Rocktape thorbaekkk!


Rocktape? Jadah apa rocktape tu? 

Korang mesti taktau kann? 

Haaaa, Aten pun baru tau harini jadah rocktape ni apa. Rocktape ni ala-ala mcm selotep gak lah. Kalau orang yang main sukan ni tau lah rocktape ni apa.

Masa fisio harini doc bagi Aten pakai rocktape. Kejap Aten tunjuk gambar :p


Tadaaaaaaaaaaaaaaaa...
Fefeeling ahli sukan pulak bila pakai rocktape ni. hehehe

Fungsi rocktape :

- Rocktape menggalakkan pengaliran darah di kawasan yg korang tepek tape tu   tadi.

- Boleh meningkatkan performance dalam sukan. Maksudnya bila korang             bersukan  tu semacam ada tenaga tambahan gitu haaa

- Meminimakan injuries. Ni paling penting.

- Tape ini turut digunakan di klinik dan hospital untuk memulihkan pesakit yang    mengalami masalah muscle dan sendi. Contoh di KPJ Ampang Puteri

Macam best je kannn. Rocktape ni made in Australia. Diperbuat dari cotton yang boleh di-stretch. Panjang 5 meter lebar 5 sentimeter dan kalis air. Yang paling best macam-macam corak ada. Heee rasa macam nak beli je. Banyak fungsinya tapi tu lah doc cakap mahal. Tapi nak sihat apa salahnya invest sikit duit kan. Hihi



Ahli sukan memang digalakkan pakai benda ni. Orang yang main gym pun sesuai. Aten pakai ni pun rasa selesa je :D hihi

2 comments.. read them below or add one

careno careno 11 October, 2014
ooo... ni namanya... biasa sgt tgk player bdminton pakai... cuma x brapa clear fungsinya...
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL 12 October, 2014
Hurmm..baru tau jgk benda ni, dulu kalu lenguh kaki sapu minyak kuda je aten..haha