boyfriend aku?


A : Reen , awak takde boyfriend ke?
Me : takde boyfriend pun.
A : Tipu lah takde. Muka cenggini tipu lah takde boyfriend.
Me : muka cam reen ni kena ada boyfriend ke?
and bla bla bla bla


Soalan yang biasa aku terima dari kawan yg berlainan jantina ngn aku iaitu lelaki. hmmmmm

sebenarnya aku tak suka kalau sesape tanye aku pasal boyriend ke pe ni. rimassss. tak selesa. kalau nak berkawan tu boleh, tp jangan la tanya lelebihh. lagi lagi yang baru sgt kenal.

kenape? muka mcm aku ni mmg kena ada boyfriend eh? selalu jadi cenggini. haishh. mmg kekdg jeles tgk member yang ada bf nih. nmpk mcm sweet sgt belajar sesama makan sesama bagai. tp tu lah. pengalaman aku sebelum ni byk mengajar aku. well, walaupun tak byk mana experience aku sebenarnye. hihi. skrg ni aku lebih berhati-hati utk memilih utk buat kawan.

heartless? kau ni normal tak reen? kau lesbo eh? asal kau tak suka laki?

Heartless? yesss! bkn aku taknak bercinta. aku normal lagi eh. masih ada perasaan dekat namanya lelaki. haha. soalan2 korang ni kontroversi sgt. lek ah. bkn wajib ada bf. hahaha :p aku amek keputusan utk jadi heartless bkn sbb ape, aku taknak pisang berbuah dua kali. ecece. saket taw hati menangis. cuba kena time week exam. mau result hancusss. so, buat masa ni biarlah aku bercinta ngn diri sendiri. takpunn, ngn Qhaliff anak abg beben pipi londeh. tak punnn, ngn anak abg lan, Akiff. hihi. dedua comel lagi. umur pun tak sampai 5 tahun pun lagi. hahaha. kekdg rasa mcm nak ckp aku dah ada bf. tp nnt dia nak tgk gmba apa bagai. kantoi pulak. haha. sooo, ckp je lah takde n jawab je lah jawapan yg sama setiap kali org tnye. hohoh.yg berniat nak ngorat aku tu(kalau ada) simpan2lah niat anda. buang masa. cakap la sweet cemana pun kau, tak cair punye. rimas lagi ada lah. sorry to say.


okayyy, yg atas tu situasi yg pertama. ni yg kt bawah nak cerita situasi kedua.

B: wehh, kau ngn ***** ada pape eh?
Me : ehh, memandai kau. mana dga cerita?
B: ada la dari member2 lain. lagipunn rapat je aku tgk kau ngn dia.
Me : !@%$!@^%@$&^

haaaaa, ni lagi satu case. mmg asdfghjkl betul laaa. yg ***** tu laki la opkos. tu yg dorg sebok tnye aku ngn ***** ada pape ke. hmm bkn sorg, tp berlainan nama. haishh. kenape? aku, perempuan takley kawan rapat ngn laki? asal aku rapat ngn laki je, mst ada org ckp dia tu bf aku. padahal ktorg member je. hmm. kenapee eh org suka buat assumption sendiri? kenapa tak jumpa aku tanya terus? kenapa mst cakap belakang? kenapa mst percaya cakap orang lain? case kedua ni dari dlu lagi selalu jadi kt aku. aku rasa aku ni dah dicop playgirl sbb rapat ngn byk laki. padahal mmber je. kenapa rapat ngn laki? sbb aku lagi selesa berkawan ngn laki. yg sekepala ngn aku lagi la best. hahaha. kawan jgk ngn perempuan. gila kau tak kwn yg perempuan, tp kwn biasa2 lah. hihi. tp member cls perempuan masa matrik sgt awesome. sume masuk air punye org. haha. rindu gila dorg. hmmm. 

so, puhleaseee. jgn nak tuduh, buat cerita yg bukan2 psl aku. kalau nak tawu pape, boleh je IM, txt, cl, whatsapp,line aku. tp kalau nak tnye soalan bangang tak masuk akal, mmg aku tak reply. 

belajar bagi habis dlu la. bg parents bangga dlu. ni duet pun pinjam MARA lagi, mnx mak lagi. haishh. aku selesa single gini. boleh kawan dengan sumorang. takde lah org jeles ke pe. seriously tak ready nak in a relationship lagi. kemon lah. ubah sket mind korg tu. asal rapat je ngn laki ckp bf bagai. puhleaseeee jgn jadi budak2. fikiran tu bg matang sket. umur masing2 dah ckup besar kot. smpai nak putuskan friendship tu aku rasa tak perlu kot. nnt kau yg menderita. bkn aku. think wisely.

sebenarnye dah lama nak cerita psl ni. tp busy kononnye lah. hahaha.

p/s : maaf andai ada yg terasa. bukan sengaja. sekadar luahan hati seorang perempuan bernama fatin fuentebella. reen n fatin tu org yg sama lah eh. hee :)

peace no war yo! ;)
boyfriend aku?

0 comment... add one now