Qurban dan Aqiqah Secara Online Melalui EZ Qurban


Yeayyyy, dah tak lama lagi nak raya haji kan? Raya haji bermaksud cutiii. Yeahhh tazzabar nak cuti ni taknak pergi kelas. Hehehe

Dengan teknologi canggih masa kini, Qurban dan Aqiqah juga boleh dilakukan secara atas talian ataupun online. Hmmmm cemana tu? Boleh ke? 
Qurban secara online merupakan kita mewakilkan sesuatu syarikat ( secara akad atau lafaz niat diatas kertas ataupun telefon ) untuk menguruskan Qurban bagi pihak kita. 

Hukum melakukan Qurban :
Hukum melakukan ibadah Qurban ialah sunat muakkad dimana ianya adalah sunat yang dituntut di dalam Islam. 

Hari Pelaksanaan Qurban :
Pada 10 Zulhijjah setiap tahun selepas solat sunat Aidiladha.

Untuk pengetahuan semua, Ez Qurban Sdn Bhd merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan Qurban dan Aqiqah di ldalam dan luar negara. Negara yang terpilih adalah Filipina, Indonesia, Thailand, Kemboja, Vietnam, Bangladesh, Laous dan juga Myanmar.

 Ez Qurban menawarkan perkhidmatan yang mudah, cepat, efisyen melalui pengalaman mereka selama 7 tahun dalam mengendalikan ibadah Qurban dan Aqiqah untuk mereka yang berkemampuan dalam melaksanakannya.


Penyertaan Ibadah Aqiqah :

1 Ekor Kambing - RM580


Penyertaan Ibadah Qurban :

1 Bahagian Ekor Lembu - RM300

1 Ekor Lembu - RM2,100

1 Ekor Kambing - RM580

*Harga termasuk 6% GST


Pendaftaran Qurban :

Korang boleh daftar secara online di http://ezqurban.org/ . Kalau korang menghadapi kesulitan nak daftar secara online, korang boleh terjah bawah ni :

WhatsApp  : +60133186984
Email : ezqurban.adm@gmail.com
FacebookEZ Qurban Sdn Bhd
Walk in : EZ Qurban Sdn Bhd
No. 125-1A, Jalan 3, Batu Cave Centrepoint
68100 Batu Cave, Selangor Darul Ehsan


Pembayaran boleh dibuat melalui :

Maybank: 5624 0550 5189 (EZ Qurban Sdn Bhd)
Bank Islam: 1211 3010 0292 76 (EZ Qurban Sdn Bhd)

Bila dah isi semuanya, peserta akan mendapat email dan sms dari pihak EZ Qurban sebagai pengesahan bayaran yang telah dibuat. Jangan lupa simpan resit bayaran sebagai bukti bayaran korang.

Selepas itu, boleh semak status mereka secara online di website EZ Qurban dengan hanya memasukkan nombor kad pengenalan. Senang kan? :D



Jangan lupa untuk membuat pembayaran sebelum 25 September 2015 tau!

3 comments.. read them below or add one

CintaHati Lina CintaHati Lina 03 September, 2015
Alhamdulillah.. semoga ianya memberi manfaat pada semua orang...

mommylina singgah BW sini... Assalamualaikum
Hannah Aziz Hannah Aziz 03 September, 2015
Wah dah senang kan nak lakukan ibadah qurban. Online jer.. Tapi saya rasa lebih seronok kalau kita dapat lihat sendiri pengorbanan itu. Impak dia mungkin lebih mendalam berbanding online. My 2 cents..
sabree hussin sabree hussin 08 September, 2015
Sinonim dengan namanya, EZ atau easy :D