Food Review @ Food Republic Pavilion KL


Hello guys ! Entry kali ni about food, food, food and food ! Yesss ! I love food effing muchos !

Khamis lepas Aten bersama-sama dengan blogger lain berpeluang utk buat sesi food review di restoran yang baru buka di Food Republic di Pavilion, Kuala Lumpur.

So, apa yang ktorang makan? Taknak cakap banyak. Meh nak belanja korang gambar banyak-banyak ! :D



Steam Fish


Ayam Penyet


Ayam Bakar Penyet


Bawal Penyet


Pan Mee


Asam Laksa


Ais kacang


Bubur Cha Cha



Superior fish garoupa head noodle


Ginger Onion Fish Garoupa Fillet Noodle

Ayam Penyet:
1) Ayam Penyet set- RM13.40
2) Bawal Penyet set- RM13.90
3) Ayam bakar set- RM13.70

Fish Village:
1) Ginger onion fish garoupa fillet noodle- RM12.90
2) Superior fish garoupa head noodles- RM10.90
3) Steam fish per pax set- RM18.90

Seafood Pot:
1) Assam Laksa- RM9
2) Pan Mee Soup- RM9

 Drinks & Dessert:
1)Strawberry Ice Floss- RM8.90
2) Ice Kacang- RM5.50
3) Bubur Cha Cha- RM4.50
4) Orange Juice- RM6.80
5) Apple Juice- RM6.80
6) Starfruit Juice- RM5.50
7) Watermelon Juice- RM5.50

Bagi Aten lah, harga yang mereka jual ni murah. Yelaaa, Food Republic ni kt tengah-tengah bandar kot. Dalam Pavilion, pusat membeli belah yang terkenal di Kuala Lumpur pulak tu. Peak hour memang akan full. Sangat sesuai untuk mereka yang nak makan berat untuk mengisi perut. Ni dah nak ramadhan lagi confirm akan penuh. Mengikut orang yang menjaga Food Republic ni, seawal 5.30 petang, mereka sudah memenuhi tempat duduk di Food Republic. Menarik kan? Jom bukak puasa sesama nanti ! :D

2 comments.. read them below or add one

Cikk Mimin Cikk Mimin 24 May, 2015
pheww . hoholiaw sedapnyaa
mas yana mas yana 25 May, 2015
wow..! yes i pon.. i love food food and food..! lapaaa.. hihihihhh