terlepas sahur?


Haaaaaaaaaaaaa, ngaku cepat! sape yg penah tak bangun sahur? setiap tahun kt wall facebook and timeline twitter mesti ada yg complain tak bgn sahur.

Aku? Alhamdulillahhh. Tak pernah lagi tak bgn. Tak pernah missed lagi sahur. heee :)

Cemana aku boleh tak missed sahur? 

Firstttt, tdo awal! haaaaa, ni penting nihh. Dalam bulan puasa gini, plg lewat aku tdo pun kul 1. hee.

Second, set alarm sebanyak yg mungkin! haaa, kalau mcm aku, aku set alarm clock phone seawal 4.30 pagi. haa lepas tu, 4.45 aku set lagi. kul 5 aku set, kul 5.15 aku set. Pastu pasang alarm clock jgn la pasang lagu tidur. Pasang la lagu yg bising sket. Bila asyik bising je alarm clock korang mesti bangun punye lahh. Lagi satu, phone tu letak laaa jauh sket. Jangan la letak tepi korang, nnt confirm korang snooze je alarm tu, tak punn, matikan alarm. cano nak bgn kannn. 

Third, sebelum korang tidur, cakap dengan mata korang sendiri! ckp lah yg kita nak bgn sahur kul 5 contohnya. I know mcm a bit nonsense, but seriously berjaya taw! you guys should try!

Fourth, kalau semua atas tu tak berjaya buat korang bgn sahur, suruh laaaa roomates korang kejutkan! 

Fifth, haaaa, yg ada gelpreng boypreng tu, suruh la dorang cl kejutkan. awlololo so sweetttt gittueww.

Kalau takde boypreng gelpreng? mehh sini bgtau aku korang nak bgn kul berapa, aku boleh call kejutkan. hhaha. mcm aku buat kt AA. everyday kul 4.50 aku cl kejutkan dia bgn sahur. kuikui

Akhir kata, hendak seribu daya, taknak seribu dalih. Renung2kan dan selamat beramal! :)

0 comment... add one now