How To Train Your Dragon 2

 

one word : thorbaikkkkkk!

semalam aku berkesempatan tgk muvie ni kt KLCC. since khamis lepas smpai ke semalam, cinema penuh wehh. serious best cerita ni.

meh baca sinopsis cerita ni :

Melanjutkan cerita dari film How To Train Your Dragon kini hadir kembali ke episode ke 2. Sudah lima tahun sejak naga Hiccup dan Toothless berhasil bersatu dengan Viking di pulau Berk. Sementara Astrid, Snotlout dan sisanya dari geng penentang adanya ras naga tetap mengadakan perlawanan. Sifat kekanak kanakan Hiccup rupanya sudah menghilang, dan dia tumbuh menjadi dewasa. Astrid tumbuh menjadi wanita yang sangat cantik. Hiccup dan Toothless melakukan petualangan yang cukup menegangkan dimana mereka memasuki wilayah yang tak di gambarkan dalam peta. Rupanya tanpa mereka sadari telah menemukan gua es rahasia yang ternyata adalah rumah untuk ratusan naga liar dan DragonRide. Pada petualangan ini mereka tertangkap kemudian mereka di selamatkan oleh seorang wanita yang rupanya adalah ibunya Hiccup.

cerita ni sambungan dari how to train your dragon. kalau korang terus tgk yg ke- 2 punye mst tak paham punye cerita ni. so, sebelum nak tgk yg ke-2, tgk yg first punye dlu okayy? hehehe

dah tgk trailer? belum? meh tgk ni



ni kalau aku blk rumah, confirm adik aku ajak aku pergi tgk cerita ni. yelaaaa cerita kartun kann. tipulah bebudak tak suka. aku ni yg dah umur 20++ pun dok tgk kartun lagi. hahaha :p

papepunnnn, pergi lah tgk cerita ni. tak menyesal tgk. hee :)

1 comment... add one now

Liza Licha Liza Licha 11 June, 2014
jarang tengok kartun kat wayang.. hihi :)