Tradisi makin dilupakan..

Hai semuaaaaaa!

Semalammmm aku ke Taiping. Ada wedding cousin mama aku. Ape tah nama kampung tu. Tak ingt. Hahaha.

Ape yg menariknya smpai aku tulis dalam blog ni.

Dorang yang buat wedding ni gotong-royong masak sendiri! Wahhh hebatkannn. Zaman sekarang ni kan semua nak cater je. Senang.

Aku jadi mcm jakun sikit bila tgk periuk besar-besar dorang masak ramai. Jarang-jarang dah ada yg masak utk wedding anak dorang sendiri. Hurm.

Masak sendiri kan lebih terjamin kebersihannya. Aku kagum dengan kerjasama dorang. Meriah pun meriahh.

Naseb je aku orang jauh. Kalau rumah aku area situ, aku dah join dahh memasak. Ingat senang nak masak utk banyak2 orang? Respect!

Nnt aku kawen nak la masak sendiri. Hukhuk :3
Tradisi makin dilupakan..

3 comments.. read them below or add one

Cik Sue Cik Sue 25 August, 2014
kat kg kak sue n family still masih masak sendiri,org kaya je order catering hehehe pedalaman kot...murah masak sendiri,nanti kak sue kawin sila dtg tolong punggah kayu api ye hehehhe...
Fatin Bella Fatin Bella 25 August, 2014
Wahhh bestnyeee . Tak sabarrr nak tguu :D hikhij
Sha Sha 27 August, 2014
Baca entri ni, teringat dgn filem ahmad albab. satu kg nyanyi dlm filem tu, haha.. http://www.youtube.com/watch?v=9yUnXhnzivk