A DAY WITH FAUZIAH AHMAD DAUD a.k.a. KAK OGY

Assalamualaikum , selamat sejahtera , selamat pagi , selamat 1 malaysia :D

okayy , aku nak bgtw nie . aku rindu kt blog nie selama dy under construction . n memandangkan takley update en , so aku pon BW je la . yg tu je mampu :P 
HAHA . okayy wht . pelbagai jenis bolg aku jmpe . comel2 je . tp blog aku ?
simple suda . sebenarnye tak reti edit blog2 nie . background aku nie pon azim nick yang tolong buatkan utk aku :')
terharu . hehehe . 

haaaa , bce tak title post aku kali nie? whoaa , gempak tak ? gempak tak?
sebenarnya aku mmg nak sgt jumpa dia nie. 
yelaaa . kalau mak aku dah minat , aku mst minat sekali la kan . 
mak aku suka tgk cerita2 dy nieh . cerita dulu2 . tp best . dy comel . n serious aku ckp , muka mak aku ade iras2 dy kak ogy nie :')
tu tak penting lah . yg penting aku dah dpt jmpe ngn antara org yg terpengaruh kt industri seni . i was really excited :D
sape yg tak excited ble dpt jmpe org yg kita minat kan kan kan ?
heheh . 

Alkisah bermula pada pagi hari khamis 12mei 2011 . seperti biase aku bgn kul 6.30 solat sume segale , hantar adek aku peg skola . yelaa . bgn lmbat pastu siap mcm perempuan padahal lelaki . then aku lah yg kne hantar dy . itulah rutin harian aku yg aku tak pernah lah tak buat . HHAHA .
then tok panggil suro beli bfst . dah bg segale dume kt tok , aku blk la . cam biase lah online :D HAHA
takde sape kt rumah kan . aku boleh online dgn aman nye :D HAHA

dlm kul 9 tu , aku bersiap2 lah . men amek je bju ape yg aku nak pkai HAHA . 
then pkai tdg segale . 
vrooom vroooom kt rumah najwa . amek dia . kesian takde transport . huh . naseb bek tak sesat . gila pendalaman rumah dia =.= HAHA
then gerak mines dlu la . aku nak beli seluar yg aku nak tp tak jmpe T.T
kasihan sungguh . HAHA
then , jenjalan kt situ . 
pastu tak lama tu , bf si najwa nie dtg . date buat kali terakhir :')
najwa nie nak peg kedah dah . smbg blaja . hee . aku je jenjalan sorang2 . nak ajak azim tapi azim jauh pulak . adehh . 
then dlm kul 11.30 cmtu , ktorg gerak peg Dwsa Water Park . heee . admin tu ckp tunggu kt situ . so , okayy lah sbb aku twu tmpt tu . selalu pegi :D
n bf si najwa tu sesat pulak . terlajak dah . adeh . aku kesian kt najwa je . 
nak twu kenapa kne tngu kt theme park tu?
sbb aku taktwu camne nak peg the curve . HAHA . 
yelaaa . tak pena pegi sane :P mwahaha . 
yelaaa . 5 bulan cuti lepas SPM , keje aku dok rumah je la . kata jadi maid :P 
HHAHA . pelbagai food dah aku reti masak . jengjengjeng .  :')
okeh . dlm kul 12.30 tu ktorg gerak lah peg the curve . tapi sebelum tu , ktorg pegi UIA dlu . amek cik epal . dy la yg interview kak ogy . okeh , nak gtw la kt korang . cik epal nie blogger yg paling femes lah . followers dy dah 15636 . yg nie follower setakat nie lah . org yg tgk blog dy nie hari2 around 5k . fuhh . gempak gilaa kan ? nnt aku tunjuk gambar cik epal nie . korang pon boleh follow dy (:
hehe . tlg promote sekali . heee . 
then dah amek cik epal , peg la the curve . okayy aku mmg sesat kalau peg sane . HHAHA
blur kot jalan2 kt damansara nie :P HAHA .
then dah smpai tu , crik parking . mak aii , nak crik parking lagi satu keje . bkn men susah lagi =.=
naseb ade . HAHA . then pegi lah kt BUBBA GUMPS RESTAURANTS. okeh , first time dtg situ . sejuk kot . HAHA then elok je ktorg dtg , kak ogy pon dtg . yeah , dy memang seorang yg sgt disiplin . 


then , sume practise check sound system , pencahayaan n  strt la cik epal meng interview kak ogy . kt BUBBA GUMPS tu ktorg order air je sbb shoot kt situ tak lama pon . about one hour :') air dy pon harga belas2 ringgit jgk la ^^
hehe . 


