Hampir dilanggar !


Fuhhh kus semangat!

Pagi-pagi dah kena kejutan atas jalan raya.

Elok je Aten ngn classmates Aten jalan nak pergi jalan sebelah sana. So ktorg kena lintas jalan la. Tetiba ada satu motor ni bawak dengan laju lintas depan ktorg. Padahal time tu dorang lampu merah. Ktorg pulak yg kena berhenti mengejut. Fuhhh! Memang mendapat sumpah seranah dari Aten time tu jgk.

Ktorg bila dah lampu hijau nak lintas jalan kena tunggu like 5 saat sebelum nak jalan utk bagi kereta dan motor yang langgar lampu merah. Sangat pffttt hokayyy. 

Bukan sekali tapi dah banyak kali kena camni. Dorang mcm tak ambil kisah untuk berhenti bila pejalan kaki nak lintas jalan. Nak tunggu jadi kemalangan baru nak berhenti ke? Hmmm

Ahamdulillah umur masih panjang. Nasib takde pape yang jadi. Nak harap benda ni tak jadi lagi? Memang tak lahh kann. Ktorg pulak  as pejalan kaki yang kena berhati-hati lebih supaya tak dilanggar. Hurm...

3 comments.. read them below or add one

Mieza Everdeen Mieza Everdeen 13 May, 2015
mieza pun selalu kena macam ni masa melintas jalan kat Bangsar South lepas balik kerja. situ jalan sempit dan jem, orang double park lagi. bila nak melintas, dah lampu hijau utk pedestrian tapi motor melulu laju, tak pun ada driver bawak kereta sambil main phone so dia tak tengok lampu hijau/merah, dia main jalan je nyaris nak langgar org melintas. siot betul
Cikk Mimin Cikk Mimin 13 May, 2015
konon langgar lampu merah tuu hebat sgt kot.. kesian org nk melintas..
Sue Izza Sue Izza 13 May, 2015
hati2 aten,pandang dulu kiri kanan...huuhuu