holidei2 :D

Assalamualaikumm semua :D
whoaa , dah lame aku tak tulis kt sini . HAHA 
6hari6mlm :P

nieh nak cerita laaa sepanjang ketiadaan aku di facebook n blog :D
ecehh , 
aku bukan mghilang saje2 je . 
aku blk kg lah . 
kt perlis wooo .
kalau bley nak jauh ag kan :')

okeyy cerita bermulaaa.......

HARI 1 . 

seawal pukul 6 pagi aku dah bgn mndi sume siap n tlg mama kemas brg n masak ape yg patot . naa , mood happy mst lah ade kan . HAHA . nak travel jauh . boleh tdo dlm kete :P sblm btolak tu , sempat online lagi tuh . HAHA . facebook mne bley tinggal weyhh . HAHA

dlm kul 7.30 ktorg gerak from rumah , kne la btolak awal en . jauh kot . beratus ratus kilometer (:
HAHA . masok je dlm keteee , ape lagii . 
tdo laaaa . HAHA . ngntok tak hbs ag . tdooo smpai lah daddy benti kt mane tah . benti mkn . HAHA . kira bfst lah tu . then tak tdo dah lps tuu . smpai lah ke penang . around 11 . nak peg uma cousin tp sume takde -.- last2 , teros peg perlis lah . smpai kul 2.30 . 
turun2 je kete....
mak aiiii . takley panas lagi kan perlis nie . bahang panas terasa gilaaaa . 
dah elok2 aku ddk dlm aircond kt dlm kete tu , turun je jejakkan kaki kt tanah perlis , dammnn , berpeluh sudaaah . gilaaa panas kt sane :P HAHA . tp nak buat cmne kan . kg kt situ . panas cmne pon sanggup aku redah :P
hari pertama tak kua mne2 pon . HAHA penat lah . tdo lah mlm tu . naaaa,  aku tdo mlm tu berteman kan nyamukkk . adehh . blkg rumah hutan , mmg terbaekk lah aku jadi mangsa gigitan nyamuk . adehh . twu lah darah aku mahal . HAHA 

HARI KE- 2

bgn pagii aku complain kt bpk aku , nyamuk cium aku . rindu kt aku kot .  HAAHA . ttbe adek aku menyemak , nieh la kalau dah terlebih bandar -.- err . sebok je . HAHA . 
ouh yeaa , kalau korang nak twu , setiap hari kt kg nieh , ade kenduri wehh . HAHA . aku takde baju kurung kot nak pkai . 
sooo , dgn muke taktwu malu aku peg kenduri ngn seluar jeans n blouse :P mwahahaha . bkn selalu babe buat cmtu :P
hari ke2 nieh ktorg peg mkn kenduri n peg rumah cousin nenek aku tuh . adehh . panas gilaaaaaa kt perlis . bpeluh2 aku . aku mndi 4 kali sehari weh . HAHA
cam biaseee mlm tuh , aku msj tessa jap set mase n ktne . then tdo dlm kelambu . adehhh . nyamuk nieh mmg syg kt aku doeee . lagi byk dy ggd aku . naseb lah kau nyamuk dpt rase darah org bndar :P HAHA . 


