Makan - Makan di Crab Hut, Shaftsbury Cyberjaya


Siapa lapar kt sini dan taktau nak makan apa? Haaaaa, baca entri ni sampai habis okay !

Pernah dengar 'Seafood Boil' ? 
Term yang senang ialah makan di atas lapik kertas tanpa menggunakan pinggan atau mangkuk. Hehehehe.

Crab Hut di Shaftsbury Cyberjaya ada shell out ni tau ! Yela sekarang trend makan seafood gini. Hehehe. One word bila korang dah habis makan semua : PUAS ! Sumpah tak berhenti makan bila dorang dah serve tu. Walaupun perut dah kenyang tapi rasa macam nak makan jugak. Hahaha. Memang OFF diet. Hahahaha. Harga? Dengan kualiti , kuantiti dan penyediaan ; sangat berbaloi ! Omg rasa macam nak repeat balik je makan kt situ. Memang sedap gila!

Jom tengok apa yang Aten dan rakan blogger lain makan di Crab Hut, Shaftsbury Cyberjaya : 


Crab Hut Yabbies


Crab Hut French Brown Crab


Crab Hut Meat Crab


Crab Hut Meat Crab


Crab Hut Spanner Crab 


Crab Hut Japanese Lala


Crab Hut Fresh Water Prawns


Crab Hut Garlic Fried Squid Tentacles


Crab Hut Fried Enoki

Korang mesti taktau kan cemana nak order? Aten pun blur memula. Meh meh Aten ajar. Hehehe
  • Korang boleh pilih sebanyak 3 jenis makanan laut dalam satu bag. Tak kisah lah crab campur lala campur prawn ke. Nak amek semua jenis crab pun takpe. Ikut selera korang.
  • Sukatan ada dalam 300gram atau 500gram. Rasa nak makan banyak pilih lah 500gram
Senang kan?


Air pilihan Aten ialah Ribena Soda. Menggamit memori masa kecik-kecik dulu tau. Minum ribena. Tambah lemon sikit dalam minuman tu. Perfect!


Ini lah hasil selepas 10 orang makan. Thorbaek !

Makan tengahari pun ada disediakan tau ! Jom tengok apa yang ada :D


Baby Octopus Lunch Tray


Chicken Chamalla Lunch Tray


Salmon Lunch Tray


Prawn Lunch Tray



Promosi di Crab Hut, Shaftsury Cyberjaya untuk bulan Februari ni. Red lobster tu. Fuhhh!  Jejomsss gais terjah Crab Hut !


Khas untuk pembaca blog Aten ! Korang akan dapat 10% tau bila tunjuk gambar kt atas ni. Cepat gaisss! 10% pun banyak dapat save tau :D


Untuk maklumat lanjut :

Crab Hut Asia
Alamat : P2-25, Shaftsbury Square, Cyberjaya

No telefon : 03 8322 6861


3 comments.. read them below or add one

Mohd Shahril Fawzy Mohd Shahril Fawzy 10 February, 2016
Terliur baca entri Aten ni. Phewww! Meriah Crab Hut Asia ni tapi agak jauh pula dekat Cyberjaya. If happen to be around the area, will definitely try this! ;)