Movie Review | Pitch Perfect 2



Sinopsis Pitch Perfect 2 :

Mengisahkan tentang satu kumpulan muzik Acapella yang dinamakan The Barden Bella yang sudah dikenali satu dunia terpaksa membersihkan nama baik kumpulan mereka gara-gara satu insiden memalukan yang telah berlaku ketika mereka  melakukan persembahan di parti hari jadi Presiden Amerika Syarikat dan terpaksa bersaing dengan satu kumpulan yang lain iaitu Das Sound Machine.

Trailer Pitch Perfect 2 :


Review Aten :

Cerita ni merupakan sambungan dari kisah Pitch Perfect yang pertama. Aten sangat excited hokayyy bila dapat tengok cerita lebih awal dari orang lain. Aten dah tunggu cerita ni dari tahun lepas tau sebab cerita ni memang best gilerr. Aten bab-bab muzik memang minat giler. Ternyata Pitch Perfect tak mengecewakan Aten. Aten nak bagi 9.5 bintang. Yeayyy :D Unsur2 lawak wajib ada sebab Fat Amy berlakon dalam cerita tu. Memang lawak giler hokayyy. Nilai murni kekeluargaan sangat menonjol dalam cerita ni. Memang takkan mengantuk dalam wayang tu. Yang penting, lagu yang dorg nyanyikan semua best ! Pergi tengok cecepat semuaaaaa. Nak ajak Aten pun boleh :D hehhehe

0 comment... add one now