happy mother's day !

Assalamualaikum dan salam pagi , selamat sejahtera , salam 1 malaysia .
huh ! 
segale salam la aku nak ckp .
HAHA
okayyy , entry kali nie aku nak ckp pasal mama , ibu , umi , bonda , emak . 

sape dorang nie kepada kita?
dorang nie lah yg telah dah bersusah payah memgandungkan kte selama 9 bln , bersusah payah melahirkan kte , dah menggunakan segale tenaga utk membesarkan kte , daripada memberikan kte susu ibu , mandikan kte , pkaikan baju utk kte , pujuk kte ble waktu merajuk ble ape yg kte nak tak dpt . pengorbanan para ibu nie aku kagum . berat gila tanngungjawab dorang tp dorang takde mengeluh pon . dorang tetap tersenyum melayan kerenah kte yang pelbagai . bkn setahun dorang jage kte , daripada kanak2 , remaja , dewasa , hinggalah ade yg dah berkahwin pon kan ?? 

okayy aku anak sulung dalam family aku , dan aku lah satu2 nye puteri dlm kalangan adek beradik aku . so , aku nieh jns yang mnje sket? eh , sket ke?
50-50 lah :D HAHA
rmai yang ckp cmtu , tp nak buat cmne kan . memandangkan aku dah berumur 18 thn n dah nak melangkah ke alam universiti nie , aku akan cbe buang sket2 perangai manje aku n be more mature . yeah support me ! :D
taaappppiiiii...
aku lagi rapat ngn bapak aku daripada mama aku..
nak twu kenapa??
sebaaaabbbb mama saya garang lah . HAHA
tu lah sbbnye . 
tegas lagi tu . adeh .
tapi....kalau bpk saya? 
bapak saya cool je . tu yg best tu :D

tapi kan hari nie hari ibu , so ,  aku nak cte serba sedikit ciri2 mama aku . aku pnggl mak aku MAMA.
mama aku nie dari kalangan yang biase2 . lahir di Penang pada 15 september  1965 . so , teka la umur dy ea . takmo gtw . korang pndai math kan kan kan? :D
hehe . dy ddk kt penang tak lame lah . then pindah kt Sentul kt KL . lame jgk . mama aku skola area2 tu lah . sekolsh st. john , sekolah perempuan ape tah . HAHA . mama aku nie anak bongsu dlm fmly dy lepas pak lomg , pak ngah , mak lang :') hehe . so , dy rapat ngn nenek aku la . aku pnggil nenek aku tok . kalau kotang nak twu , aku tinggal depan je rumah nenek aku nieh . rumah saling mengadap . so , dikire kg la kan ? HAHA 
hari2 aku blk kg kot :D mwahaha . seyes tak tipu :')
mama aku nie takde tinggi mne . tinggi sket daripada aku je . kulit dy cerah . mama nie rajen kerja nak bantu ringankan beban ayah aku nak jage ktorg . 
mama aku kerja sebagai akauntan . kt KL . ala , bangunan Exxonmobil dpn KLCC . mama aku nie sanggup tak nak naek pangkat coz nak spend lebih ngn fmly aku , yelaaa kalau dah naek pangkat mst kene blk keje lmbt kan? mcm dlm tv tuuu . mama aku taknak . takde life . pegi keje dah kul 6.15 , sume adek2 aku pon tak bgn ag . so , ley jmpe time ptg smpai ke mlm . kalau dah nek pngkt cmne? agak2 time ktorg tdo bru blk kot . tu yg mama taknak tu . gaji takpe tak naek asalkan dpt spend time ngn ktorng . 
TERHARU :')

mama aku nieh tak kuat mkn sgt . mcm aku lah . HAHA . nak jgk kan . mak borek anak rintik :D
ngee ..
kalau dy ade bwk blk pape , cth - food , cerita ceramah , bku , ke ape2 je laa , mst dy share ngn aku n fmly aku , yelaaa syg kan kt fmly nie :)
tu yg best2 . cerita2 yg dy bwk blk sume best2 :D
heee . 
mama aku nie tak berapa pndai masak cam chef2 kt luar tu kan . biase2 je . taaapiiii sedap twu :P HAHA 
seyes lah aku ckp . tak caye jumm rase masakan mama aku :D hhehe . mama aku nie pon ade jgk ajar aku masak n now aku dah pndai masak ! mama aku ckp senang nnt ble dah peg U , takde lah asek nak beli je ;) hehe
ktorg nie jns yg sederhana je ^_^

aku nie pon bakal mnjadi mama jgk . yelaa .. sape yg taknak kawen kan , sape yg taknak anak kan . tipu lah kalau ade yg taknak tu =.= HAHA
Insyaallah 5 thn lagi . tp calon takde lah =.= 
single ag nieh . 
blaja dlu (: hehe

okayy aku taktwu dah nak crite ape.

pape pon , 

HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL MUM IN THIS WORLD ^_^

to my mum , FADZILAH BT SAAD , 

ILOVEYOUSOFUCKINGDAMNMUCH :')

thanks jaga kakak yg byk kerenah nie . 
im sooooo soory kalau ade buat mama kecik hati , menanges , mara ke . kakak tak sengaje . kakak bkn anak yg perfect :')
hope mama pnjg umo n mura rezeki . 
takecare mum . 
 mmmmuuuuaaaahhh ! :*
thousands hug from me ;) 

your beloved n the only one daughter :')
- nur fatin azrin bt shahidan -

time aku tulis nie kul 5.30 pagi . hehe . gile takley tdo =.= excited hari mama kot :P  dah dah aku taktwu nak cte pape ;) hee
takecare jgk bloggers ^_^ 
salam :D solat subuh jumm ~
mmuaah ! ;)



happy mother's day !

{ 16 comments.. read them below or add one }

nub nub 08 May, 2011
selamat hari ibu buat ibu2
Scya Lollita Scya Lollita 09 May, 2011
BARU sehari lewat wish kat sini , selamat hari emak :D
fatin fuentebella fatin fuentebella 09 May, 2011
hee . selamat hari mama :D
apik pehe apik pehe 10 May, 2011
makkkk...eh makcik..hehehe..silap2
fatin fuentebella fatin fuentebella 10 May, 2011
HAHA cmne ley tsilap tu? :P
puteraduyong puteraduyong 10 May, 2011
ibu tetap segalanya....
fatin fuentebella fatin fuentebella 10 May, 2011
betul tu puteraduyong :')
Tao | Slayerz Tao | Slayerz 11 May, 2011
tao suke gan post nieh...huhu =)
Aku Si Lebah Aku Si Lebah 11 May, 2011
like :D Shamat Ari Ibu :)
fatien ! fatien ! 11 May, 2011
selamat hari ibu juga diucapkan..
fatin fuentebella fatin fuentebella 11 May, 2011
fatien ! selamat hari ibu juga ^^
Elie Lily Elie Lily 12 May, 2011
selamat hari ibu untuk ibu fatien! :)