HARI KE  3

bangun pagiiii cam biase complain kne cium ngn nyamuk ag . haish . saje je kan kau nyamuk :P HAHA . ouh yaaa , pagi2 kt perlis nieh tersangatlah sejuk . mybe kwsn kg nenek aku nieh tinggi . so , sejuk dy cam pasang aircond . dorg tdo lagi . haa , keje tetap aku ble bgn pagi ialah bagi itik2 kesayangan nenek aku minom air . omaigod , itik2  tu sgt comelll . aku maen kejar2 ngn itik2 tu . HAHA . takde keje en :P layannn je la . then siap2 peg beli bfst ngn ayah . naaaa , nasi lemak satu bungkus 60sen :P HAHA . tp yelaaaa , kecik nak mampos :P tak ckup lah 2 bungkus wehh . HAHA then mndi2 sume . kul 10 gerak kangar . nak jmpe tessa nieh . mcm2 perasaan ade wehhh . yelaaa . kenal kt blog , facebook , phone je pon . tak pena jmpe pon . nieh first time lah . HAHA . 
jmpe kt thestore . alahaai , tak byk kedai bkak ag -.- 
naaa , tessa lmbt dtg 5mins HAHA . then ble dah smpai tuh , bkn nak tego aku dlu , aku yg tego . HAHA naseb aku peramah :') ecehh HAHA 
then ktorg bla la meronda ronda kt kangar tuh . ouh tessa nieh comel org nye . pendek sket from aku HAHA . opss ! jgn mara ye cik tessa :P 
memandangkan perlis tu panass , aku pon pkai lah sesempoi yg mungkin :P eeee , tak kuase aku nak melaram time panas2 cmtu . aku tabik r orang2 kt perlis , tahan panas . siap tga panas2 tu , bley ag men basikal -.-
gilaaaaaa btol :') HAHA
thenn , tessa g bwk jmpe kwn dorang . ouh lelaki . okeyy mule dah segan . ingt ade lah kwn pompuan sket . takde pon . aku ngn tessa je . yg len tu , izat n hafiz . then ktorg gerak g medan . tessa tak bfst ag . naaa , last2 minom air je . ouh yaa , minum pagi saya ditaja okeh encik izat yg sgt slumber orgnye . HAHA . lps dah minom tuu , sorg lagi kwn tessa smpai . syafiq . naaa , bodyguard aku haritu ade 3 org HAHA . sume nye berbadan sasa :') HAHA . 
thenn , peg la kt tmpt karok , ingt nak karok lah , menunjukkan bakat semulajadi aku yg reti nyanyi nieh , tp tak kesampaian coz tak bkak ag . ape laaa -.- mengong :P
thenn , peg la kfc pulak . adehh . mcd takde laaa kt sini T.T. rindu kt mcd kot :P
okeyhh . kfc nie encik hafiz pulak yg blnje . wuhuuu . baguslah dorg nieh . baru jee kenal , dah blnje aku :') terharu dpt kwn cmnie :D hehe . 
tessa , izat , hafiz - jgn kembang sgt lah ye aku puji korang nieh :P
HAHA . 
okeyy then around 1.30 kot , aku blk lah rumah . alahaaiii , sekejap je . tapi best lah . dpt 3 mmber baru :D
jengjengjeng . tak sangka . HAHA
aku keluar haritu , satu sen pon tak kua :')
terharu :D
thenn cam biasee , blk rumah , tolong mama masak , makan , mndi , pastu , lepak kt gerai maklong . naaa , ade mee kariiii . aku sukaaaaa :D 
HAHA
selain tuu , ade laksa , ABC n keau tiau :)
yum2 . sedapp ! :P
HAHA freee weh . yelaaaa kata mak long sendiri :P
HAHA adek2 aku pon sume melantak :D hHAHA
thenn , mlm kotorg lepak2 kt rumah je . n tdo awal . aktiviti aku pada waktu mlm ialah text dgn orang2 . HAHA . 
nak stdy , bku takde :P ecehh . HAHA


HARI KE 4 


ouhhh hari ke 4 . nyamuk tak ggd dah akuu ... yelaaaa . aku pakai baju lengan pnjg n selimut . HAHA . pndai kan aku :P 
hari ke 4 ktorg peg wang kelian . ohoi . berpusing pusing jalan . HAHA . then peg la thailand sekejap . adehh . panas gilaaaa -.-
errr , jeles gilaa tgk minah2 saleh yg pkai seluar pendek je . HAHA . ape lah kau fatin . itu pon nak jeles ke . hHAHA . mengong sudaa :P  tgk lah barang2 kt sebelah thailand . tak best pon -.-
last2 , peg padang besarrr . ouh yea . iloikeee :')
baru jeee smpai , aku dah rembat 1 cardigan . HAHA . naseb lah . duet akuu . suke hati aku lah nak beli apeee :P adek aku yg kecik beli mainan . asek2 mainan -.-
yg farriz beli beg deuter dy . HAHA . then mama beli beras pulut . beli kacang lah , err . tak suke . HAHA . 
 theen blk tuh , ape lagiii . mandi lah . panas kot :P
then cam biasee , aku peg lepak gerai maklong aku . mkn mee kari . feveret aku wehh :D HAHA ade laaa tlg sket (: heee . yg lbey tu mkn jeee . 
mlm cam biaseee . text ngn orang2 then tdo . alahai , nyamuk2 (:


