Cadbury dan DNA babi?



BACA DAN FAHAMKAN DAN INGAT DALAM KEPALA OTAK 




Speechless aku baca wehh. Speechless!

aku ni kaki coklat. lagi lagi cadbury. tp bila dah jadi kes mcm ni? hancur punah harapan aku nak makan cadbury dah. dah lah dalam freezer tu ada 1 bar cadbury lagi bekalan aku utk study week. terpaksa lah buang. 

okay guysss, plssss no more cadbury lepas ni ye.

one thing yang aku pelik. cemana boleh ada logo HALAL tp ada DNA babi. korang tak pelik ke? hurm

its okayyy, tak mati punn kalau tak mkn cadbury kann. stay positive okayy. 

walaupun ada satu jenis yg takde DNA babi and kalau rasa was-was seeloknya tak payah makan lah. tak rugi pun kalau tak makan. banyak lagi coklat lain yg boleh dimakan. 

sebelum nak beli coklat tu, check betul2 keHALALan sesuatu produk. tak kira lah coklat atau bkn coklat.

korang boleh merujuk laman web Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) di http://fsq.moh.gov.my atau www.facebook.com/bkkmhq untuk sebarang soalan dan pertanyaan.

Sharing is Caring :*

0 comment... add one now