Movie Review | The Penguins of Madagascar


Sinopsis :

Skipper, Kowalski, Rico and Private telah bergabung menyertai satu pasukan khas 'undercover' The North Wind untuk meghalang Dr Octavius Brine dari memusnahkan penguin dan dunia kerana cemburu dengan kecomelan penguin.

Trailer :


Review Aten :

Comelnyeeeeeeeee penguin dalam cerita nih! Lagi-lagi Private bila baru lahir :D cerita ni comel sgtttt! Semua peringkat umur boleh tengok eh. Aten yg dah 20-an pun layan cerita gini. Banyak gelak je dalam wayang tengok telatah dorang yang comel ni. Takkan menyesal punya kalau tengok. Hilang segala tensi. Pengakhiran cerita yang gembira. Aten bagi 9 bintang dari 10 bintang. Yayyyyy :D

5 comments.. read them below or add one

Nur Inani Nur Inani 28 November, 2014
weeee. rasa nak pergi tengok lah pulak. adoii. banyak pulak cerita nak tengok hujung hujung tahun ni :)
Fly zefree Fly zefree 28 November, 2014
Big hero 6 ngan nih mane lagi best kalau nak tengok ek?

Wish we could be friends. Please visit and follow my page at http://samplevody.blogspot.com/
Nurfarahin Zainuddin Nurfarahin Zainuddin 29 November, 2014
ada plan jugak nak tengok cerita ni. memang suka sangat watak penguin ni since madagascar yang first lagi. kalau dah 9 star out of 10 tu, mesti best nih! thanks for the review and convincing me to watch it !
Fatin Bella Fatin Bella 29 November, 2014
both best! Go tgk dua-dua :D
budakbandunglaici budakbandunglaici 30 November, 2014
dah tengok tadi.. kureng sikit lagi.. big hero lagi fun