM 39 (SM) ; RM 45 (SS) 
EPHYRA SKIN NANO : RM 68 (SM) ; RM 72 (SS) 
EPHYRA SKIN SNOW : RM 48 (SM) ; RM 52 (SS)

*Baik korang amek yang set. Lagi jimat :D hehehe

Review Aten : 



Biasa Aten pakai Skin Bar tu. Macam biasa Aten sangat berpuas hati dengan Skin Bar. Kalau selalu sebelum pegang hidung ada je blackhead. Tapi bila pakai Skin Bar Ephyra ni Alhamdulillah licin je hidung Aten. Blackhead kurang banyak. Terus terang kulit Aten jenis yang kering. Kalau panas je, mesti naik merah-merah kulit Aten. So, Aten pun cuba lah Ephyra Skincare Series. Setiap hari setiap pagi Aten akan cuci muka, pakai serum skin nano dan pakai skin snow alhamdulillah bila pegang kulit muka Aten sendiri dah tak rasa kasar dah. Kulit Aten lebih halus dan licin. Sunburn kat muka Aten pun makin berkurang. Tona muka Aten pun dah quite sekata. Aten dah pakai Ephyra Skincare Series ni seminggu. So far, Ephyra Skincare Series ni best gilerr. Aten paling suka Skin Snow. Ala-ala pelembap gituhh. Ni pun Aten pakai dah nak habis dah. Lepas ni nak order lagi lah. Tunggu dapat duit raya. Heheheh

Untuk maklumat lanjut mengenai Ephyra Skincare Series : 

Website : Sedang dikemaskini.

4 comments.. read them below or add one

Dkna Abza Dkna Abza 20 June, 2016
kalau aten nak order, boleh direct dkna ok..hahahhaaa
Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie 20 June, 2016
ephyra memang best pakai
Julia Johari Julia Johari 24 June, 2016
Suka baca review...terbaiklah...memang Ephyra adalah produk natural yang di iktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia...sebab tu tak ragu2 nak guna...

Nak beli boleh wassup agen sah Ephyra (julia) 013-6327 333 (FREE POSTAGE + FREE GIFT)
Miera Nadhirah Tan Miera Nadhirah Tan 25 June, 2016
Oooohhh.... so this is Aten punya secret ekkk.... hehehe no wonder Aten always look so pretty .....