Cabaran 30 Hari | Hari 5 | Perkara yang FatinBella ingin Katakan kepada Bekas Kekasih



Fuhhhh! Cabaran 30 Hari #KelabBloggerBenAshaari utk hari yang ke-5 ialahhhhhhh 3 PERKARA YANG FATIN BELLA INGIN KATAKAN KEPADA BEKAS KEKASIH . Pergghhhh tak senang duduk Aten nak update utk entri kali ni. Diharapkan bekas kekasih Aten semuanya okayyy kalau ada yg terbaca entry kali ni. 

So, ape Aten nak ckp?

  • terima kasih sebab pernah jadi orang yg Aten sayang and mungkin tiada jodoh kita. Its okayy. Tak marah and tak pendam sebab dari sini lah kita belajar yang kehidupan kita bukan di atas je. Mesti ada ribut taufan punya. Cuma cara kita handle tu yg penting. 
  • Semoga bekas kekasih Aten semua jumpa jodoh yang lebih baik dari Aten. Mungkin kita putus di tengah jalan ada hikmahnya. Percaya Allah sebaik-baik perancangan.
  • Tak menyesal pun pernah couple ngn korang. Lain orang lain cara. Korang power tau dapat buat Aten jatuh chenta kt korang. Hahahaha. Papepunn, dari sini aku belajar banyak benda dari diorang. Diorang ajar aku erti dicintai dan mencintai, menyayangi dan disayangi, erti kesetiaan walaupun dikhianati. Tapi tu yg membuatkan aku jadi IRON LADY *tunjuk muscle tangan*
Dear ex, we are not friends, we are not enemies but we are just strangers with memories.

Setuju dengan quotes atas tu? Aten tak setuju! Come on lah. Takkan disebabkan putus cinta terus jadi strangers? Manusia tak pernah larik dari kesilapan. Saling memaafi. Jangan putuskan hubungan silaturrahim. Alhamdulillah Aten ngn bekas kekasih Aten masih lagi berkawan. Mesej bekas kekasih Aten yang ke-4 mintak putus pun Aten simpan lagi tau. Hahahaha. Bila baca balik macam kelakar pulak. Hhahaha. Benda dah lepas, dah move on. So, bila baca balik, takde rasa apa dah. Heee.

Apapunn, mindset yang penting. Jangan biarkan emosi control kita. Biar kita yang control emosi kita okay? Stay strong sayang! :*

{ 46 comments.. read them below or add one }

Mama Myja Mama Myja 05 September, 2014
Perkara yang lama jangan di kenang. hehehe

Jemput singgah, komen dan follow

CABARAN HARI KE-5
irrayyan irrayyan 05 September, 2014
Dear ex, we are not friends, we are not enemies but we are just strangers with memories.
dah kawen baru aten tau kot. suami mungkin diam membisu tak cakap apa. hati dia kita xtau. kalau dia sebut ex dia? melenting kau. hahaha mungkin aten is so strong. good!
Ummi Zarra Ummi Zarra 05 September, 2014
juz face it. pasti ade jodoh dgn yg lbh baik..
Yan Ty Yan Ty 05 September, 2014
go with flow erkk..good...
Hanim Hashim Hanim Hashim 05 September, 2014
Yeszaaaa, let it goooo let it goooooo hehehe :D
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 05 September, 2014
move and forget everything, we are just not meant to be together...gitewww...
Iena Eliena Iena Eliena 05 September, 2014
hehe klu cik iena plak berdendam giler dgn ex tunang d atas ape yg dia da buat
smp skrg dendam
walaupn dh 3 thn berlalu
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 05 September, 2014
Cool je fatin.. hehehe nak jd macam fatin la.. ekekeke
Emas Putih Emas Putih 05 September, 2014
hahaha quote tu mmg xleh belahh.
miminadam miminadam 05 September, 2014
takde jodoh. apakan dayaa...
Anizz Annisa Anizz Annisa 05 September, 2014
quotes yg mndalam tu.. :)
Nurfarahin Zainuddin Nurfarahin Zainuddin 05 September, 2014
forgive, forget and move on! congrats!
Wenwink Kidu.Duki Wenwink Kidu.Duki 05 September, 2014
wen stuju dgn quote tu...
my husband punye Ati kna jaga... ex tu lupakn aje... x ingin nk jmpa ponn hehe
Nazlee Ismail PCL Nazlee Ismail PCL 05 September, 2014
Aten ni yg mudah sangat menyayangi sesorang sbg kekasih hati.. sebab tu tak ambik kisah sangat bila berlaku perpisahan. Dah x jadi kekasih, boleh terima jadi kawan biasa..tak simpan dlm hati...

Gadis yg tabah !
Zana Hassan Zana Hassan 05 September, 2014
Saya..xsuka org bz body..sbuk nk tahu life org..bahagia ke x bersama suami tercinta..suamiku adalah segalanya..walaupun task yg ni mgkin ada yg xsng ati..tp untuk suka2...^^

Jom singgah blog zanahassan ye ;)
careno careno 05 September, 2014
Ramainya bekas kekasih... plz muhasabah diri... hahaha...
TunSha Ayunie TunSha Ayunie 05 September, 2014
kaksha setuju sebab kaksha pun letak quotes tu untuk entri kali ni ^^ sebab semua ex tak boleh pakai.. IF boleh pakai for sure kita tak anggap strangers... well pendapat memasing kan :)
Nurramizah fadzil Nurramizah fadzil 05 September, 2014
perghh baik atenggg ni ye..well done.. ;)
yaya_flanella yaya_flanella 06 September, 2014
Baik sayang i dengar nasihat you! hehe
::EIDA:: ::EIDA:: 06 September, 2014
akak kann clash je semua jdk strangers kekekekkekeke

www.idabaharum.com
Dalia Dalia 06 September, 2014
kenangan pahit putus cinta tu sebenarnya akan jadi kenangan manis bila diingatkan semula... boleh tersenyum sorang2 dibuatnya...
Eraz Fadli Eraz Fadli 08 September, 2014
Aten, sangat positif.. Sama cm abe Eraz..:)
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Kita perempuan kena strong tau!
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Yepp just go with the flow~
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Amboi karaoke teruss hihi
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Cik irna tak baik berdendam. Hohoh
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Hahaha jom jon tiru mcm saya. Hihi
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Hahaha belah kan jgk quote tu :p
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Takde jodoh. Positive lah ^^
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
4 jeee. Abg lan tah2 lagi byk. Hahah
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Haah lain org lain pendapat ;)
Fatin Bella Fatin Bella 09 September, 2014
Hahaha. Lain org lain caranya. Takpe2. Hihi