lesen kereta dlm genggaman !


naik bukit (:


side parking (:


3 pointer (:



assalamualaikum n good morning to everyone yang baca (:

ha , da tgk dah gambar kt atas tu ? pagi nie aku nak kongsi sket la pengalaman aku buat test JPJ nie . pagi2  6.15 mama dah kejut kan aku n ketuk pintu aku  . 'kakak , bangun la . nak g test kan . nah , duet blnje (: gdluck ye . aku amek duet n sambung baring jap . haha . set alarm clock kul 6.45 . tp 30 mins bgn awal . gara2 mama la nie . takpe la ma . heee . lps 5mins baring , aku bgn dok kt dpn tu . hmm , adek2 aku sume tak bgn ag . last2 , aku mandi dlu . haha . then , siap segale . tepat kul 7.30 lps ayah hantar adek2 aku , dy amek aku hantar kt skola memnadu tu . aku g anjung tu dlu . beli air . bfst aku pagi tu hnye lah roti n air sejuk . tak lalu mkn babe . risau fail . hoho . then , kul 8.30 abang mie tu pngl sorg2 . aku semestinye yg last . so , aku tak naek van tu . haha ! so , aku n 8 bdk yg len . naek kete unser . haha . jalan je la . asalkan tak van . mwahahaha . yg best nye , akak tu bwk laju gleee . mmg aku ske gle lah . haha . ktorg yg first smpai  =D bannga nie . tapi kne tngu lah . mase aku smpai kul 9 tu , mak aii . dah blmbak kot org nak test . gle ah . mknenye , ktorg antare yg lmbt smpai . cehh . haha . then , van abg mie sampai . dy g daftar sume segale , then dy suro kumpul . nak bg number giliran . whoa . hati dah cuak . aku dpt sesi 3 n number aku 63 =D waaa , aku ske number tu . asalkan ade num 3 ckop lah coz kt tarikh lahir aku sume de num 3 , nie dy 13.03.1993. haaa , smart kan . haha ! poyo jep . nak taw tak sesi 3 kul bpe strt ? kul 2 wehhh . lambat lagi weh . ape aku nak buat lagi 5 jam kt situ . dah la keliling de pokon getah . elakkan aku g menoreh je . haha ! last , g lepak kt kantin tu , mkn2 n g lepak surau . haha ! mmg surau tu aku pnye . haha . siap baring ag kengkwn aku. giloss btol =D haha . then dah pukul 1.30 , org jpj tu ckp dah ley dftar . pe lagi dftar cpt2 ah . tak sanggup aku nak tngu lame lagi weh . haha ! then , ade kt pondok nie . kne duduk ikut susunan pulak . haha . sengal lah . then , dga taklimat segale . hati dah makin cuak . shera lagi lah , 1 day b4 test dah takot . hmm . then , dlm 2.30 strt . aku tgk lah dorg bwk kete sume . alamak , ttbe cuak pulak en ade org yg fail kt bukit . dalam hati aku nie mcm2 perasaan ade doe . strt daripada 1smpai 60 , fara lulus , dayah lulus , arull lulus , tapi shera n fatin failed . kesian gle kt dorg .  alamak dah dkt lah weh . aku pe lagi . jenuh selawat seperti yg mak aku suro . smpai giliran aku , aku naek kete , letak beg kt seat sebelah . dpnkan seat aku  n bc bismillah . strt enjin n msok kan gear 1 sume . alhmdulillah , kete nie tak susa sgt . aku lps nejy . okayy . lps nejy lps , turn aku . huhu . aku strt slow2 n nek bukit . alhmdulillah first try aku dah bjaye . ble aku turun bukit tu , satu perasaan lega gilee yg tak dpt aku gmbarkan ble pass . haha . then aku g buat side parking . yg nie pon oke . senang lah jgk . then dah hbs sideparking , bust 3pointer , whoa , nie pon alhmdulillah aku ley jgk . then , lps kua je daripada 3pointer tu , aku ckp dlm hati , comgratz fatin , you did it (: then , letak kete sume sgale , g jmpe jpj tu . amek ketas yg mngatekan kau dah lulus . then , g pondok lagi satu . utk test jln raye . whoa , kne tngu lagi . naseb2 =D haha ! yg jalanraye nie , aku antare yg last lah . haha . cuak2 . jalanraye yg failed arull , masyitah n sape tah ag . tak ingt . sampai aku jea . aku buat yg 5 bnde tu . alhmdulillah sume okayy . ikot lah jalan tu . less than 15 mins aku dah smpai n aku dah lulus ! yeah ! happy gle aku weh .  lesen kereta dlm genggaman aku skrg (: wee~ aku txt kt mama aku , nisa n fami . then , dalam kul 5 tu ktorg blk . smpai kt skola memandu tu , masok dlm pejabat tu tnjuk kad tu . tanda kau dah lulus . then akak tu ckp , lesen siap lagi 1 mnggu . adoi . lame la weh . adoi . kesian aku . okayy then blk , mkn mandi segale , aku online lah . kul 11 aku msok bilik n tdo . haha ! penat kot semalam tu . haha !

eh jap , cmnie r aku senyum ble dah pass test jpj tu weh . comel kan ? haha !







mood - starving . nak mkn . haha ! okayy . out dlu . 

tc tata ~

0 comment... add one now