then , admin vlog tu shoot ktorg . just ckp pasal blog . tak byk la . okayy sumpah aku cuak time tu:') hehe


then amek gmba semua segale , ktorg gerak la peg restoran BUMBU DESA . restoran indonesia . nie fav restoran kak ogy tu , kira ktorg lunch kt situ la :D 
ouh yeah , aku ngn najwa order set C . set C nie dy ade ayam bakar , sambal belacan , nasi , sayur timun n salad , tauhu goreng n kuah ape tah lagi satu . air pulak air cincau ^_^ ouh yeah set aku nie rm 22.90 (:
tapi sedap la . then ktorang borak2 pasal industri seni nie . pasal AF la . mahamerong la , _ _ _ dalam botol la n byk lagi . pengurus kak ogy said that cerita _ _ _ dalam botol tu best . HAHA . dy suro ktorg tgk :D HAHA tp tgk la cmne en . mmg aku tabik kt kak ogy nie but ble aktorg mkn2 tu , dy buat something yg membuatkan aku tak berapa nak admire dy . nak twu ? haaaa . sumpah aku terkejut -.-' tapi aku takley ckp kt sini coz dy ckp dy ade nak bace blog aku . nak twu PM me :/ ecehh . HAHA . seyes la terkejot . 


then around 7.30 ktorg gerak blk lah . salam2 sume , amek gambar segale . 
then gerak parking bayar parking sume then blk lah . guess wht? JAM gilaaaa 
-.-'
aku sampai rumah kul 9.30 . tak pena pena aku blk lambat cmnie . huh . takpe la . pengalaman . ecehh pengalaman konon . HAHA . susa jgk nak ingt jalan kt damansara nie =.= adeh..berbelit2 . then mandi semu segale , TIDUR lah . penat dah badan . HAHA . 


conclusion of the day - 
1 . aku dpt jmpe kak ogy . org yg aku admire gilaa
2 . dpt jmpe admin vlog n the crew . dorang mmg sporting gilaa (:
3 . bf najwa tak dpt join n najwa sdey gila . 
(adeh , susa jgk ade bf nie -.-)
4 . first time blk lambt cmnie =.=
5 . aku happyy gilaaaaa :D
6 . miss someone :')


nie aku ade letak la bebrapa gambar utk korang cuci mata ^_^



ouh ya , gambar time ktorg dah nak blk . gambar nak msok dalam fanpage 1tube (:


nie gambar aku kt BUMBU DESA . baru lepas mkn ;D hehe


okayy nie gambar aku ngn kak ogy . terharu dpt jmpe dy ^_^



nie kt BUBBA GUMPS . lawa kor dorang pnye view . ouh ya , aku taktwu kenapa muka aku cmtu -.-' HAHA


okehh . time nie dah nak blk . HAHA . penat jalan weh . winkwink ^^


okeh , nie aku , njwa n cik epal . ala , blogger terkenal tu . excited dpt jmpe dy :D


berakhir sudah la kisah aku pada hari khamis hari tu . mmg enjoy la time tu . 
okayy gtg , nak jogging . sehatkan badan weh . asek kumpul lemak je . HAHA . exercise sket . asek nak berblog je . HAHA . bagi stamina tu ade . 
jengjengjeng . 
kbai . 
love ya !
takecare sume ! :D
Assalamualaikum ^_^





{ 18 comments.. read them below or add one }

no_answer no_answer 14 May, 2011
tangan dye same je .
hahaha
fatin fuentebella fatin fuentebella 14 May, 2011
HAHA twu takpe . TERsama pulak :P ade chemistry . HAHA
Mr.SteAltH Mr.SteAltH 14 May, 2011
pergh. join event kak ogy. best2.
fatin fuentebella fatin fuentebella 14 May, 2011
twu takpe . best gilaa :D
Daniela Daniela 14 May, 2011
waaa....teringin betoi nk jmpa kak ogy....
fatin fuentebella fatin fuentebella 14 May, 2011
kan kan ? akhirnye fatin dpt jmpe dy . terharu :')
fatin fuentebella fatin fuentebella 14 May, 2011
aishah - jgn jeles :') hehe .
'yAnA' Cute 'yAnA' Cute 15 May, 2011
waaa...bestnyer dpt jmpa kak ogy n cik epal..~~
yana sndri blom jmpa dorg ag tau..haha..
bertuah fatin dpt jmpa dorg face to face...

keep it up girl =D
fatin fuentebella fatin fuentebella 15 May, 2011
huh . yana , sgt bertuah :') hehe
k e y r i k e y r i 15 May, 2011
waaaaaaaa.. jeles3! =.=
fatin fuentebella fatin fuentebella 15 May, 2011
keyri - takpe2 . nnt kte jmpe dy :D hehe
mad khaz mad khaz 17 May, 2011
untunglah~ hehe

dah ada lesen kete ke? jeles :P
fatin fuentebella fatin fuentebella 17 May, 2011
sangat untung :D
umur dah 18 , haruslah ade lesen . hehe .
g buat lesen cepattt :')
deelahpanaz.blogspot.com deelahpanaz.blogspot.com 10 December, 2011
Wow...ape yang kak ogy buat till u alls terkejut tu PM lah...he hehe;)