jaga anak-anak elok2!


ada baca tak artikel pasal budak perempuan jatuh dari tingkat 3? 

ni aku kopipes utk sape yg tak baca lagi.


KUALA LUMPUR: Seorang kanak-kanak perempuan maut selepas terjatuh dari Tingkat 3, di sebuah kompleks beli-belah di ibu negara, petang tadi.

Mangsa, Nurul Emielda Nadia Sallehuddin, 7, parah apabila bahagian belakang kepalanya pecah dalam kejadian jam 2 petang itu. 

Difahamkan, semasa kejadian, bapa mangsa dipercayai terlepas pandang dan mendapati anaknya sudah jatuh ke tingkat bawah. 

Mangsa dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya(PPUM) untuk bedah siasat.

sumber : berita harian online 

hurmm. kesian kannnn. kepada parents yang ada anak2 kecik tu. jgn la leka. dalam sekelip mata macam macam boleh jadi. hewhew. 

even kalau yg ada adik2 comel2 tu, abg2 ngn kakak2 jaga laaa leklok. take turn la bila shopping tu. bila ada bdk kecik ni, kita kena extra jaga dorg. lagi lagi tempat terbuka mcm ni. anything could happen. hurm

mcm aku, adik laki darjah 5, nakal nokharommm. dalam shopping mall, lari sana lari sini. aku lah yg jadi babysitter dia. nak kena bagi main game baru duduk diam2 ngn aku. kalau takkkkk, larik sana sini.

kalau korang peg shopping complex yg ada mainan arcade tu, bg je dorg main kt situ. mcm fmly aku, mak bapak aku peg shopping, aku lah jaga 2 org adik aku kt dlm arcade. join la sekali main dalam tu. hahaha.

jadikan cerita ni sebagai iktibar, pengajaran. jaga dorg elok2. yg ada adik2 kecik tu pun jaga leklokk okayy. 

salam hati-hati ye semua :)

1 comment... add one now