Steak & Lobsters Sedap di Hartamas




Siapa kt sini penggemar Steaks ataupun Lobsters kt sini?

Aten nak share satu restoran yang sediakan Steaks dan Lobsters yang sedap dan harga berpatutan. Nama kedai tu ialah Steaks & Lobsters yang berlokasi di Hartamas. Taktau kt mana? Guna je aplikasi Waze, korang mesti jumpa punya restoran ni. Hehehe



Jom tengok apa menu terbaru di Steaks & Lobster ni :


Sunset Paradise
( A mix of strawberry, honey, lemon, ginger )
RM10.90

Blizzard
( Virgin Mojito with a burst of Lychee Flavor )
RM11.90








S&L Famous Portabello Fries
RM19

Signature Grilled Baby Lobster
RM28

Garlic Herbed Lemon Mussels
RM24

Sweet BBQ Chicken Wings
RM25

Chilli Minced Steak Loaded Potato Skins
RM29





Quacker
( French Vanilla Blended with duck bacon strips )
RM15.90

Mancado
( A special blend of fresh Avocado and Mango )
RM15.90

Mocking the Mocha
( Mocha infused Milkshake )
RM15.90


Truffle Mushroom Pasta
RM32


Lobster Pesto Pasta
RM42



Roasted Duo Mushroom Stuffed Chicken Roulede 
RM29


Barramudi Fish & Chips
RM37





Signature Flaming American Lobster
RM110 (H) /RM205 (F)

Kaffir & Lemongrass Roasted America Lobster
RM98 (H) / RM195 (F)

Grilled American Lobster 
RM98 (H) / RM195 (F)









Truffle Fromage Ribeye
RM75

The B.O.C Ribeye
RM68

Wagyu Round Sirloin
RM88

Lamb Loin 
RM42



S&L Spanish Churros
RM18


Review Aten mengenai Steak & Lobsters :

Aten ni bukanlah penggemar Seafood tapi why not kan cuba makan seafood dan bila Aten pergi cuba makan ternyata tak mengecewakan selera Aten. Tengok hidangan yang mereka sediakan dah buat Aten terliur. Time buat blog ni jangan cerita lahhh. Rasa macam nak start enjin kereta terus datang sini lagi. Hehehe. Memang sedaplah ! Lagi - lagi Truffle Mushroom Pasta ! Fuhh sampai menjilat pinggan gituuu :'D Steak sedap lobster sedap pasta sedap. Ala senang cerita memang semua sedap lah. Walaupun perut dah penuh pun rasa macam nak makan je. Siap rasa nak tapau je. Hahaha. Dekat pun dekat dengan tempat Aten. Tempat yang disediakan pun sangat selesa. Boleh romantik-romantik gitu. Parking space pun ada di depan kedai tu. Staff yang menjaga restoran ni pun semua baik-baik comel kacak semuanya. Siap ada la lobster hidup kt situ dalam akuarium. Time Aten pergi tu masa Krismas, memang comel lobster tu pakai topi Santa Claus. Harga? Bagi Aten sangat affordable, tak mahal dan tak murah. Standard lah kan duduk di KL. Yang penting kualiti dan kuantit makanan yang sangat tiptop. Keep it up Steak & Lobsters !

Untuk maklumat lanjut rujuk bawah ni :

Steaks & Lobsters

42, Jalan 24/70A, Desa Sri Hartamas
Kuala Lumpur, Malaysia

012-743 7167



Waktu Operasi : 5:30 pm - 12:00 pm ( Tue to Sun )


0 comment... add one now