Movie Review | The Duff ( 2015 )


Sinopsis The Duff :

Mengisahkan tentang sekumpulan pelajar di sebuah universiti. Biasanya, akan ada kumpulan-kumpulan pelajar yang akan mereka lepak bersama-sama. Akan ada dalam satu kumpulan tu yang tidak berapa cantik berbanding ahli-ahli mereka yang lain. Suatu hari, Bianca dapat tau yang dia telah digelar "The Duff" yang bermaksud Designated Ugly Fat Friend oleh Wesley, seorang lelaki tampan yang disukai ramai yang juga merupakan jirannya. Bianca telah meminta tolong Wesley utk menjadi cantik dan hilangkan gelaran "The Duff" dan akhirnya bercinta dengan jirannya sendiri kerana banyak meluangkan masa bersama-sama dan menolong dia.

Trailer The Duff :


Review Aten :

Sweet gilerrrr cerita ni ! Yelaaaaa. Kau tak cantik, bam bam pastu ada abam sado nak tolong kau. Giler tak gilerrr. Hahaha. Bebudak yg still belajar sesuai la tgk cerita ni. Heeee. Tapi kalau yang tua-tua nak throwback tgk cerita ni pun okay jeeee. Hehehhe. Well, taktau nak review apa sangat tentang cerita ni. Aten bagi 8 bintang dari 10 bintang. Rasa mcm nak tgk je lagi. Nak tgk six packs Wesley. Hahahaha.

1 comment... add one now

Syafik Kamaluddin Syafik Kamaluddin 15 April, 2015
lama tak tengok wayang, sebab tunggu the avengers punye pasal. hahaha