uncle oh uncle

hmm ,
aku de kenal uncle nie , mase tga blaja kete nie lah . tapi aku tataw lah nama uncle nie pae . haha . umo dy around 65 yrs . uncle nie bkn ape . aku suka lah dy nie walaupun fami ckp dy nie gatal , aku tgk oke je . sengal tol . haha . bkn nak ckp pe r . uncle nie sporting r . ade je bnde nak ckp ngn aku . uncle nie kalau time aku bwk kete , ble aku mati enjin , dy tak mara pon . dy ingt kan aku berulang ulang kali . whoa , aku nek kereta ng dy tak pena rase tension cam mkcik tu ajar . haha . makcik tu oke sbnrnye . cume dy ske mara2 . ble borak2 ng dy, oke la tu . hahaha . uncle nie mcm2 dy cerita kt aku . pasal dy hidup mase susah dulu . hahha . aku pon dengar je la . best jugak da cerita org tua nie . haha . dy ckp dy pandai masak . ckp je ape aku nak mkn , dy bole buat , tomyam , asam pedas , masak lemah segale . ouh ya , uncle nie pandai mathematics . dy selalu ajar anak dy math . hmm , oke la . dy ckp math nie , bkn sesuatu yg mati . kalau kte buat jalan kira yg 1 nie tak dpt , ade byk lagi jalan kira yg boleh buat . kalau mcm doktor , keje dy sesuatu yg mati . contohnye , kalau saket nie , ubat dy yg nie je . dah takley gne ubat laen . kalau demam , kne mkn panadol . dah mmg tersurat . kena hafal setiap penyakit , ubat dy yg mne . hmm . sape yg rajen mnghafal , boleh la jadi doktor (: selama aku blaja kete nie , dah 3 kali uncle tu ajar aku . ble dy ajar aku , dy ingtkan aku segale , aku dah mati enjin . dy suro maen ngn gear segale n now aku dah tak kekok naek kete manual nie .


Keterujaan mmbwk kete aku dah dpt rasai . 3pointer and side parking aku dah pandai . alhmdulillah . cuma nek bukit tu , aku risau kalau tayar tu tak masuk dalam petak kuning tu . huhu . ouh ya , aku dah blaja kete nie 9 jam . byk tu . now aku de 7 jam lagi before test JPJ . haha . ejat , kawan baru babe . haha . kau lambat lagi lah . haha . aku dpt lesen dlu =D hahaha . ouh ya , tp sdey gak tak jmpe kau en , jmpe mase kpp n test undang2 je . naseb2 . haha . ouh ya , mase test nnt aku bakal brjumpe ngn rohem . nie pon kwn baru aku gak . dy hot doe . tapi aku kesian gak kt dy nie . kesian kenape aku takley cte .  tapi dy test moto kt situ bkn kete . hoho . takpe lah . jmpe kt sane ye nnt (: ejat n rohem , tak sngke doe boleh knl korg :)

ouh , kul 3 smpai 5 nnt aku de blaja kete . tak salah mkcik tu yg ajar aku . haha . oke la . mkcik pon mkcik lah . ble nak blnje saya air lagi ? haha . smart gak la mkcik nie . sempat ag ajak aku minom . haha . tapi arinie maulidur rasul , ade gak ke ? hmm . cne eh ? nak cll ke ha . abes r krdt aku . hhhaha .

oke la . ckup2 . mls nak tulis pnjg2 ag . =D


iloveyou lah uncle n mkcik kete =D haha !


mood - mee kari saya (:

0 comment... add one now