Baju Melayu Hipster vs Baju Melayu Tradisional


Ekspresi pertama Aten bila tgk baju kt atas ni ' What the heck man baju cenggini '

Hurmmmmmmmmm.


Kan cantikkkk kalau baju melayu gini? Kenapa mesti kena ketat-ketat? Alahaiiii. Tau lah zaman dah moden tapi tak semua benda boleh dimodenkan. Tak sesuai. 

Ce tengok baju melayu hipster tu? Sendat semacam. Hukhuk. Seluar kaki pun pendek. Nak bergaya kena lah ikut tempat dan masa dan suasana jgk. Hari Raya kan hari yang mulia. Mengeratkan hubungan silaturrahim dengan orang bukan nak menunjuk. Hmmm. Kalau dah pakai baju gitu confirm susah nak bergerak. Panas lagi. Angin takley masuk. Hehehe

Ce tengok baju melayu tradisional tu? Nampak selesa je kan. Tak kisah lah orang nak cakap kita gemuk ke apa, yang penting kita tau kita ni jenis cemana. Sedap mata memandang lagi tu. Hehehehe. Hari raya dan hari jumaat ialah hari yang Aten boleh cuci mata tengok jejaka-jejaka hensem memakai baju melayu. Haaa, mood gatal Aten sampai dahhh. Hahahahaha.

Okay dah dah tutup cerita. Hehehe. Banyak pending post yang kena buat ni. Kena tenangkan diri dulu. Hewhew. Selamat makan malam korang ! Muah ciked :*

2 comments.. read them below or add one

Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 17 April, 2015
sangat tak berkenan baju melayu hipster tu
yoorin melacolea yoorin melacolea 18 April, 2015
turn on nyaaaa tengok Aaron ajis berbaju melayu ..oh.. hipster tolong la jangan jd mangsa fesyen