Jangan buang sampah merata-rata!


Takde kesedaran sivik langsung! Huh

Panas hati pulak bila teringatkan ada sesetengah manusia yang buang sampah ikut suka hati dia jeeee! Dia ingt semua tempat tong sampah ke? Nak kena ubah mindset orang nihhhh.

Semalam masa on the way balik rumah n stuck kt jammed, ada satu kereta ni, merokok then bila dah habis rokok tu, dia main buang je puntung rokok tu kt jalan raya? Macam ni ke perangai orang Malaysia? Hurm

Ada lagi satu kes ni. Ni pagi-pagi buta ni. Kul 6.15 pagi aku keluar rumah nak hantar mama pergi kerja. Jalan yang aku lalu tu ada sungai tau. Then, ada satu teksi eksekutif ni, yg kaler biru tu, dia amek sampah dari dalam kereta dia dan buang dalam sungai! Geleng kepala aku time tu. Mana la sungai kita tak tersumbat. Semuanya dibuang disitu. Ya Allahh. 

Bumi ni Allah pinjamkan kt kita kejap jee. So, kita sebagai khalifahnya, kena lah jaga elok-elok. Bukan merosakkan lagi. Fikir-fikirkan dan selamat beramal ye semua! Peace no war yo! ^^v

{ 7 comments.. read them below or add one }

therylisa nurul ain therylisa nurul ain 01 September, 2014
hurm.. banyak berlaku di semua tempat
Cik Sue Cik Sue 01 September, 2014
Sorg kereta? Hehehehh tu la kan atin,perangai manusia la yg merosakkan alam...sian bumi,sakit dan tenat
Yan Ty Yan Ty 01 September, 2014
comel ayat sorg kereta tu...


buang kt sungai tu mlampau... patut turun dr krta gi sekolah kn
Fatin Bella Fatin Bella 02 September, 2014
kannn. aten pun tak sangka. haishhh. tu lahh nak kena peg skola blk nihh.
Greenpack Greenpack 03 September, 2014
Halo admin...
Kami dari Greenpack ingin berbagi informasi untuk para pengunjung Anda.
Minta ijinnya ya :)

Bagi siapa saja yang butuh Box Makanan bisa menghubungi kami ya ^_^