DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System yang Ajaib !


Cuaca yang panas sekarang ni mesti membuatkan kulit kita jadi kering dan kusam kan? Even dah minum air banyak pun still rasa dahaga. Dengan cuaca panas begini membuatkan kulit muka Aten jadi kemerah-merahan dan kering. Sangat dehydrated ! Huhuhu

Terbaru ni, Mary Kay ada mengeluarkan satu set produk kecantikan muka untuk kita wanita. DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System. Regimen lengkap ni memberi manfaat kilauan termasuk , kecerahan, ketulenan, dan penghidratan . Diformulakan dengan ekstrak edelweiss, ekstrak alga, dan asid amino sayur-sayuran, campuran bahan ini membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap.

MelaCEP Plus+™ Luminous System yang direka dan diuji untuk untuk kulit Asia mempunyai 5 produk mereka iaitu  Ultimate Serum, Foaming Cleanser, Freshener, Mask and Ultimate Cream yang. Semua produk ni direka khas untuk memberi hidrasi dan pencerahan kulit. Produk ni sesuai untuk jenis kulit yang kering, normal, kombinasi atau jenis kulit berminyak dan terbukti kulit menjadi lembut dan tidak merengsakan (irritate). 

Kebiasaanya produk pencerahan kulit akan membuatkan kulit menjadi kering tetapi dengan Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System telah direka khusus untuk mengekalkan kelembapan kulit setiap hari tidak kira pagi atau malam dan kulit akan menjadi sihat selepas menggunakan ia.

Kebaikan Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System : 
  • Meningkatkan kilauan kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Membuatkan tona kulit menjadi sekata
  • Membantu meningkatkan, mendapatkan semula dan mengekalkan kejelasan (clarity) kulit
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan kulit. 
MelaCEP Plus+™ Luminous Complex (terdapat dalam semua produk) menggunakan :
  • Ekstrak edelweiss : Membantu mengurangkan perubahan warna pada kulit.
  • Ekstrak alga : Membantu mengurangkan kemunculan perubahan warna pada kulit permukaan. Contoh : dark spot.
  • Amino Acid tumbuh-tumbuhan : meningkatkan kecerahan kulit, meningkatkan keserasian keseluruhan tona kulit dan mengurangkan kontras tompok-tompok hitam pada kulit.
Berdasarkan ujian In Vitro, 
Bahan-bahan Utama tambahan produk MelaCEP Plus+™ (Foaming Cleanser, Freshener, Ultimate Cream, and Mask) mengandungi ekstrak Cendawan Shiitake. Cendawan Shiitake mengandungi enzim tertentu yang mempunyai fungsi pembersihan. Di dalam industri pembuatan kertas, enzim ini juga digunakan untuk membersihkan warna kulit kayu untuk membuat kertas putih.



MelaCEP Plus + ™ Ultimate Serum (RM 350 / 30ml)

  • Mengandungi Hexylresorcinol - ditunjukkan untuk menyasarkan glutathione dan pengumpulan pigmen pada kulit permukaan. Glutathione adalah penting untuk proses pembersihan kulit.
  • Mengandungi Maritim pine dan ekstrak birch putih - ditunjukkan untuk menyasarkan melanin.
    *berdasarkan ujian In Vitro.

Foaming Cleanser (RM 129 / 100ml) 
  • Berkesan membuang kotoran pada kulit
  • Menyediakan kulit untuk langkah penjagaan kulit seterusnya
  • Membantu kulit menyerap produk penjagaan kulit yang lebih cekap
  • Kulit terasa lembut dan licin
  • Kulit terasa bersih dan segar
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Mencerahkan kulit kusam
  • Dapat membilas dengan mudah
  • Cukup lembut untuk kegunaan harian.

Freshener (RM 129 / 100ml) 
  • Tona kulit lebih sekata
  • Kulit menjadi cerah
  • Kulit kelihatan bercahaya dari dalam
  • Kulit tidak berminyak
  • Cukup lembut untuk kegunaan harian.

Ultimate Cream (RM 180 / 30ml) 
  • Menyediakan kelembapan 24-jam apabila digunakan siang dan malam, kesan penghidratan serta-merta
  • Memberi manfaat pelembab yang luar biasa
  • Menyediakan peningkatan yang ketara dalam kecerahan kulit selepas 4 minggu penggunaan
  • Menyediakan peningkatan yang ketara dalam pigmentasi kulit selepas 12 minggu penggunaan
  • Kulit menjadi berseri
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan kulit
  • Creamy texture
  • 79% wanita menunjukkan peningkatan dalam kecerahan kulit *
  • 90% wanita menunjukkan peningkatan dalam tekstur kulit *
* Keputusan berdasarkan kajian klinikal bebas di mana 43 wanita menggunakan Ultimate Cream dua kali sehari selama 12 minggu.



