Dip 'n Dip Chocolate Sweets & Coffee House - e@curve


Bila cakap je mengenai coklat, apa yang terlintas di fikiran korang? 

Bagi Aten, bila berkata mengenai coklat, yang terlintas di fikiran Aten mesti lah Dip n Dip ! OMG bayangkan coklat yang dorang hidangkan. Fuhhh ! Kalau dah kenyang pun rasa nak makan lagi. Hahaha. Punya hebat penangan coklat Dip n Dip.

Haritu Aten lunchdate dengan Kak Ruby dan Adam Solihin di Dip n Dip e@curve. Mak buyung teringin nak makan Dip n Dip, so Aten bawak lah dorang ke sini. Memang kalau makan Dip n Dip kt sini lah. Cuma tak rajin nak blog. Ni memandangkan ada masa, jom Aten kongsikan apa yang kitorang makan kt sini. Selain di e@curve, Dip n Dip juga ada di IOI City Mall, Bangsar dan di Sunway Pyramid.



Dip n Dip yang berlokasi di e@curve ni sangat selesa dan besar. Korang boleh pilih sama ada nak duduk di kawasan yang berhawa dingin ataupun kawasan terbuka. Staff yang melayan pun sangat friendly dan murah dengan senyuman. Bertambah-tambah seronok makan di sini. Hehehe. Tempat ni sangat sesuai tau untuk bawak boyfriend ke girlfriend dating kat sini. Celebrate birthday pun boleh tau. Celebrate birthday kt fav tempat kita, mesti happy kan? :D

Bukak je menu, macam biasa Aten akan rambang mata dengan semua makanan dan minuman yang disediakan. Rasa macam nak order semua. Hahahha. Kalau duit berkepuk, semua Aten amek. Hahaha. Disebabkan Aten ni student dan ada duit lebih sikit, why not kan belanja mak buyung mengidam. Hehehe.

Jejomsss tengok apa yang kitorang order :



 Dip n Dip Waffle - RM39.50
( waffle coklat yang dihidangkan bersama-sama dengan buah-buahan segar seperti kiwi, nenas, strawberi dan pisang )


Chocolate Fondant Cake
( kek coklat lava yang mengandungi coklat cair didalamnya)


Ice Tea Lemon - RM9.00
Ice Tea Mix Berries - RM9.00
(Ice tea - Peach, Raspberry, Lemon dan Mix Berries)

Craving satisfied ! Tak pernah tak happy bila makan Dip n Dip. Hehehe. Berbunga-bunga je hati macam di taman waktu petang-petang. Hekhek.

 So guys! Apa tunggu lagi, jejomsss ternak lemak di Dip n Dip. Confirm hati yang berduka lara menjadi bahagia :D

a taste will make u :)

{ 13 comments.. read them below or add one }

Norazamin Norazamin 25 April, 2016
Haaa, pasni leh bawak GF ke sini pulak..keding je, ternak lemak banyak2 sikit..hehe
Bella Enveeus Bella Enveeus 25 April, 2016
Ooh I selalu dptkn my fix of Dip n Dip kat Bangsar. Tp sekarang macam jarang lak makan choc2 ni. Lebih aiskrim je selalu. Haha..
Sin Yee Sin Yee 25 April, 2016
Have been passing by this cafe many times but never dine before. Thanks for the review.
Aliza Sara Aliza Sara 25 April, 2016
dapnye! hehe. nak makan kat sini lagi!
FiSh. ohFISHiee FiSh. ohFISHiee 26 April, 2016
awww the menu looks so sweet!! :P best place to go with bf / gf
Mumsand Babies Mumsand Babies 26 April, 2016
Such a sweet and yummy menu to enjoy your day at a cafe. Quite relaxing it will be out there.
Isaac Tan Isaac Tan 26 April, 2016
wow, so luxurious.. chocolate everywhere. So sweet ><
kakalina wak kakalina wak 27 April, 2016
Omg. My eyes are sticking to my laptop's screen now.
I want Dip n Dip Waffle!!!
RainbowDiaries Singapore RainbowDiaries Singapore 27 April, 2016
It is so delish! It is morning here and my breakfast has to be waffles today!!!!
Betty Liew siaw fan Betty Liew siaw fan 27 April, 2016
I love this place so much. Last 2 years my friend brought me to this place. I still remember I order for their waffle and also chocolate drink.
Happy walker Happy walker 27 April, 2016
Wow, I just love those dip chocolate especially eat with waffle. WIll try it out!
Michael Yip Michael Yip 27 April, 2016
wait .. .there's a dip n dip in eCurve? DAMN!! how could I ever missed it whenever I go therE?!!!!
Ivy Kam Ivy Kam 30 April, 2016
I like sweet stuffs a lot, all the desserts look yummy, especially the waffle, my favorite :)