Alkisah Duit Raya


Hai awak awak awak! :)

Selamat hari raaaaaaaaaya! hihi

So, cemana raya korang? Best? Berat naik tak? Aku punye la takut nak timbang. Takut berat naik :3 hahahaha makan non stop wehhh. Gila betul. Nafsu makan membuak-buak tgk food raya.

Bayangkan hari ni 4 buah rumah aku beraya. Perut dah mcm ibu mengandung 1 bulan. Ehhh hhahaaha. Okayy tu bukan motif cerita aku utk entri kali ni. 

Hbs tu nak cerita pasal apa?

DUIT RAYA! 

Bila cerita pasal duit raya, budak2 laaaaaa yang paling gumbira. Mana taknya, duit raya wehh. Macam2 boleh guna duit raya tu. Paling kurang pun dapat 2 3 ringgit satu rumah. Jenis yg pesen suka berjalan rumah by rumah, seronok lah tidur dengan duit. Tu belum masuk yg parents bagi, pakcik makcik kakak abg bagi. Masyukkk. 

Well, zaman aku mengutip duit raya dah habis. Dah besarrrr. Umur pun 21 dahh. Walaupun sebenarnya aku masih lagi mengharapkan duit raya. Hahahaha. Yelaaaa, baru 21 tahun wehhh. Masih belajar. So, aku rasa aku layak dapat duit raya. Heee. Macam2 nak guna duit kalau masih belajar. Hee

Papepun, bila peg beraya, niat utk mengeratkan hubungan silaturrahim. Bukannya nak peg kutip duit raya. Heee. Orang bagi duit raya kt kita, Alhamdulillahhhhh syukurrr nikmatt. hihi.

Lagi satu, yg pesen datang beraya rumah orang tp dok tgk phone. Baik takya datang. hohoh. Datang rumah orang utk sembang-sembang bukan buat ngadap phone update itu ini. Tak manis lah awak. Bila datang rumah orang, simpan taw phone tu. Sembang2 ngn tuan rumah. Baru lah feel raya. Jangan jadi hamba gajet! Kuikui.

Akhir kata, Selamat Hari Raya. Peace no war yo! :)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12658783/?claim=npckacfyr8k">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 comments.. read them below or add one

Hafizah Alsa Hafizah Alsa 04 August, 2014
nak duit raya!! sy xdpt banyak duit raya, sebab dah besar..