#SBBYeos2015 | Sepetang Bersama Blogger 2015




Hi korangggg, 

Harini Aten berada di Taman Cabaran utk aktiviti Sepetang Bersama Blogger 2015. Fuhhh. Aten memang tertunggu-tunggu aktiviti sebab Tahun lepas Aten tak join sbb tak berapa nak aktif lagi. Heee.

Seramai lebih kurang 120 blogger yang join #SBB2015 ni tau. Semangat semua orang termasuk lah Aten. Hehehe.

Aten dari kumpulan 10 dan blogger lain ialah Amiruddin, Nieyna, Kak Ayue, Encik Titan, Abe Riz, Abe Jamar, Izzuddin. Semua sporting giler wehhh :D

Ape je aktiviti ktorg? 

Pagi-pagi lagi dah mengadap Treasure Hunt! Macam biasa lah kan, pagi pagi mesti ada aktiviti regangan utk panaskan badan. Heeee. Lepas tu, ktorg kena buat simple task yang paling senang iaitu susun puzzle. Hehehe. Ktorg kumpulan first tau yang siapkan puzzle Spongebob tu tau. Hehehehe.

Lepas tu, ktorg g checkpoint 2. Checkpoint dia paling senang. Kena susun kotak dengan mata tertutup. Heheheh. Lepas tu ktorg kena terapungkan jarum. Fuhhh susahhh tapi ktorg tak dpt buat. Takpelahh. Nak buat acano kan. Kuikui.

Di Checkpoint 3 ktorg kena condongkan tin air 45 darjah. Naseb baik ada yang tgk runningman, so dia tau cemana nak condongkan tin tu. Wee~

Di Checkpoint 4, ktorg kena jawab soalan cepumas dari orang Yeos. Fuhhh mencabar jugak lah soalan dia tapi ktorg berjaya menjawab soalan yang diberi. Checkpoint 4 paling best sebab kita boleh tgk satu Putrajaya. Cantik giler wehhh.

Checkpoint 5 pun senang wehh. Kena buat selfie baring atas jalan. Hahaha siap kena buat instavideo berkumpulan. Tu yang paling kelakar. Hahahaha

Checkpoint 6 kena buat entri ni lah. Hahahah gigih weh update guna phone memasing. Kena lebih 350 patah perkataan pulak tu. Kejam betul. Hahaha kbaii.

Antara penaja yang banyak menaja untuk program ini ialah Yeos Malaysia. Segala minuman kami ini disediakan oleh pihak Yeos. Antara perisa yang pernah ada ialah teh bunga, laici, mangga, anggur dan oren. Semamngnya menyegarkan tekak yag kehausan. Lagi best kalau ada perisa durian ke manggis ke langsat ke mata kucing ke. Hihihi. 
Tak dilupakan penaja lain : 
#TreasureHuntYeos
#BakarlahBBQ
#JopanaMy
#TheSumbs
#ThePhotolicious
#eQurban
#JamTawafDenaihati
#BTHYEOS10
#yeos
#yeosmalaysia 
#putrajaya
#treasurehunt
@yeosmalaysia
@bakarlahbbqrental
#SBB2015
#SBBYeos2015
#DenaihatiNetwork
#BloggerEvent
#BTHYEOS10
#yeos
#yeosmalaysia . 

Ape yang Aten dapat dari aktiviti?

Dapat kenal banyak blogger weh. Yang biasa kenal kt facebook je pun dapat jumpa kt sini. Hehehehe. Dapat tgk true colour memasing la. Hahahaha ape ape pun yang penting mmg best gilakkkk. Harap2 ada lagi next year. 

Thanks semua! Muah ciked :*


4 comments.. read them below or add one

Uncle Zuan Uncle Zuan 14 June, 2015
nice! jumpa lagi di masa akan datang ;)
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ 15 June, 2015
Apapun tahniah sebab berjaya siapkan semua task... yeahh
JMR JMR 16 June, 2015
senang sangat task diorang bagi..sampai grup kita tak termenang..lain kali kasi la yg susah sket kan Aten...
reezluv reezluv 16 June, 2015
syok betul la SBB2015 kali ni..sebab ada aten...eh.:P