Freshy Freeze @ NU Sentral



Tengah hari gini kalau dapat makan aiskrim pun sedap kan? Hehehe.

Entry hari ni Aten nak share dengan korang satu kedai aiskrim yang baru nak berkembang di NU Sentral iaitu Freshy Freeze. Baru beroperasi selama 5 bulan dan berlokasi di tingkat 5 bersebelahan dengan Golden Screen Cinema ( GSC ) . 



Apa yang menariknya di Freshy Freeze, NU Sentral ni?
  • Liveshow Serving ada ! bermaksud korang boleh tengok sendiri macam mana aiskrim yang korang nak tu disediakan. Hehehe.
  • Tiada bahan pengawet, tiada perasa campuran seperti kedai aiskrim yang lain.
  • Bahan yang digunakan semuanya dari buah-buahan dan semula jadi sesuai untuk mereka yang mempunyai kencing manis.
  • Merupakan Freshy Freeze yang pertama di Malaysia selepas Thailand.
  • Freshy Freeze menggunakan konsep ' menggoreng ' aiskrim untuk membuatkan ianya nampak lebih menarik.
  • Aiskrim yang disediakan ada dalam 2 jenis iaitu sederhana dan besar. So, pencinta aiskrim macam Aten ni boleh lah beli yang besar terus. Baru la puas hati. hehehehe
  • Yang paling best, staff Freshy Freeze kt NU Sentral ni sangat peramah dan mereka memakai mask untuk memastikan kebersihan Freshy Freeze terjamin.
Sekarang merupakan masa untuk Aten belanja gambar kt korang. Hehehe. Di Freshy Freeze ada juga disediakan pencuci mulut tau. Jejomsss tengok kt bawah ni !

ICE CREAMS



BELGIAN CHOC
RM15


BANANA - STRAWBERRY
RM15

DESSERTS



MANGO STICKY RICE
RM25
( Wajib beli okayy ! )


STRAWBERRY CHEESE CAKE
RM25


BANOFFI
RM25


BANANA FLAMBE WITH FRENCH CREPE
RM25




MINTY CHOCOLATE
RM25


Terliur tak? Haaaa, tunggu apa lagii. Jom serbu sini ! Boleh roger Aten sekali hokayy sebab Aten pun nak ikut sekali. Hehehehe.

Untuk maklumat lanjut dan gambar yang lagi menarik, boleh klik page Freshy Freeze : 

Operation hour : 11 AM - 10 PM

Selamat ternak lemak !

6 comments.. read them below or add one

Inani Hazwani Inani Hazwani 15 October, 2015
Selalu pergi NU Sentral tapi tak pernah perasan kewujudan kedai ni. Hahaha. Lepas ni nak pergi lah :)
Fatin Bella Fatin Bella 15 October, 2015
Hehehe. Lepas ni boleh lah pergi :D
Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad 15 October, 2015
kena pegi la pasni, dah terliur
emalin mohd emalin mohd 15 October, 2015
Sedapnya!! Baru tengok gambar belum rasa lagi tuh..
Fatin Bella Fatin Bella 16 October, 2015
Mmg wajib pergi :D hehehhe
Fatin Bella Fatin Bella 16 October, 2015
Memang sedap. Dah rasa laaaagi sedap. Hehehe