Raku Pizza | Buat Pizza Anda Sendiri !

Displaying IMG_4908.JPG

Bosan dengan pizza yang sedia ada di restoran? Mahukan kelainan? Raku Pizza lah tempatnya ! Restoran yang berlokasi di SS15, Subang Jaya menjadikan Raku Pizza sentiasa dikunjungi ramai walaupun masih agak baru dibuka.


Displaying IMG_4912.JPG

Korang boleh pilih crust pizza korang sendiri, sos pizza sendiri dan juga topping untuk diletakkan di atas pizza itu sendiri ! Wah first time Aten jumpa kedai pizza yang boleh buat sendiri tau. Hehehe.

Displaying IMG_4954.JPG

Displaying IMG_4955.JPG

Dengan dekorasi restoran yang simple akan membuatkan makan malam korang lebih santai dan menarik.

Restoran Raku Pizza yang berkonsepkan Jepun ni juga menyediakan Signature Pizza yang sangat lazat dan satu pizza hanyalah untuk seorang makan sahaja. Hehehe. 

Jom tengok Signaturee Pizza yang ada di Raku Pizza ni :D 

Displaying IMG_4922.JPG

Fujiyama Sunrise

Displaying IMG_4936.JPG

Sakurajima Lava

Displaying IMG_4925.JPG

Americano Sumo

Displaying IMG_4932.JPG

Edo Samurai

Nampak lazat kan? Bukan memang nampak wehh. Memang  lazat betul weh. Seriously korang kena try makan yg atas-atas ni semua !

Haaaa, yang bawah ni semua hasil kekreatifan para bloggers yang datang haritu. Hehehe.

Displaying IMG_4938.JPG

Ni pizza hasil pilihan blogger Yana Yassin.

Displaying IMG_4939.JPG

Ni pulak pizza ciptaan blogger Ena.

Displaying IMG_4940.JPG

Pizza yang simple ni pulak telah dibuat oleh blogger Andy Sahlam

Displaying IMG_4944.JPG

Haaaa, yg ni Aten yang buat. Hahahaha. Banyak betul topping Aten pilih. Hehehe.

Aten sangat recommend kan korang untuk mencuba kesedapan Raku Pizza ni. Sangat sedap dan harga berpatutan dengan topping yang disediakan. Lagi banyak topping lagi mahal lah harganya. Gituew. Tapi yang penting semua sedap. Perfecto !

Untuk maklumat lanjut boleh refer bawah ni :

Alamat : No 80 Jalan SS15/4D , Subang Jaya
Waze : Raku Pizza
No telefon : 03 5631 2188
Operating hours : 11:00 - 22:00
Facebook : https://www.facebook.com/rakupizza/ ( jangan lupa like! )

2 comments.. read them below or add one

Hero Borneo Hero Borneo 26 September, 2015
makan pizza memang best juga kan...sekali sekala
akuoka akuoka 27 September, 2015
nampak macam sangat sedap nieh