Mask (RM 169/ 85 ml) 
  • Kulit kelihatan bercahaya dan berseri
  • Meningkatkan daya hidup kulit
  • Kulit terasa lembut dan licin 
  • Mengurangkan perubahan warna kulit
  • Dapat dibilas dengan mudah
  • Lembut pada kulit.
MelaCEP Plus+™ Luminous System Formula dibuat untuk :
  • Dirumuskan untuk dan diuji pada kulit orang Asia
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Dermatologi diuji
  • Diuji secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alahan
Review Aten : 



Bersyukur gila Aten jumpa dengan skincare dari Mary Kay. Bulan lepas memang muka Aten teruk gilaaa naik merah sebab cuaca El Nino yang panas gila. Minum air banyak pun still rasa dehydrated. Semua pun mesti tanya 'kenapa dengan muka Aten' . Aten pun taktau kenapa dengan muka Aten. Sebulan lepas rasa macam down gila taknak keluar rumah dengan muka gini. Alhamdulillah lepas 2 minggu menggunakan set skincare Mary Kay, nampak dah perubahan yang agak ketara walaupun masih ada lagi yang merah sikit2. Wangi pun wangi dan sangat affordable. Lagi-lagi student macam Aten ni. Hehehe. Gigih tau pakai setiap hari. Hehehe.

Cara untuk mendapatkan DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System :
Mary Kay MelaCEP Plus+™ Luminous System boleh didapati secara eksklusif melalui perunding kecantikan bebas Mary Kay korang dari April 2016. Untuk mencari seorang perunding kecantikan bebas, hubungi 03-7711 7500 atau layari www.marykay.com.my

{ 14 comments.. read them below or add one }

Salma Tayo Salma Tayo 15 April, 2016
oh nasib baik serasi dengan aten ya.ramai jugak kawan yang guna mary kay ni.
Happy walker Happy walker 17 April, 2016
Ah Mary Kay, I heard this brand last time before, thanks for sharing this review.
Apple Berry Apple Berry 17 April, 2016
I think I can have a try on these products as saw your Before and After pics really do amazed me on how cool to use this products.
che hend Wong che hend Wong 17 April, 2016
I tried some Mary Kay products before, not bad
bearyblossom bearyblossom 18 April, 2016
Produ mary kay mmg bagus.emi sndiri pernah guna set skincare yg botanical tu. Mmg puashati, betul2 merawat dan menjaga kulit kita. Tapi harganya agak mahal. Lepas habis haritu, terus x beli dah sbb mahal. Hahah. InshaAllah bila kewangan dah stabil nanti, sambung balik guna mary kay. Hehe
cindyrina cindyrina 18 April, 2016
nice one! good brand.
GengQian GengQian 18 April, 2016
wow such a prominent result. Result speaks and I will definitely check out the brand. Thanks for the post.
Noura Riana Noura Riana 25 August, 2016
TENGAH CUBA SEKARANG NIH HIHIHIII... HOPEFULLY BOLEH NAMPAK SERI LAGI LEPAS NIH.. HUHUHUUU TGGAL SERUM JE LAGI XBELI NIH.... BULAN DEPAN NAK BELI SERUM PULAK,... MAHAL SGT ...
I am Jessy I am Jessy 06 September, 2016
Skrg pon tgh cuba pencuci melacep. Nk beli set tk mmpu lgi. Dgn pencuci je pon boleh nmpk perubhn slps gune.
Wahidah Zakaria Wahidah Zakaria 24 September, 2016
Hello semua.. salam. Hai i'm a Mary Kay Beauty Consultant. Boleh juga hubungi saya sekiranya berminat dengan produk ini. wawa zack 0148640173
Wahidah Zakaria Wahidah Zakaria 24 September, 2016
atau layari blogspot saya wawabizzlife.blogspot.com , i.g : wawazak.mk.consultant , facebook : Wahidah Zakaria. Saya sedang mencari team members.. sila hubungi saya segera. 0148640173
rozalina ismail rozalina ismail 06 December, 2016
Saya dealer Marykay 016440816
luv honey closet luv honey closet 07 December, 2016
hi....
akak adalah beauty consultant Mary kay yang masih aktif.
call or text akak untuk free consultations . . .

016 215 7762 (kak Hanie)
FB : haniza hadi MUA
IG : haniza hadi
#mkbeautiesister
#sayajualmakeup
#sayamakeupartist
Amirah Azam Amirah Azam 27 April, 2017
Mcm mana lps dah cubaa. Sy tgh guna tapi bkn full set..