HARI KE 5


haaa , nyamuk ade la jgk cium aku -.- HAHA bak kata adek aku , 
BALIK KG DGN HARAPAN , 
PULANG DGN PARUTAN -.-
HAHA sumpah kelakaaaaaaa :P
hari ke 5 ialah aktiviti bebas . sooo , aku decide peg kedai potong rambut . rambut dah pnjg . tak ske -.- menyusahkan aku je . HAHA . aku suke rambut baru aku . peg ngn nani , couz aku . dy form3 tp lagi besar dari aku . adehh . naseb lah aku kecik -.- then tlg mak long jual2 n smbil mkn :P 
HAHA . mlm tu peg jenjalan tgk laut n mkn char keau tiau n burger . whoaaa , sumpah terlebih mkn aku hari tu . -.-
blk solat n txt2 smpai ttdo :P 
HAHA
ouh yea , last aku tdo dlm kelambu HAHA . naseb lah aku tak reti pasang kelambu nieh -.-


HARI KE 6 


ouh yea , dah nak blk KL . yeayyeay :D hehe . byebye panas , hyehye sejuk :D bgn pagi , mandi air sejuk n peg beli bfst . ouh ya , tlg mama n ayah masok kan barang dlm kete . last day bfst ngn nenek aku :')
nenek aku dah tua tapi takde uban weiii . gila terbaek . HAHA .
then around 9 ktorg pon btolak blk KL . yaww , aku ddk blkg sekalii . gtaw tessa , izat , adam , aimran aizat yg aku dah blk KL . wuhuuu . rinduu weh katil aku :')
then benti jap kt tapah lunch n teros smpai KL teros kul 4 . whoaaa , penat duduk dlm kereta lah . adehhh , then tolong mama kemas barang sume2 . alahai , anak sulung kan :') perempuan sorang pulak tu :') 
thenn petang tu teros onlineee :D 
whoaa , rindu blog wehh :P HAHA
pastuu , mlm tu pon online lagi :P 
rindu kt facebook pulak :P
mwahaha sume aku rindu :')


CONCLUSION 


1 . mood tersangat lah happy :D
2 . dapat kawan baru . 3 lagi tu . hehe . 
3 . hilang rindu kt nenek n maklong paklong . 
4 . dapat mkn mee kari byk2 :D
5 . sdeyh tak dpt mkn mcd T.T 
6 . goyang kaki smbil texting dgn yg tersayang . 
7 . berat badan aku naek 1.5kg -.-
8 . dpt jenjalan 1 perlis . 
9 . jmpe kwn2 kt kg nieh :D
10 . merayau 1 kampung . HAHA


nieh ade lah beberapa gmbar nak kongsi ngn korang (:



selama 5 hari aku takdee , nieh la hasilnye . aku tak hot mcm kau :')


nieh bersama adek aku yg last . fahmi name dy (:


err , nie namenye takde keje -.-


comel kann adek saya :D mls nak rotate :P


dlm kereta nak peg padang besar ^_^


nieh laa gambar siblings aku :D


ouh yea , aku suka gambar nie :D


err . taktwu nak ckp ape :') hehe . 

p/s - gambar2 yg kt atas tu mase hari ke 4 . mood aku nak amek gmbar dah dtg . tu yg stok tdg same je . HAHA hari laen tak . taktwu kenapa -.- errr . 


huishh . daripada mlm tadi aku menaip , harinie baru siap weh . pelbagai gangguan weh . HAHA . chatting lah . IM lah . IM tak blmbak pulak kan . 

perkara2 yg harus dilakukan selepas nie . 
- JOGGING :D (gmok suda :P)
- stdy wehh . form6 bhai :')
-tngu rayuan matriks (:
- kurangkan mkn wehh . 
- peg library :D
- tgk tv 
- dga lagu 
- sembang2 .
- hangout ngn mmber :D

HAHA sudahhh fatin , kau dah mule mengarut -.-

finallyy , siap je entry kali nieh . 
jg lpe like n comment2 yea :D
tu pon kalau rajen lah ^_^

takecare semua . 
.hugs.






{ 8 comments.. read them below or add one }

mas nurul najihah mas nurul najihah 03 June, 2011
wahh seronok nye berjalan!:)
Freaky Freaky 03 June, 2011
amboi bestnye holiday. sampai ke siam tu
fatin fuentebella fatin fuentebella 03 June, 2011
HAHA tersangatlah best :D
mohammad fadzlin salleh mohammad fadzlin salleh 03 June, 2011
wah...terbaik.....alangkah seronok dan bahagianya saya andai sy mempunyai kampung cm awak kn......ermmmm....=(...btw...nice story....=)
sergeant keroro sergeant keroro 03 June, 2011
best betol. haha :P

rayuan dah keluar kan?
fatin fuentebella fatin fuentebella 03 June, 2011
fadzlin - kawen ngn pompuan yg ade kg . nnt boleh lah peg :D
fatin fuentebella fatin fuentebella 03 June, 2011
keroro - blm lah . esok (: