Pandang kiri kanan dulu boleh?

Cerita yang aku bakal cerita ni bukan pasal kereta dalam gambar tu taw. Gambar hanya hiasan semata-mata. hihi.

Tapi nak cerita pasal manusia2 yang bawak kereta nihh. Memang masalah aku dengan kereta tak pernah habis. hahaha

Gini cerita dia, ada satu hari tu, mcm biasa nak balik rumah, baru balik dari kedai. Ada lah satu manusia nih, dah lah dia parking kt jalan orang lalu lalang, lepas tu selamba dia je bukak pintu kereta tu luas2 tak pandang kiri kanan. Kebetulan time tu pulak kereta aku lalu situ, terus emergency break aku dibuatnya. Alahaiii naseb baik aku bawak slow. Kalau aku bawak laju, barai dah pintu kereta dia. Kang dah jadi satu hal.

Tak kisah lah kau nak cepat ke apa, tapi pandang2 lah dulu. Jangan dok selamba terus bukak pintu. Dah lah parking tempat salah. Alert la jgk dengan kereta yang lalu lalang. Hurm.

1 comment... add one now

✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 16 July, 2014
Selalu jadi kat ena. Geram kadang2.. Penah emergency break.. nasib baik x rosak apa2.. hurmmm